Twee banken in de woonkamer


Wil jij twee banken in de woonkamer hebben, maar je hebt geen idee hoe je dit het beste kunt indelen en inrichten? Op deze pagina vind je een aantal praktische tips en ideeën, aan de hand van mooie inspiratie voorbeelden van verschillende woonkamers die ingericht zijn met twee banken!

Heb je een een grote woonkamer, en wil je dat optimaal benutten door zoveel mogelijk zitplekken te creëren? De meest voor de hand liggende oplossing is om een grote bank te kopen. Een grote bank is fijn, maar wat ook een goed idee kan zijn, is om twee banken in de woonkamer te nemen. Voor veel mensen zal dit misschien een beetje gek klinken, maar als je verder leest, zal je zien dat het helemaal niet zo’n raar idee is – en dat twee banken in de woonkamer zelfs heel mooi en praktisch kan zijn.

Er zijn bovendien zóveel mooie banken verkrijgbaar – dit maakt dit idee nóg aantrekkelijker, omdat je niet één, maar twee banken kunt uitkiezen voor je woonkamer!

Je hebt eigenlijk twee opties als je twee banken in één kamer wilt plaatsen. Plaats ze tegenover elkaar in de kamer creëer een l-vormige opstelling door de twee banken in een rechte hoek naast elkaar te positioneren. Weten wat het beste bij jouw ruimte past, is essentieel om de look van twee banken voor jou te laten werken. Maar wat fijn is, is dat je beide opstellingen kunt uitproberen. Pakt de ene opstelling minder goed uit, dan kan je met heel veel gemak de andere opstelling proberen.

1. Twee banken tegenover elkaar

Plaatsen van twee banken tegenover elkaar is een goede manier om een gezellige zithoek in de woonkamer te creëren. Je creëert als het ware een kamer binnen een kamer. Bovendien, als je een grote woonkamer hebt, kunnen twee banken helpen om de ruimte te vullen en uitnodigender te maken. Zorg voor voldoende ruimte tussen de banken: Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is tussen de banken zodat mensen gemakkelijk kunnen in- en uitstappen. Deze zithoek kan je compleet maken met een salontafel tussen deze twee banken, wat ook helpt om de ruimte visueel te scheiden.

Gebruik voor een klassieke en elegante look twee exact dezelfde banken en plaats ze direct tegenover elkaar. Doorbreek de gelijkheid door verschillende kussens te gebruiken en hoekige banken te combineren met meer organisch gevormde meubels en accessoires, zoals een ronde salontafel of een mooie ronde hanglamp boven de zithoek. Je zou zelfs meer zitruimte kunnen creëren met extra lounge chairs.

Een nadeel van twee banken die tegenover elkaar staan, is dat het moeilijk kan zijn om televisie te kijken. Als je je tv tussen de twee banken hebt opgesteld, zal degene die aan het uiteinde zit het moeilijk zien.

In deze mooie Scandinavische woonkamer zijn twee identieke blauwe banken tegenover elkaar geplaatst, gescheiden door een rechthoekige salontafel.
In deze mooie Scandinavische woonkamer zijn twee identieke blauwe banken tegenover elkaar geplaatst, gescheiden door een rechthoekige salontafel.

2. L-vormige opstelling met twee banken

Heb je een kleine woonkamer, dan kan een L-vormige opstelling een goede optie zijn als je twee banken hebt. Daarmee bespaar je namelijk meer ruimte en heb je tóch voldoende zitplaatsen. Ook in een grote woonkamer kan een l-vormige opstelling goed uitpakken – je hoeft deze indeling dan niet perse in een te creëren, maar kun je de zithoek juist in het midden van de kamer inrichten om bijvoorbeeld de ruimte af te bakenen in een open woonkamer met open keuken en eethoek.

Door twee banken in een rechte hoek te plaatsen, ontstaat er een uitnodigende, intieme sfeer. Dit werkt goed voor woonkamers waar families veel tijd samen doorbrengen of waar een tv of open haard tegenover de opstelling staat.

In deze stoere ruimte loft woonkamer, is de zithoek met twee verschillende soorten banken een L-vormige opstelling ingericht.Bron: Koncept.se
In deze stoere ruimte loft woonkamer, is de zithoek met twee verschillende soorten banken een L-vormige opstelling ingericht | Bron: Koncept.se

3. Twee dezelfde banken

Het gebruik van twee identieke banken in de woonkamer in een l-vormige opstelling, doet een beetje denken aan een grote l-vormige hoekbank. Doordat de banken hetzelfde eruit zien, breng je rust in jin de ruimte, vooral als ze een neutrale kleur hebben. Deze banken zorgen voor een gevoel van balans en symmetrie, en als je meubels in dezelfde stijl introduceert, zal je kamer consistent aanvoelen. Identieke banken werken het beste in een formele woonkamer.

Interieurontwerper Rocío Olivares koos in deze prachtige woonkamer voor twee identieke grijze banken tegen over elkaar.
Interieurontwerper Rocío Olivares koos in deze prachtige woonkamer voor twee identieke grijze banken tegen over elkaar.

4. Twee verschillende banken

Voor een meer eclectisch gevoel, kan je twee banken met elkaar mixen en matchen. De banken kunnen een ander formaat zijn, maar je kunt ook kiezen voor twee totaal verschillende stijlen, materialen en kleuren. Het gebruik van twee banken in verschillende stijlen geeft een formele woonkamer meer een ontspannen en ongedwongen sfeer.

Super mooie woonkamer waar een vintage leren bank gecombineerd is met een mooie witte bank, en een glazen salontafel.Fotografie: Brittany Ambridge
Super mooie woonkamer waar een vintage leren bank gecombineerd is met een mooie witte bank, en een glazen salontafel.
Fotografie: Brittany Ambridge

Bekijk ook:
Hoekbank voor een kleine woonkamer
60x Woonkamer ideeën

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate