Witte, zwarte of grijze muren?


Witte, zwarte of grijze muren? Dit is een van de meest gestelde vragen die mensen stellen bij de inrichting van hun huis. Andere kleuren kunnen ook super mooi zijn. Diep blauw bijvoorbeeld of oud roze. Het probleem is dat deze kleuren voor veel mensen veel moeilijker te combineren zijn. Je moet er bovendien ook van houden. Dit zijn de twee belangrijkste redenen waarom witte, zwarte of grijze muren zo populair zijn. Het zijn neutrale kleuren die bijna nooit fout kunnen gaan.

Maar goed, de vraag is nog steeds niet beantwoord. Wit, zwart of grijs? Hieronder leggen we uit wat deze kleuren kunnen betekenen voor jouw interieur en laten we je mooie voorbeelden en inspiratie foto’s zien. Hopelijk kan je aan de hand hiervan beslissen welke kleur het beste bij je past.

Witte muren

Grijs en zwart zijn populair, maar wit steekt er tóch met kop en schouders bovenuit. Het is dé neutrale kleur die bij alle andere kleuren passen. Denk maar na. Geel, ja. Groen, ja. Paars, ja. Zwart, ja. Grijs, ja. Blauw, ja. Roze, ja. Er is geen enkele andere kleur waar wit niet bij zal staan.

Wit is bovendien lekker licht. Witte muren zorgen ervoor dat je ruimte groter lijkt. Het weerkaatst bovendien het natuurlijk zonlicht. Klik hier om te lezen over de populairste RAL kleuren wit.

Witte muren

Witte muren slaapkamer

Witte muren woonkamer

Witte muur

Zwarte muren

Wit en grijs zijn neutraal. Zwart is dé kleur voor de mode, maar in het interieur zijn mensen er tóch een beetje voorzichtig mee. Vooral als het gaat om de muren. Omdat het donker is, maakt het je ruimte kleiner. Het is dan ook af te raden om het te doen bij een kleine woning. Bij een grote woning kunnen zwarte muren juist erg bijzonder zijn. Ze geven je interieur een bepaalde mysterieuze luxe uitstraling.

Zwarte muur slaapkamer

Zwarte muren woonkamer

Zwarte muren slaapkamer

Grijze muur slaapkamer

Grijze muren

Grijs is de kleur tussen wit en zwart. Bij twijfel tussen wit en zwart, zou je dus voor grijs moeten gaan, zou je denken. Nee, natuurlijk niet. Grijs heeft zijn eigen uitstraling, die heel anders uit kan pakken dan wit of zwart.

Een groot voordeel van grijs, is dat er veel verschillende tinten zijn. Je kan je muur lichtgrijs schilderen, maar je kan je muur ook donkergrijs schilderen. Het contrast hierin is enorm.

Grijze muren slaapkamer

Grijze muren

Grijze betonstuc muren

Donkergrijze muren

2 Comments

  1. Pingback: Moderne minimalistisch witte slaapkamer suite | HOMEASE

  2. Hoi, waar krijg ik de groene stoel van het tweede plaatje onder zwarte muur? Groetjes Yvana

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate