10x Wanddecoratie ideeën in de woonkamer


Op zoek naar leuke wanddecoratie ideeën voor in de woonkamer? Wij hebben de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet, waarmee jij die kale muur in jouw woonkamer leuker, vrolijker, mooier en gezelliger kan maken. Kijk snel verder!

Een huis is niet compleet zonder wanddecoratie. Wanddecoratie is natuurlijk verkrijgbaar in mega veel verschillende soorten, maten en kleuren. Schilderijen is natuurlijk één van de oudste vormen – een mooie schilderij is nog steeds altijd een goed idee is in huis, of dat nou voor de woonkamer, slaapkamer, keuken of hal is. Maar tegenwoordig zijn er nog veel meer andere leuke ideeën om een muur of meerdere muren in de woonkamer te decoreren. Zóveel dat het soms best een uitdaging is om te beslissen wat je aan die muur moet ophangen. Om je daarbij te helpen, hebben wij de leukste wanddecoratie ideeën voor de woonkamer voor je op een rijtje gezet, waar wij in ieder geval erg enthousiast over zijn. Een gouden tip om je nieuwe strakke muren niet te beschadigen? Een schilderij ophangen zonder boren kan op verschillende manieren.

1. Wandkleed

In westerse landen worden vloerkleden op de vloer geplaatst om de kamer comfortabeler te maken, om geluiden te absorberen of om een deel van de kamer af te bakenen. Maar als je erover nadenkt, kan het hetzelfde effect hebben als je ze als wanddecoratie aan de muur ophangt. Het is gebruikelijk om tapijten te vinden als wandkleden in het Nabije en Midden-Oosten, ze doen het al eeuwenlang. Daar werden tapijten altijd beschouwd als kunst aan de muur. Het was dus niet meer dan normaal dat ze het als een kunstwerk zouden ophangen in plaats van het op de grond te plaatsen. House of Gray heeft in de woonkamer van een herenhuis in Londen een super leuk wandkleed aan de groene muur boven de bank opgehangen. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie ideeen woonkamer wandkleed

2. Neon letterverlichting

Neon letterverlichting kwam je vroeger vooral tegen op straat – grote opvallende letters en logo’s van bedrijven met als doel om op te vallen. Daarna werd het overgenomen door restaurants en winkels, waarmee een designelement werd gecreëerd. Maar al snel werd deze trend doorgezet bij mensen thuis, als wanddecoratie in de woonkamer, slaapkamer, keuken, noem maar op. Hieronder zie je een mooi voorbeeld, waar neon letterverlichting aan een stoere bakstenen muur is opgehangen boven een dressoir. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie ideeen woonkamer neon letterverlichting

3. Posters

Posters zijn tegenwoordig één van de populairste vormen van wanddecoratie in de woonkamer. Deze trend heeft er ook voor gezorgd dat er steeds meer leuke webshops zijn, waar je terecht kunt voor een groot aanbod van echte mooie posters. Posters die gemaakt zijn door illustratoren en kunstenaars. En het mooie is dat posters een stuk betaalbaarder zijn dan schilderijen. In onderstaande mooie woonkamer met mooie groene muren, zijn twee ingelijste posters naast elkaar opgehangen boven de bank. De posters komen uit dezelfde serie, waardoor ze perfect bij elkaar passen. Het is ook leuk dat één horizontaal en één verticaal is opgehangen voor een asymmetrische look. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie ideeen woonkamer posters

4. Collage

Wat ook al een hele tijd erg populair is, en wat we ook nog steeds heel leuk vinden, is een collage aan de muur, waarbij meerdere wanddecoraties met elkaar worden gecombineerd. Dit kunnen lijsten met posters zijn, schilderijen, spiegels, prints, noem maar op – alles wat jij mooi vindt. Architect Emil Dervish heeft een geweldige collage gemaakt in de woonkamer van onderstaand appartement, aan de grote muur in de zithoek. Verschillende soorten vormen van wanddecoratie in verschillende formaten zijn met elkaar gecombineerd, waarmee een stoere eclectische look is gecreëerd. Klik hier voor meer foto’s.

Leestip: Muur collage maken van lijsten

wanddecoratie ideeen woonkamer collage

5. Foto’s

Dé manier om een interieur persoonlijker te maken en karakter te geven, is met behulp van foto’s. Fotolijsten kan je ergens op plaatsen, zoals op tafel of op een kast, en je kunt foto’s natuurlijk ook als wanddecoratie aan de muur ophangen. Hoewel foto’s in fotolijsten nog steeds erg leuk zijn, zijn er tegenwoordig heel veel andere mogelijkheden om een persoonlijke foto als wanddecoratie aan de muur op te hangen. Denk aan foto op canvas, foto op acrylglas, foto op aluminium, foto op hout, foto op forex of bijvoorbeeld een hexagon foto. In deze moderne woonkamer, aan de muur bij de open keuken, is gekozen voor een brede foto op glas. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie ideeën woonkamer foto op glas

6. Planten aan de wand

Nog meer dan kunst, zijn planten ook een absolute musthave in elke woonkamer. Het ziet er niet alleen decoratief mooi uit, planten zijn ook goed voor de luchtcirculaite in huis, wat dus ook impact heeft op de gezondheid van jou en je gezin. Het leuke is dat je planten op verschillende manieren een plekje in huis kan geven. Dat kan via een grote plantenpot op de vloer, op een kast of tafel, maar je kunt planten ook als wanddecoratie aan de muur in de woonkamer ophangen. In deze stoere woonkamer van een loft appartement, zijn ‘normale’ planten gecombineerd met leuke hangplanten. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie ideeen woonkamer planten

7. Spiegels

In elk huis vind je wel een spiegel. Vaak is dat in de hal, inloopkast of de slaapkamer. En in de badkamer mag een spiegel natuurlijk ook niet ontbreken. Maar in de woonkamer zijn spiegels niet heel populair. Tóch kan het een heel leuk idee zijn om een spiegel als wanddecoratie in de woonkamer aan de muur op te hangen. Dit kan een grote ronde spiegel zijn, die je bijvoorbeeld aan de muur boven de bank ophangt, maar dit kunnen ook meerdere kleine spiegels zijn, zoals in onderstaande mooie woonkamer. Klik hier voor meer foto’s.

LeestipEen collage van spiegels!

wanddecoratie ideeen woonkamer spiegels

8. Prints

We hebben het over posters gehad, als een budgetvriendelijke vorm van wanddecoratie in de woonkamer. Een andere goedkope vorm van wanddecoratie zijn prints! Ga op zoek naar een mooie afbeelding of foto op het internet, print het uit en hang het aan de muur. Belangrijk is wel dat de afbeelding of foto groot genoeg is, waardoor het niet pixelig wordt als je het uitprint. Een tip is om een ander soort papier te gebruiken, bijvoorbeeld met een structuur erin. In onderstaande woonkamer zijn zwart wit prints op een nonchalante manier, zonder lijst, aan de muur geplakt. Super leuk, toch?!? Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie ideeen woonkamer prints

9. Houten gewei

Vroeger gebruiken jagers opgezette dierenkoppen en geweien als wanddecoratie aan de muur, om daarmee met een vangst te kunnen pronken. Tegenwoordig komt het een stuk minder vaak voor – ook omdat er veel mensen hier tegen zijn. Er zijn mensen die hierop hebben ingespeeld door neppe geweien en dierenkoppen te maken, bijvoorbeeld van kunststof of van hout. Daarmee doe je geen mens of dier kwaad, en het kan er super mooi uitzien, zoals in onderstaande mooie woonkamer met strakke witte muren. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie ideeen woonkamer houten gewei

10. Droogbloemen

Wij zijn fan van droogbloemen – dat weten jullie. Droogbloemen zien er niet alleen super leuk en mooi uit, ze gaan ook niet dood, zoals verse bloemen. En droogbloemen kan je op heel veel verschillende manieren gebruiken. Zo kan je ze op een normale manier in een vaas doen, in een glazen stolp of als wanddecoratie in de woonkamer. Erin van Roaming Home heeft onderstaande super leuke wandhanger gemaakt van verschillende mooie en kleurrijk droogbloemen. Wil jij ook deze wandhanger maken voor jouw woonkamer? Klik hier voor meer informatie.

wanddecoratie ideeen woonkamer droogbloemen

Bekijk ook:
60x Woonkamer ideeën
Muurdecoratietrends van 2018
25x Moderne woonkamer
15x Groene muur in woonkamer

1 Comment

  1. Pingback: Gepersonaliseerde poster maken - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate