10x Tuin ontwerpen voorbeelden


Het is officieel lente, en dat hebben we goed gemerkt met het prachtige weer met heel veel zon en strakblauwe luchten. Het perfecte weer om lekker in de tuin bezig te zijn. Heerlijk tuinieren of gewoon zitten, liggen en lekker niksen. Daarom zou het fijn zijn als je tuin hier klaar voor is. Heb jij onze 85x tuin ideeën al gezien? Ook vandaag willen we jullie inspireren met fijne tuininspiratie, aan de hand van tien inspirerende tuin ontwerpen voorbeelden, inclusief before en after foto’s. Welk tuin ontwerp vind jij het mooist?

1. Houten terras en groen gazon

Dit is de mooie tuin van Jenni Yolo van de inspirerende blog I Spy DIY. Jenni wilde al heel lang haar eigen tuin ontwerpen en verbouwing, maar door drukte en andere werkzaamheden aan de woning, kwam ze er maar niet aan toe. Het jaar na de woningverbouwing was het dan echt tijd om de tuin gereed te maken. Haar doel was van haar achtertuin de perfecte oase te creëren om al haar vrienden en familie te laten barbecueën. Er werden nieuwe schuttingen geplaatste, ze koos voor een mooi groen gazon, en aan de woning werd een groot terras van houten vlonders gebouwd. Het terras ziet er uit als een tweede woonkamer, met een grote loungebank, tafeltjes, een vloerkleed en vrolijke kleurrijke bloemen en planten. Klik hier om de hele tuinverbouwing te zien.

Houten terras en groen gazon

Houten terras en groen gazon

2. Woestijn x Palm springs hotel tuin

Deze geweldige tuin is van designblogger Molly van de blog Almost Makes Perfect. Bij de aankoop van haar huis erfden Molly en Gideon een standaard jaren zestig achtertuin, met heel veel onkruid en droog gras en slecht onderhouden bomen. Het goede nieuws was dat Molly haar eigen tuin vanaf scratch kon ontwerpen. Ze wilde en tuin ontwerpen met een woestijn x Palm springs hotel vibe. Aan de woning werd een groot betonnen terras aangelegd. Het grootste gedeelte van de tuin vormde zand de ondergrond, gecombineerd met looppaden van grote betontegels, stoere planten en cactussen, grote rotsen, en hele fijne tuinmeubelen. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

Tuin ontwerpen Woestijn x Palm springs hotel tuin

3. Grote kindvriendelijke tuin

Emily Henderson is een blogger, stylist en interieurontwerper, maar op haar blog liet ze zien dat een tuin ontwerpen ook geen probleem is. Hieronder zien jullie haar eigen tuin. Zoals je aan de before foto kan zien, was het geen spectaculaire tuin met het schrale gras en een eenzame schommel. Als moeder van peuters ontdekte Emily dat ze echt een mooie en functionele achtertuin wilde als ontsnappingszone voor de kinderen. Ze koos voor heel veel groen, in de vorm van gras, grote bomen en planten, mooie stenen looppaden, en elementen waar de kinderen super blij mee zijn. Achterin de tuin is bijvoorbeeld een groot speelhuis geplaatst met glijbaan en zandbak. Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Tuin ontwerpen grote kindvriendelijke tuin

Tuin ontwerpen grote kindvriendelijke tuin after

4. Tuin ontwerpen met een laag budget

Savannah van de blog Classy Clutter kreeg een geweldige kans om haar tuin opnieuw te ontwerpen, door mee te doen met de Patio Style Challenge van Home Depot. Haar tuin had duidelijk een totale make-over nodig. Het zag eruit als een kale betonnen bouwplaats, waar je absoluut niet in wilde bevinden. Na de tuinverbouwing is het een heel ander verhaal. Met een heel laag budget, hebben ze de tuin verbouwd met een overdekt terras en een gezellige eethoek. De vaste plantenborders met hoge rand zijn allemaal gevuld met mooie vrolijke bloemen en planten, en de slingerverlichting die diagonaal boven de tuin is opgehangen zorgen voor heel veel sfeer. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

Tuin ontwerpen met een laag budget

Tuin ontwerpen met een laag budget

5. Zelf tuin ontwerpen en verbouwen

Dit is een mooie tuin van Sarah, het gezicht achter de designblog Room for Tuesday. Ook haar tuin was voorheen niet onderhoud, onpraktisch en vies. Haar wens was om een comfortabele fijne tuin te hebben om te entertainen en om barbecues te houden met vrienden en familie. Aanvankelijk was om het hele tuinproject uit te besteden, maar na afspraken met vier aannemers, besloot ze het toch helemaal zelf te doen. Van het ontwerpen van de tuin tot en met de laatste puntjes op de ‘i’ zetten. Hoewel dit een flink project was dat in totaal twee maanden heeft geduurd, was dit het allemaal waard geweest. Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Zelf tuin ontwerpen en verbouwen

Zelf tuin ontwerpen en verbouwen

6. Hamptons tuin ontwerp

Hieronder zien jullie de fantastische tuin van Jen, de creative director en oprichter van de lifestyle blog City Farmhouse. Toen ze haar woning net had gekocht, was de tuin totaal niet verzorgd. Het gras was veel te hoog en het was totaal niet sfeervol. Geïnspireerd op the Hamptons, creëerde Jen een stijlvolle en functionele tuin met een bescheiden budget. De helft van het gazon is vervangen door een groot terras gecreëerd, dat volledig met gravel is bedekt. Daarop vind je een eethoek, een luxe buitenkeuken en een heerlijke loungehoek met een vuurtafel. Het witte tuinhuisje is opnieuw geverfd, terwijl de opstaande stenen rand van de grote plantenborder vervangen is door hout. Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Tuin ontwerpen Hamptons tuin ontwerp

Tuin ontwerpen Hamptons tuin ontwerp

7. Patroontegels in de tuin

De tuin van lifestyle blogger Sivan is verdeeld in twee gebieden: het zit- / eetgedeelte buiten en het zwembad. Het zwembad is iets groter, dus dat gaan ze later aanpakken. Ze heeft dus eerst het zit- en eetgedeelte van de tuin aangepakt. Het moest een leuke functionele ruimte worden, waar ze in de zomer konden chillen. Zoals je kunt zien in de before foto, was de ruimte een grijze puinhoop. Het was een en al beton, en er was geen enkel contrast of aantrekkingskracht. Deze kant van de tuin heeft ook openslaande deuren die naar hun slaapkamer leiden, dus wilde ze ook dat het een mooi uitzicht vormde daar vanuit. Het plan was een om te kiezen voor patroontegels, houten tuinmeubelen weelderig groen. Klik hier om alle foto’s van het resultaat te bekijken.

Tuin ontwerpen patroontegels in de tuin

Tuin ontwerpen patroontegels in de tuin

8. Mooi en knus tuinontwerp

John & Sherry zijn dol op verbouwen. Ze hebben al vijf woningen compleet van top tot teen verbouwd, inclusief de tuinen. Onderstaande tuin behoort absoluut tot een van hun favoriete tuinontwerpen. Wat voorheen een plek was waar die ze wilden vermijden, is nu een van hun favoriete plekken geworden van het huis. Het is geen mega grote tuin, maar juist daardoor is het erg knus en gezellig. Natuurlijk speelt het tuinontwerp ook een belangrijke rol, met de leuke tegels, plantenborders, een schattig roze tuinhuisje en een jacuzzi! Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Mooi en knus tuinontwerp

Mooi en knus tuinontwerp

9. Grind in de tuin

Het tuinontwerp behoort absoluut tot een van onze favorieten tuin ontwerpen voorbeelden. Het is de tuin van Cate St Hill, een interieur stylist en ontwerper uit Londen. Met een paar minimale, ongecompliceerde ontwerpkeuzes voelt de ruimte zoveel groter en helderder aan. Het voelt alsof er een paar meter extra ruimte is gecreëerd, terwijl het eigenlijk neerkomt op een paar slimme ruimtelijke trucs. Het belangrijkste voor haar bij deze tuin-make-over was eenvoud – ze wilde iets dat zorgeloos en gemakkelijk te onderhouden was. Daarnaast wilde ze geen fortuin uitgeven aan landschapsarchitectuur of dure afwerkingen. Grind speelt de hoofdrol in het tuin ontwerp, dat niet alleen mooi eruit ziet, maar ook onderhoudsvriendelijk is. Ook de zwarte schuttingen zijn geweldig, en vormen een mooi contrast met het grind. Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Tuin ontwerpen Grind in de tuin

Tuin ontwerpen Grind in de tuin

10. Onderhoudsvriendelijke tuin met kunstgras

De wens van Alex was een fijne onderhoudsvriendelijke tuin, waar de kinderen vrij en veilig kunnen spelen. Daarom heeft ze gekozen voor de combinatie van moderne tuintegels en kunstgras. Aan de randen van de stoere zwarte houten schuttingen zijn plantenborders met een hoge opstaande rand gecreëerd. En in de hoek achterin in de tuin is een terras gecreëerd van houten vlonders, waarop een grote rattan loungebank is geplaatst. Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Tuin ontwerpen voorbeelden onderhoudsvriendelijke tuin

Tuin ontwerpen voorbeelden onderhoudsvriendelijke tuin

1 Comment

 1. Philippe Martens Reply

  Wat een samenraapsel van niet duurzame, plastieke ideeén die geen water ophouden.
  Witte kiezels in schaduwrijke omgeving: alle jaren javel sproeien
  veel verharding en plastiek gras: absorbeert geen water in de grond, ontoelaatbaar in deze droge tijden
  exotische planten waar geen beest op zit, geen enkele natuurwaarde.

  U bent een bedrijf dat alleen het grote geld steunt. een dikke schande!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate