Diervriendelijk Muis verjagen? 6x Tips!


Een enkele muis lijkt misschien schattig, maar als je er één in huis ziet, is de kans groot dat er meerdere zijn. Muizen staan ​​bekend om hun levendige fokgewoonten. Het enige dat nodig is, is slechts één van deze harige beestjes om binnen te komen, en binnen een paar weken kunnen er tientallen zijn. Zodra ze beginnen te nestelen, wordt het een zware strijd om van ze af te komen.

Muizen in huis is niet alleen beschamend of hinderlijk, het is ook een groot gevaar voor de gezondheid. Een muis gebruikt hun urine als communicatiemethode. Dus, terwijl ze door je huis rennen op zoek naar voedsel, urineren ze systematisch overal en verspreiden ze ziekten. Muizen hebben ook de neiging om aan draden te knagen, wat een elektrische nachtmerrie kan worden.

Heb je één muis of meerdere muizen in je huis gezien? Of hoor je muizen lopen door je plafonds of tussen de muren? Dan is het hoogtijd dat je ze gaat verjagen. Er zijn heel veel verschillende methodes om een muis te verjagen of te vangen, maar het beste is natuurlijk om dat op een diervriendelijke manier te doen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je een muis op een diervriendelijke manier kunt verjagen. Heel veel succces!

1. Voorkomen is beter dan genezen

De beste tip om een muis te verjagen: voorkomen is beter dan genezen. In dit geval is het dus beter om te voorkomen dat je een muis in huis krijgt dan om een muis te verjagen. Je hebt vaak het meest last van muizen in de koude wintermaanden, omdat muizen op zoek zijn naar een warme plek om te nestelen, te eten en voort te planten. Hieronder vind je een uitgebreide checklist om je huis muisbestendig te maken:

  • Als je bomen in de buurt van je huis hebt, zorg er dan voor dat je takken snoeit zodat ze niet als bruggen kunnen worden gebruikt. Ze komen binnen via elke opening in je dak of zolder om binnen in je huis te komen;
  • Lokaliseer gaten en spleten waar muizen doorheen kunnen sluipen, en maak ze dicht met iets duurzaams, zoals plaatwerk of staalwol. Houd er rekening mee dat een gemiddelde muis door elke opening past van kleiner dan een centimeter;
  • Zet vuilniszakken nooit voor je deur, maar gooi ze direct weg in de container;
  • Muizen nestelen zich meestal in oude opbergdozen, tussen muren en alles wat zacht is voor het nestelen, zoals beddengoed voor nestmateriaal. Zorg er daarom voor dat dit soort kwetsbare gebieden netjes en schoon zijn;
  • Houd ramen en deuren in de winter zoveel mogelijk dicht;
  • Zorg ervoor dat je huis altijd schoon is. Ruim etensresten bijvoorbeeld ten alle tijde op!

2. Gebruik geuren die muizen verjagen

Muizen hebben een sterk reukvermogen, dus het implementeren van deze bepaalde geuren op belangrijke punten in je huis zal ze zéker verjagen. Een geur die muizen absoluut haten, is knoflook en kruidige geuren zoals cayennepeper.

Ze houden ook niet van pepermunt. Koop wat pepermuntolie en wattenbolletjes. Doop de wattenbolltjes onder pepermuntolie en plaats ze strategisch op risicoplekken. Het mooie van het gebruik van deze aroma’s is dat het allemaal natuurlijk en veilige is voor huisdieren en kinderen. Bovendien is dit een hele diervriendelijke methode voor het verjagen van muizen.

muis verjagen wattenbollen pepermuntolie

Muizen zijn ook geen fan van Eucalyptus. Een extra reden om deze leuke plant in huis te nemen!

muis verjagen eucalyptus geur

Houd er wel rekening mee dat muizen erg slim kunnen zijn en deze maatregelen gemakkelijk kunnen omzeilen. Het is dus belangrijk om deze methode aan te vullen met andere tactieken.

3. Aluminiumfolie

Op de een of andere manier hebben muizen een fobie voor aluminiumfolie. Je zou bijvoorbeeld aluminiumfolie kunnen gebruiken om gaten te dichten. In tegenstelling tot andere materialen zoals plastic en papier, zullen muizen niet knagen aan aluminiumfolie.

4. Muis verjagen met geluid?

Als je zoek top ‘muis verjagen’, dan kom je allerlei advertenties tegen van zogenaamde Ultrasone apparatuur tegen. Dat zijn apparaten die een schommelende geluidsgolf met een hele hoge frequentie produceren. Zó hoog dat ze voor de mens niet te horen zijn, maar wel ongedierte zoals ratten en muizen kunnen verjagen. We hebben even kort onderzoek gedaan naar mensen die deze diervriendelijke methode hebben uitgeprobeerd. Uit meerdere reviews van verschillende merken, kunnen we eigenlijk concluderen dat Ultrasone geluid niet helpt.

5. Plug In Pest Free

Plug In Pest Free is een apparaat die je net zoals met Ultrasone in de stopcontacten kunt doen. In tegenstelling tot Ultrasone, produceert Plug In Pest Free geen geluid. Het maakt namelijk gebruik van het elektrische systeem in huis. De verandering die gerealiseerd wordt in het bestaande elektromagnetische veld zorgt ervoor dat muizen gestrest en gedesoriënteerd raken. Dit is natuurlijk ook wel zoiets, waarbij je afvraagt of het wel werkt. Als je de reviews bekijkt, dan lijkt het erop dat het wel het proberen waard is. En blijkt het achteraf tóch niet te werken, dan kan je gebruik maken van de 60 dagen garantie.

muis verjagen Plug In Pest Free

6. Diervriendelijke muizenval

Met een diervriendelijke muizenval kan je muizen vangen, zonder dat ze dood gaan of pijn leiden. Dit is bijvoorbeeld anders dan lijmvallen, waarbij de muizen vast blijven kleven. Inloopvallen en klapvallen zijn wél diervriendelijk. Dergelijke diervriendelijke muizenval kan je kopen, maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken.

Onderstaande video laat zien hoe 5 verschillende diervriendelijke muizenvallen gemaakt en gebruikt kunnen worden.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate