4x Industriële lampen


Lampen zijn de sfeermakers in huis. Zeker in het najaar, wanneer het buiten minder lang licht is. Op die momenten is het fijn om zowel buiten als binnen de ruimtes een beetje te verlichten. Lampen kunnen praktisch ingezet worden, doordat zij de donkere ruimtes verlichten.

Lampen kunnen ook als decoratie dienen. Ze hangen aan het plafond of aan de wand en ze staan op de vloer of de tafel. Hierdoor is het een item wat je altijd ziet in je huis. Kies daarom voor lampen in een bepaalde stijl die je mooi vindt en die matcht bij je interieur. Bij Dimehouse vind je alle meubels en lampen in de industriële stijl. Zo weet je altijd dat je interieur er mooi uitziet.

Kenmerken van een industriële lamp

Zoals net benoemd, een lamp is meer dan alleen praktische verlichting. Het is ook een eyecatcher in huis. Een populaire stijl in woningen is de industriële vormgeving. Deze wordt gekenmerkt door een aantal punten.

  • Veel invloeden vanuit de fabrieken van vroeger, zoals de kleuren, look en feel
  • Natuurlijke, neutrale kleuren, zoals zwart, grijs, wit, goud, bruin, cognac, donkergroen en donkerblauw.
  • Ruige, ruwe en robuuste materialen, zoals gecoat metaal of ijzer.
  • Houten accenten, vaak van acaciahout, mangohout of hardhout.
  • Vaak is de pit zichtbaar in de lamp
  • Een deel is zeer minimalistisch. Hier hangt een lampenpit aan een koord of is deze op een houder met rechte lijnen.

Dit zijn een aantal kenmerken van de industriële stijl. Deze is goed te herkennen, zodra je een beeld hebt van de vormgeving. Het design van deze stijl is passend bij ieder interieur. Door de neutrale kleuren en strakke lijnen is dit een goede stijl om mee te mixen en matchen.

stoere industriele hanglampen

De industriële hanglamp is geschikt voor iedere ruimte

Een hanglamp kan niet ontbreken in een ruimte. Laat staan een hanglamp van industrieel design. Dit zijn tijdloze industriële lampen waar je veel sfeer mee in huis kunt halen. De hanglampen bestaan vaak uit een rechthoekig, ijzeren frame waar je de lampenpitten in kunt zien hangen.

Daarnaast heb je ook de minimalistische, industriële hanglamp. Deze bestaat uit een snoer met een lampenpit die eronder hangt. Hier zit geen kap of een frame omheen. Hierdoor past deze goed in ieder interieur. Het is niet heel uitgesproken qua kleuren en de materialen passen overal goed bij.

industriële hanglamp boven eettafel

Een industriële vloerlamp voor extra sfeer

Vloerlampen zijn vaak opvallende lampen. Doordat ze niet aan het plafond of de wand hangen staan ze in de ruimte. Daardoor nemen ze ruimte in beslag en zijn deze goed zichtbaar. Een vloerlamp uitzoeken kan daarom ook lastig zijn. Dit hoeft niet! Een industriële vloerlamp is de perfecte lamp.

De uitstraling van deze lamp is robuust en stoer, maar tegelijkertijd warm en huiselijk. De vloerlamp met een industrieel design is te herkennen aan de driepoot. Deze zijn vaak van hout of ijzer. Daarboven vind je een lampenkap die veelal zwarte en gouden details heeft. Ook kun je ijzeren palen vinden waar lampenpitten opgedraaid kunnen worden. De opties zijn eindeloos voor een vloerlamp!

industriele vloerlamp

Een industriële lamp voor op tafel

Een tafellamp is een echt decoratiestuk. Deze zet je op een tafel, dressoir of kastje neer. Een industriële tafellamp is een stoere aanwinst voor je interieur. Hier vind je weer dezelfde kenmerken als bij de eerder benoemde lampen. De ijzeren details met zichtbare lampenpit zetten de toon voor dit type lamp.

Een functionele, decoratieve lamp is de ultieme tafellamp. Door gebruik te maken van een tafellamp kun jij extra sfeer creëren. Ga voor de strakke lijnen in combinatie met het robuuste. Zo kun jij gezellig aan tafel zitten met verlichting die past bij jouw interieur. Match deze lamp ook met andere stijlen voor een indrukwekkend resultaat!

stoere industriele tafellamp

De industriële wandlamp voor aan de muur

Een wandlamp: de lamp aan de muur die opvalt. Dit is de finishing touch van je interieur. Zodra je de hanglamp, vloerlamp en tafellamp hebt uitgekozen kun je het helemaal afmaken met een wandlamp. Deze kun je op alle plekken en hoogtes plaatsen. Heb je een donker hoekje in huis? Geen probleem! Met een wandlamp heb je dit direct verlicht.

De industriële wandlamp heeft een vormgeving die is voorzien van ijzer en een zichtbare lampenpit. Deze kunnen een kale muur opvullen en een prachtige uitstraling realiseren. Een wandlamp kan ook in iedere ruimte een toevoeging zijn, zowel in de gang, de keuken, woonkamer of slaapkamer. Waar je ook voor kiest, een wandlamp is onmisbaar in huis.

industriele wandlamp

Combineer de verschillende industriële lampen met elkaar

Hou jij van één stijl? Combineer dan alle industriële lampen met elkaar. Hierdoor krijg je eenheid in huis en weet je zeker dat alle lampen matchen met elkaar. Ondanks dat je dezelfde stijl kan matchen, kun je ook kiezen voor verschillende stijlen. Hierdoor creëer je een speelsheid in huis.

Weet jij niet hoe je een lamp moet ophangen? Laat dit dan doen of klik op dit stappenplan. Hiermee kun jij jouw nieuwe lampen zelf ophangen! Dit is helemaal niet moeilijk. Ga voor de mooiste hanglampen met industrieel design voor een mooi inrichting in je huis. Hiermee maak je jouw huis nog gezelliger en meer een thuis.

Bekijk ook:
10x Industriële lampen
15x Industriële keuken ideeën
5x Industriële eettafel

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate