Overzicht van alle leuke kringloopwinkels van Nederland


De kringloop is een fenomeen in Nederland. Je kunt er terecht voor goede tweedehandse spullen die een tweede kans verdienen – van kleding tot speelgoed, meubels en huishoudelijke apparaten zoals koelkasten, wasmachines en drogers. En alle spullen zijn goed betaalbaar. In deze tijd waar de online webshops als paddestoelen uit de grond komen, hebben fysieke winkels het zwaar te verduren. Dat geldt echter niet voor de kringloop. Sterker zelfs, het gaat steeds beter met de kringloopwinkels. Dit succes is niet alleen te danken aan de betaalbare tweedehandse spullen en het milieuvriendelijke karakter, maar vooral ook aan de organisatie met de hartverwarmende mensen. De VPRO heeft er twee leuke documentaires over gemaakt – Het succes van de kringloopwinkel en De kracht van de kringloopwinkel.

Ben je nu ook benieuwd? En ben je zoek naar een leuke kringloop bij jou in de buurt? Wij hebben een overzicht gemaakt van alle leuke kringloopwinkels van Nederland. Onder elke provincie vind je vijf leuke kringloopwinkels in verschillende steden. Bij elke kringloop hebben we een link geplaatst naar hun eigen website, waar je meer informatie vindt, zoals het adres, het telefoonnummer, de openingstijden en de koopzondagen.

Kringloopwinkels in Friesland

Kringloop Hart in Friesland in Drachten

Kringloop Hart in Friesland begon in 2007 met een bescheiden kringloopwinkel Tjallingstichting in Drachten. Het doel was om gelden te creëren en mensen met een beperking de aangepaste paardensport te kunnen aanbieden. Omdat ze meerdere mensen wilden helpen die een beperking hadden, werd later de Stichting Hart in Friesland opgericht. Deze stichting zet zich in voor mensen met een beperking en biedt financiële ondersteuning aan op het gebied van sport, cultuur en recreatie. De kringloop, aan de Roef 8a in Drachten, is daar een belangrijk onderdeel van. Het is een hele grote kringloopwinkel met een totale winkeloppervlak van maar liefst 3000m2. Omdat de kringloop praktisch en overzichtelijk is ingericht is het erg fijn winkelen bij Hart in Friesland. Elke dag worden de spullen ververst.

kringloop hart in Friesland
Kringloop Hart in Friesland in Drachten

Kringloop Dorcas Winkel in Heerenveen

Bij Dorcas winkel je voor het goede doel. Het overgrote deel van de winkelopbrengst naar namelijk naar de arme mensen in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Jaarlijks worden er honderdduizenden mensen geholpen in verschillende landen. Dorcas heeft heel veel vestigingen verspreid door heel Nederland. In Heerenveen, ook wel bekend als de kringloop Heerenveen, gevestigd aan de Heremaweg 20. Tip: Neem ook je eigen spullen mee die je niet meer nodig hebt. Jij blij omdat je een opgeruimd huis hebt, en daarmee help je ook andere mensen.

kringloop dorcas heerenveen
Kringloop Dorcas Winkel in Heerenveen

Kringloop De Kuubskist in Lemmer

De Kuubskist in Lemmer is niet zomaar een kringloop, het is een ecologisch kringloopcentrum. Ze staan voor duurzaamheid, respect voor mens & milieu en maatschappelijk ondernemen. De kringloop werd in 2017 opgericht door Alie en André Spoelstra en De Kuubskist is daarmee één van de grootste kringloopbelevingen van Friesland en Flevoland. Het heeft een winkeloppervlakte van meer dan 4000m2, die dagelijks ververst wordt met retro, curiosa, antiek en vintage meubels, kleding, speelgoed, en nog veel meer. Wat erg leuke is, is dat ze ook een sfeervol ingerichte koffiecafé hebben. Je vindt Kringloop De Kuubskist aan Lemsterpad 22.

kringloop kuubskist lemmer
Kringloop De Kuubskist in Lemmer

Kringloopwinkels in Drenthe

Kringloop Het Goed in Assen

Werk maken door hergebruik. Dat is de missie van kringloop Het Goed in Assen. Ze willen de mensen de kans bieden op passend werk en geven spullen een tweede leven middels hun kringloopwinkels door heel Nederland. In de provincie Drenthe hebben ze bijvoorbeeld een kringloop in Assen, gevestigd aan Blokmakerstraat 4. Het is een frisse, eigentijdse en inspirerende kringloop, waar elke dag anders is. Het Goed heeft ook een vestiging in Roden aan Ceintuurbaan Noord 119c.

kringloop het goed assen
Kringloop Het Goed in Assen

Kringloop De Siepel in Dwingeloo

Bij de kringloop De Spiegel in Dwingeloo vind je de meest gekke spullen voor je interieur. Van een oude wereldbol voor in je mooie kast tot een vintage typemachine voor op het dressoir. De gevel van de kringloop verklapt al dat ze net iets anders zijn dan alle andere kringloopwinkels in Nederland. Naast de kringloopactiviteiten kan je ook bij hen terecht voor leuke industriële en vintage spullen, brocante en curiosa. Deze verkopen ze in hetzelfde winkelpand Kringloop & Zo, gevestigd aan de Heuvelenweg 20.

kringloop de siepel dwingeloo
Kringloop de siepel Dwingeloo

Kringloop Vries in Vries

Kringloop Vries, gevestigd aan Brinkstraat 6a in de gemeente Tynaarlo, is onderdeel van Stichting Kringloop Organisatie Tynaarlo. De inkomsten van de verkoop van de tweedehandse spullen in de kringloopwinkel, worden alle kosten betaald. De stichting met de vrijwilligers is dus niet afhankelijk van subsidie. Het doel van kringloop Vries is om mensen zonder betaald werk een zinvolle tijdsbesteding te geven. En door de spullen te hergebruiken, profiteert het milieu natuurlijk ook mee. Naast kleding en boeken, vind je er vooral ook heel veel kunst en kleinmeubelen.

kringloop vries

Kringloopwinkels in Overijssel

Kringloop Zwolle

De Stichting Kringloop Zwolle is sinds 1981 bezig met het beperken van de afvalstroom door het hergebruiken van spullen, en het aanbieden van zowel betaald als onbetaald werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In 1995 werkten 9 mensen bij Kringloop Zwolle, en in 2016 stonden maar liefst 51 medewerkers op de loonlijst. Inmiddels hebben ze ook twee vestigen, één aan Nieuwe Veerallee 12 en één aan Nieuwe Deventerweg 6. In beide kringloopwinkels vind je een grote collectie tweedehandse kleding, huishoudelijke apparaten, meubels, boeken, en nog veel meer. In de vestiging aan Nieuwe Veerallee 12 hebben ze ook een restaurant, waar je terecht kkunt voor heerlijke huisgemaakte gerechten en een goede bak koffie of thee.

Kringloop zwolle

Kringloop Kampen

In Kampen vind je één van de oudste kringloopwinkels van Nederland, namelijk Kringloop Kampen. Kringloop kampen werd in 1982 opgericht, en nog steeds is het elke dag actief bezig met het verkopen van goede spullen die een tweede kans verdienen. Naast de verkoop in de kringloop, zijn ze ook op andere manieren bezig met duurzaamheid, zoals het hergebruiken van papier, textiel, glas en klein metaal. De imposante winkel van Kringloop Kampen vind je aan Ambachtsstraat 3.

kringloop kampen
Kringloop kampen

Kringloopbedrijf De Beurs in Tubbergen

Ben je een liefhebber van vintage kleding en interieur? Dan is Kringloopbedrijf De Beurs een absolute aanrader.
In 1982 werd de De Beurs opgericht in Oldenzaal, toen kringloopwinkels nog niet zo lang bestonden. Inmiddels hebben ze meerdere vestigingen in Oldenzaal, Denekamp, Losser en in Tubbergen. In Tubbergen vind je de vestiging aan Lübeckstraat 32. Daar hebben ze ook een eigen werkplaats waar hun eigen meubelmakers houten meubels die niet in de winkels worden verkocht, verwerken tot super mooie nieuwe producten.

kringloopwinkel de beurs
Kringloopbedrijf De Beurs in Tubbergen

Kringloopwinkels in Flevoland

Kringloop Het Goed in Emmeloord

Kringloop Het Goed heeft in Flevoland een vestiging in Emmeloord. Deze vind je aan Randweg 29. Een groot pand met een totale oppervlak van ruim 1500 m2 vol goede tweedehandse spullen.

kringloop het goed emmeloord
Kringloop Het Goed in Emmeloord

Kringloop De Groene Sluis in Lelystad

In Lelystad vind je kringloop De Groene Sluis, een gezellige kringloopwinkel gevestigd op het bedrijventerrein Noordersluis. Elke dag worden het assortiment ververst met een nieuwe lading tweedehandse kleding, huishoudelijke spullen, elektrische apparaten, meubels, noem maar op. In het voorjaar van 2018 hebben ze ook een lunchroom geopend, genaamd De Groene Tafel, waar mensen voorbereid worden om in de horeca te werken. En in 2019 is ook een tweede kringloop geopend, die ze De Groene Sluis hebben genoemd.

kringloop de groene sluis
Kringloop De Groene Sluis in Lelystad

Kringloop De Kringloper in Almere

De Kringloper is een sociaal werkbedrijf waar leren voorop staat, en geen winstoogmerk heeft. Hun doel is om mensen te begeleiden en te coachen zodat zij in de toekomst tot waardevolle medewerkers kunnen groeien een ene vaste aanstelling krijgen. Het werkbedrijf heeft in totaal vier kringloopwinkels, waaronder één in Almere. In de kringloop in Almere, gevestigd aan de Zwenkgrasstraat 4, vind je verschillende spullen in verschillende prijscategorieën. Daar hebben ze ook een Coffee Corner waar je kunt genieten van de lekkerste koffie, thee, sapjes en vers bereide broodjes.

De Kringloper Almere
De Kringloper Almere

Kringloopwinkels in Gelderland

Kringloop Emmaus Regenboog in Wageningen

Emmaus twee vestigingen in Wageningen genaamd Regenboog, gevestigd aan Herenstraat 9 en Vijzelstraat 1. In Vijzelstraat zitten ze in een mooi pand met een totale oppervlakte van ongeveer 100m2.

kringloop emmaus regenboog wageningen
Kringloop Emmaus Regenboog in Wageningen

Kringloop Restore in Veenendaal en Ede

Stichting Restore Kringloop is een regionaal kringloopbedrijf met met twee vestingen, één in Ede (Hoefweg 2) en één in Veenendaal (Groeneveldselaan 14). Het is een erkend leerbedrijf, waar zowel betaalde werknemers, vrijwilligers als leerwerknemers werken. Hun missie is uitgesplitst in milieu sparen, koopjeskansen bieden en sociale werkgelegenheid creëren.

kringloop restore ede
Kringloop Restore in Ede

Kringloop Foenix

Foenix is al sinds 1982 actief als kringloop in Apeldoorn. Volgens hen is het samenbrengen van betrokkenheid, duurzaamheid en innovatief ondernemen de basis voor een betere buurt, stad, samenleving en wereld. Zij hebben verschillende kringloopwinkels met ieder hun eigen karakter, aanbod en functie. Bij Loods 17 kan je bijvoorbeeld lekker ontbijten en lunchen. En aan de Vlijtseweg 136 vind de enige winkel met Repair Café en een eigen elektroshop.

Kringloop foenix
Kringloop Foenix in Apeldoorn

Kringloopwinkels in Utrecht

KringloopCentrum Baarn-Bunschoten

De missie van KringloopCentrum Baarn-Bunschoten is enerzijds het inzamelen, scheiden, verkopen en recyclen van gebruikte goederen en materialen, en anderzijds het begeleiden van de ontwikkeling van mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Iedereen die bij hun kringloop werkt, handelt volgens hun kernwaarden: duurzaam, ontwikkelbereidheid, respectvol en samenwerkend. In totaal hebben ze drie kringloopwinkels, namelijk in Baarn, Bunschoten en in Nijkerk.

kringloop baarn
KringloopCentrum in Baarn

KringloopCentrum Eemnes-Huizen

KringloopCentrum Eemnes-Huizen is een kringloopbedrijf met vestigingen in Eemnes en Huizen. De kringloop in Eemnes (Zuidersingel 4) is 100% Kringloop en heeft een uitgebreid assortiment, bestaande uit tweedehandse kleding, speelgoed, meubels en boeken. En ook in de vestiging in Huizen vind je een mooie collectie spullen waar je heerlijk kunt snuffelen. In beide vestigingen worden er dagelijks nieuwe spullen aangeleverd.

KringloopCentrum Eemnes-Huizen
KringloopCentrum in Eemnes

Kringloopcentrum Amersfoort

Woon je in de buurt van Amersfoort? Dan kan je voor tweedehandse spullen terecht bij Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden. In de kringloopwinkels in Amersfoort (Zwaaikom 21) en Leusden (Bedrijfsweg 1), kan je van alles kopen. Denk aan meubels, kleding, huisraad, muziekinstrumenten, speelgoed, boeken, witgoed, bouwmaterialen, noem maar op. Soms vind je er ook hele bijzondere spullen zoals unieke vintage meubels en collectorsitems. Deze spullen vind je in hun veilingkast, waar iedereen op kan bieden.

kringloopcentrum amersfoort leusden
Kringloopcentrum in Leusden

Kringloopwinkels in Noord-Holland

Kringloopbedrijf De Lokatie in Amsterdam

Stichting kringloopbedrijf De Lokatie is een recycling bedrijf dat bijdraagt aan de verlenging van de levensduur van goederen. Jaarlijks worden er meer dan 550 ton aan spullen hergebruikt. Zij hebben drie kringloopwinkels in Amsterdam, namelijk aan Noord Distelweg 85, Noord buikslotermeerplein 6 en aan 1e oosterparkstraat 236.

kringloop de locatie amsterdam
Kringloopbedrijf De Lokatie in Amsterdam

Kringloop Heiloo

Kringloop Heiloo is de leukste kringloopwinkel van de stad. Je vindt er een grote collectie spullen die je voor huis en tuin kunt gebruiken. Denk aan meubelen en accessoires, maar ook platen, gereedschap, servies, noem maar op. Voor veel spullen hanteren ze een vaste prijzenlijst, varierend van 1 – 6 euro. Ze zijn gevestigd aan de De Oude Werf 7, nabij Karwei.

kringloop heilo
Kringloop Heilo

Kringloop RataPlan in Haarlem

In Haarlem vind je niet één, maar twee RataPlan vestingen, aan Werfstraat 3-5 en aan Zijlstraat 10-14. De kringloop aan de Werfstraat heeft een totale oppervlakte van 1500m2, en de vestiging aan de Zijlstraat is met een oppervlakte van 1000m2 iets kleiner. In de vestiging aan de Werfstraat vind je voornamelijk vintage en trendy kleding, boeken en een fietsenafdeling. In de kringloop aan de Zijlstraat kan je terecht voor kleding, meubels, audioapparatuur, fietsen, speelgoed, huishoudelijke artikelen en curiosa.

kringloop rataplan haarlem
Kringloop RataPlan in Haarlem

Kringloopwinkels in Zuid-Holland

Kringloop Den Haag

Kringloop Den Haag is een begrip in de stad, die in totaal acht vestigingen in Den Haag en omstreken. Wat ooit een kleine kringloopwinkel was, is nu uitgegroeid tot een middelgrote, professionele organisatie. Jaarlijks krijgen ze maar liefst 2120 spullen binnen, waarvan het grootste gedeelte ook weer door wordt verkocht.

kringloop den haag
Kringloop Den Haag

Kringloop Nieuwe hoop in Rotterdam

Kringloop Nieuwe hoop in Rotterdam werd in 2012 opgericht, met als missie om mensen te helpen. De eigenaren willen door middel van de activiteiten van de kringloopwinkel mensen helpen en inspireren in het dagelijks leven; nieuwe hoop brengen. Naast de vestiging in Rotterdam Kralingen, hebben zij ook kringloopwinkels in Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht.

kringloop nieuwe hoop
Kringloop Nieuwe Hoop in Rotterdam

Opnieuw & Co

Opnieuw & Co is een grote kringloop naam in regio Rotterdam, met zes vestigingen in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam. Net als de meeste kringloopwinkels, streven zij ernaar om meer sociale werkgelegenheid te creëren, het ontlasten van het milieu en een bijdrage leveren aan bestrijding van armoede. Jaarlijks verwerken zij 4.700 ton aan goederen, waarvan 87% wordt hergebruikt.

kringloop opnieuw en co
Kringloop Opnieuw & Co in Rotterdam

Kringloopwinkels in Zeeland

Kringloop De Zeeuwsche Kringloopbeurs in Zeeland

De Zeeuwsche Kringloopbeurs werd in 1983 opgericht. Toen waren zij al druk bezig met het hergebruiken van spullen die dat verdienen. Middels giften, opkopingen en ontruimingen vullen zij hun grote winkel van groter dan 1500m2 met verschillende goede spullen. Daar zitten voornamelijk meubelen, antiek en brocante tussen. Deze iconische kringloop in Zeeland vind je aan Wilhelminastraat 82a. Op hun website kan je een selectie van de huidige voorraad bekijken.

Kringloop De Zeeuwsche Kringloopbeurs in Zeeland
Kringloop De Zeeuwsche Kringloopbeurs in Zeeland

Kringloop Dorcas in Zierikzee

Kringloop Dorcas heeft ook een vestiging in Zeeland, in Zierikzee om precies te zijn, aan Zandweg 30.

https://dorkringloop dorcas zierikzeecas.nl/winkels/zierikzee/
Kringloop Dorcas in Zierikzee

Kringloop Zeeland Serooskerke

Kringloop Zeeland Serooskerke heeft geen eigen website, maar wel een groot pand waar je terecht kunt voor mooie gebruikte spullen. Je vindt deze grote kringloop aan Zompe 3.

Kringloop Zeeland Serooskerke
Kringloop Zeeland Serooskerke

Kringloopwinkels in Noord-Brabant

Kringloop Tilburg

Verminderen, hergebruik en recyclen. Dat zijn de drie pijlers van de missie van Kringloop Tilburg. Zij geven overbodige spullen de kans, door ze te hergebruiken of te recyclen. De tweedehandse spullen die ze op regelmatige basis binnenkrijgen worden gesorteerd, gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en krijgen op sociaal maatschappelijke wijze een nieuwe bestemming. Dit kunnen tweedehandse meubels zijn, servies, glaswerk, kleding, boeken, en alle andere spullen die je van een goede en leuke kringloopwinkel verwacht. De tofste kringloop van Tilburg vind je aan Ceramstraat 12.

kringloop tilburg
Kringloop Tilburg

Kringloop Vindingrijk in Breda

Naast de bekende kringloopwinkel van Reshare van het Leger des Heils, vind je in Brede nog een andere leuke kringloop, namelijk Vindingrijk Kringloopwarenhuis. Je vindt kringloop Vindingrijk aan Riethil 6-10, in een groot pand waar je lekker kunt rondneuzen. Kleding, meubels, apparatuur, woondecoratie, noem het maar op – je vindt het allemaal in deze leuke kringloopwinkel.

kringloop vindingrijk breda
Kringloop Vindingrijk in Breda

Kringloopwinkel Son

Kringloopwinkel Son is een maatschappelijk begrip in Son en omgeving. Het is ontstaan uit ontruimingen van Franken Service, maar is nu een volwaardige kringloop vol goede en bruikbare tweedehandse goederen. Veel mensen beweren dat dit de gezelligste, meest uitgebreide en goedkoopste kringloop is in heel Noord-Brabant.

Kringloopwinkel Son
Kringloopwinkel Son

Kringloopwinkels in Limburg

Kringloop Goed Gebruik Goed in Weert

Op de Graafschap Hornelaan 118 H in Weert vind je Kringloop Goed Gebruik Goed. Deze populaire kringloop in de regio Limburg krijgt regelmatig nieuwe spullen. Deze worden door mensen gebracht, maar ze gaan ook regelmatig zelf op pad om op zoek te gaan naar goede herbruikbare goederen. Naast tweedehandse meubels, kan je bij Goed Gebruik Goed ook terecht voor nieuwe meubels. Alles is in kwalitatieve staat.

Kringloop Goed Gebruik Goed in Weert
Kringloop Goed Gebruik Goed in Weert

Kringloop Zuid in Maastricht en Valkenburg

Sinds 1995 is Kringloop Zuid dé kringloopwinkel in Maastricht en omgeving, met een vestiging in Maastricht van 2000m2 (Watermolen 52) en een vestiging in Valkenburg van 600m2 (Broekhem 47). Met behulp van hun kringloopactiviteiten helpen zij mensen een nieuwe start te maken en geven zij spullen een tweede kans. Dagelijks zijn ze bezig om de binnengebrachte spullen te verzamelen en te sorteren. Elektrische apparatuur wordt goed getest en indien nodig gerepareerd.

Kringloop Zuid in Maastricht en Valkenburg
Kringloop Zuid in Valkenburg

Kringloop Limburg

Bij Kringloop Limburg vind je een zeer gevarieerd en sterk wisselend aanbod. Dagelijks worden bruikbare goederen geleverd en in de verkoop aangeboden in de kringloopwinkel. Naast alle spullen die je bij een kringloop verwacht, vind je bij er ook iets heel bijzonders, namelijk Peter’s Brocante. Daar hebben ze een eigen werkplaats waar meubelen worden gerestyled, en indien nodig gerestaureerd, waardoor ze weer als ‘nieuw’ kunnen worden verkocht. Kringloop Limburg vind je aan Walk 13.

Kringloop Limburg
Kringloop Limburg

Kringloopwinkels in Groningen

Kringloop Mamamini in Groningen

Mamamini is in 1989 opgericht, als een non-profit organisatie met een kringloopwinkel. Door gebruikte spullen te verkopen, verzamelen ze geld in voor goede doelen in Groningen. In totaal heeft Mamamini maar liefst 250 vrijwilligers die aan het verdeeld aan het werk zijn over vier vestigingen en verschillende afdelingen. Naast de fysieke kringloopwinkels hebben zij ook een centrale webshop waar de spullen online worden aangeboeden.

kringloop mamamini
Kringloop Mamamini

Kringloop De Snuffelstal in Beerta

Met een totale winkelopervlak van 500m2 is kringloop De Snuffelstal niet de grooste kringloopwinkel van Groningen, maar het is toch leuk om daar een keertje te snuffelen. Ze hebben echter helaas geen meubels, maar wel kleine spullen voor in huis, zoals servies en kunst. Je vindt De Snuffelstal aan Hoofdstraat 22 in Beerta.

kringloop de snuffelstal beerta
Kringloop De Snuffelstal in Beerta

Kringloop Wedeka in Veendam

Als je op zoek bent naar leuke en kwalitatieve tweedehandse meubels, dan is kringloop Wedeka in Veendam een aanrader. Ze hebben een uitgebreide meubelafdeling waar je bijna alles vind voor je interieur – van bank to wandkast, en van lamp tot bijzettafel. Daarnaast kan je er ook terecht voor tweedehandse fietsen, huishoudelijke spullen, curiosa, boeken, noem maar op.

Kringloop Wedeka in Veendam
Kringloop Wedeka in Veendam

Ken jij nog leuke kringloopwinkels in Nederland die niet mogen ontbreken in dit overzicht? Laat het ons weten door hieronder een bericht achter te laten.

Bekijk ook:
De échte leuke woonwinkels
Overzicht van alle woonboulevards van Nederland

2 Comments

  1. Pingback: 8x Slimme besparingstips voor studenten die hun kamer gaan inrichten | Inrichting-huis.com

  2. Pingback: Vintage meubels kopen? 10x Vintage webshops! - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate