Kookeiland inspiratie


Een veel voorkomende beslissing wanneer er nieuwe keukens worden ontworpen, is het toevoegen van een kookeiland of een spoeleiland. Het is ook niet voor niets zo populair want een kookeiland is niet alleen heel praktisch maar ook nog eens heel erg mooi. De ruimtelijkheid die ontstaat wanneer er een keuken met een eiland wordt geplaatst is veel groter dan wanneer er gekozen wordt voor een rechte keuken of een U-vormige keuken. Daarnaast biedt een eiland ook velen gemakken zoals meer opbergruimte, zitmogelijkheden en de openheid naar een andere ruimte en gedeelte van de keuken.

De ruimte rondom een kookeiland

Vanwege de ruimtelijkheid kan een eiland niet in elke keuken geplaatst worden. Er moet gewoonweg voldoende ruimte zijn om er een te kunnen plaatsen. Gelukkig zijn er wel veel fraaie oplossingen te bedenken!

Kookeiland-inspiratie-2

Kookeiland inspiratie

Kookeiland inspiratie

Kookeiland inspiratie

Een kleiner eiland

Een kookeiland hoeft natuurlijk niet ontzettend groot te zijn, het kan ook een stukje kleiner om toch ook nog functioneel te zijn. Wanneer bijvoorbeeld een fornuis niet past in het eiland, doet zich de mogelijkheid aan om er een spoeleiland van te maken. Een spoeleiland heeft in plaats van een fornuis een spoelbak. Wellicht zorgt dit ervoor dat een kleiner eiland wel zal passen in jouw keuken.

Een muur doorbreken

Een iets radicalere oplossing is om een ruimte te vergroten wanneer een eiland echt een “must” is! Betrek bijvoorbeeld de woonkamer of eetkamer bij de keuken waardoor je meer ruimte creëert en er ook direct een echte leef- of woonkeuken ontstaat.

Een schiereiland

Is er geen enkele mogelijkheid om een van deze twee opties uit te voeren? Dan bestaat er altijd nog een schiereiland. Dit is een eiland dat met één zijde tegen de keuken of eventueel tegen een muur staat. Een schiereiland biedt dezelfde opties als een kookeiland: je kan er een fornuis in laten plaatsen, een spoelbak én je kan er zelfs zitmogelijkheden aan maken.

Kookeiland-inspiratie-3 Kookeiland-inspiratie-4

Kookeiland inspiratie

Kookeiland inspiratie

Kookeiland inspiratie

Bron: AirBnB.com | Architizer.com | Decoesfera.com | Tumblr.com

2 Comments

  1. Pingback: Woonkamer met Scandinavisch design en pastelkleuren | HOMEASE

  2. Pingback: Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2 | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate