Dit zijn de leukste plantenwinkels!


Planten zijn een absolute musthave in huis, of je nou in een super klein appartement woont, een eengezinswoning of een grote vrijstaande villa. Iedereen weet dat planten goed is voor je gezondheid. Zo zorgen ze voor een goede luchtcirculatie in huis, zorgen ze voor minder stress, verbeteren ze de akoestiek in huis, geven ze je een goede nachtrust… en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Daarnaast zijn planten natuurlijk ook gewoon erg leuk en decoratief. Vroeger waren de bouwmarkten en tuincentra dé places to be voor het kopen van planten. Maar tegenwoordig zijn er ook hele bijzondere leuke plantenwinkels die midden in de stad gevestigd zijn, en waar je terecht kan voor een groot aanbod aan verschillende soorten planten.

Ben jij dus op zoek naar leuke planten in huis, en wil je bijvoorbeeld eerst advies inwinnen bij een specialist? Wij hebben de leukste plantenwinkels voor je op een rijtje gezet!

1. STEK in Rotterdam

Woon je in de buurt van Rotterdam? Dan moet je absoluut en bezoekje brengen aan STEK, met kop en schouders de leukste plantenwinkel in Rotterdam. De plantenwinkel is midden in de stad gevestigd, aan de Nieuwe Binnenweg, en wordt gerund door negen enthousiaste liefhebbers en kenners van planten.

Ze vonden dat Rotterdam een planten-hotspot miste, waar mensen zonder auto terecht kunnen voor het krijgen van tips en advies over alles wat met planten te maken heeft. Denk aan onkruid, het verbouwen van groente, het starten van de buurttuin, noem maar op. En STEK is die planten-hotspot geworden.

Niet alleen maken ze de directer omgeving groener en levendiger in hun winkel, maar STEK zet hun kennis ook actief in in de buurt. Zo heeft STEK al meerdere geveltuinen en groenteheuvels gecreëerd in de stad.

Nieuwe Binnenweg 195b
3021 GA Rotterdam
010-7600131
info@stekrotterdam.nl

plantenwinkels stek rotterdam

2. Wildernis Amsterdam

Wildernis is de plantenwinkel van Mila en Emma. Zij hebben gewerkt in de journalistiek en interieurontwerp, maar toen ze op een dag behoefte hadden aan meer groen, besloten ze in 2015 Wildernis te starten – de plantenwinkel gelegen midden in het centrum van Amsterdam.

Met Wildernis willen Mila en Emma laten zien wat je allemaal met groen kan doen. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat iedereen iets met planten kan doen. Dit hoeft niet groots te zijn. Niemand start als een plantenkenner, maar ze worden een plantenkenner.

En Wildernis kan je daarbij helpen. In de plantenwinkel krijg je een bepaalde rust over je. Je komt werkelijk in een echte wildernis terecht vol met prachtige planten. De chaos uit de stad valt meteen van je schouders. Heb je vragen over bepaalde planten? Schroom dan niet om deze dan te stellen aan Mila of Emma. Ze zullen je met alle liefde te woord staan.

Bilderdijkstraat 165F
1053 KP Amsterdam
020-7852517
info@wildernisamsterdam.nl

plantenwinkels wildernis amsterdam

3. Rood en Bloem Utrecht

Carolien heeft twaalf jaar lang gewerkt als een stylist bij een groot internationaal bedrijf. Toen ze merkte dat ze dingen deed die eigenlijk helemaal niet bij haar passen, besloot ze het roer helemaal om te gooien. Ze kwam erachter dat ze weer de kant op wilde van haar eerste studie, namelijk bloemist!

Binnen anderhalve maand heeft Carolien een oude bedrijfsruimte in het centrum van Utrecht omgetoverd tot een hele fijne plantenwinkel, genaamd Rood&Bloem – of zoals ze het zelf omschrijft, een stadstuinwinkel. Een schatkamer voor iedereen die van planten houdt. Alle planten in de winkel zijn als kindjes voor haar, waar ze heel veel liefde en aandacht aan geeft.

Naast verschillende mooie planten en bloemen, kan je er ook terecht voor andere leuke producten zoals botanische prints, aardewerk en sieraden.

Daarnaast geeft Carolien ook leuke workshops, waar je van alles en nog wat leert over planten in en om het huis.

Springweg 14
3511 VP Utrecht
030–66 28 526
info@roodenbloem.nl

plantenwinkels rood bloem utrecht

4. Filya Indoor Garden Den Haag

Wil je leuke planten kopen in de buurt van Den Haag? Dan is Filya een echte aanrader – onze favoriete plantenwinkel van Den Haag. Ze waren in 2016 begonnen met een groepje van vijf vrienden. Dit verklaart ook de naam ‘Filya’, wat vriendschap betekent in het Grieks. Filya is begonnen als webshop met verschillende restyling projecten, maar omdat ze al snel erachter kwamen dat ze het dagelijks contact met klanten misten, hebben ze er ook een fysieke winkel van gemaakt.

Aanvankelijk was het meer een conceptstore, waar je terecht kon voor interieurproducten, kleding en accessoires. Toen er steeds meer vraag was naar planten, zijn ze stap voor stap getransformeerd tot een echte plantenwinkel. Vanaf dat moment heette het ook niet meer Filya, maar Filya Indoor Garden.

Hun doel was om dé stadstuinwinkel van Den Haag te worden, en ze zijn super goed op weg. Meerdere keren per week krijgen ze nieuwe planten geleverd. Zorgvuldig geselecteerde planten van over de hele wereld, die middels de plantenwinkel een nieuw thuis krijgen. Natuurlijk kan je er ook terecht voor vragen en advies. Je kan zelfs je plant laten verpotten bij Filya!

Fluwelen Burgwal 1F
2511 CH Den Haag
070-4065252
filyaindoorgarden@gmail.com

plantenwinkels filya indoor garden

5. Salie Leiden

Een plantenwinkel waar we ook erg enthousiast over zijn, is Salie in Leiden. Nelske was altijd al een fan geweest van planten in en om het huis. In 2018 maakte ze van haar hobby haar werk, met de opening van Salie in de haven in Leiden. Ze kon dit perfect combineren met haar werkzaamheden als ZZP’er.

De plantenwinkel is ingericht als een gezellige woonkamer vol met leuke planten. Je vindt ze op de vloer, tafel, op de kasten, en ook hangend aan het plafond. Via de webshop krijg je een goed beeld van wat je er allemaal vindt, maar eigenlijk is het véél leuker om een bezoekje te brengen aan de fysieke plantenwinkel.

Daar kan je de planten niet alleen in het echt zien, aanraken en ruiken, bij Salie kan je ook altijd terecht voor vragen. En ze geeft ook super leuke workshops voor het maken van je eigen ecosysteem of Kokedama.

Haven 4
2312 MH Leiden
0611158561
nelske@salieleiden.nl

plantenwinkels salie den haag

Bekijk ook:
Overzicht van alle leuke kringloopwinkels van Nederland
De échte leuke woonwinkels
Overzicht van alle woonboulevards van Nederland

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate