5 Manieren om een vuurschaal te gebruiken


Doe je ogen eens dicht en zie jezelf zitten in je eigen achtertuin rondom een vuur. Je zit er niet alleen; rondom het vuur zit je gezin, je familie en je vrienden. Allemaal mensen van wie je houdt en om wie je geeft. De sterren fonkelen aan de hemel en je geniet van een glaasje wijn. Je luistert naar het getokkel van de gitaar en naar de gesprekken die om je heen worden gevoerd ….
Is het een droom? Nee, dit is geen droom, dit kan werkelijkheid worden door een vuurschaal te kopen en deze in je tuin te plaatsen. En daarna al je familie en vrienden uit te nodigen. O ja, zorg ook nog voor wat lekkere hapjes en drankjes.

Vuurschaal tuin

Vuurschalen verkrijgbaar in verschillende soorten en maten

Het besluit is genomen; je gaat een vuurschaal kopen. Een vuurschaal is verkrijgbaar in diverse soorten en maten en gemaakt van diverse materialen. Er zijn vuurschalen die gemaakt zijn van weersbestendige materialen, denk aan een vuurschaal van cortenstaal of gietijzer. Er zijn ook vuurschalen waarin een fraai design gegraveerd is, dit zorgt voor een extra sfeervolle uitstraling als het licht van het vuur door het uitgesneden motief schijnt. Ook het formaat is vaak van belang, de een heeft namelijk een grote tuin, de ander een kleine tuin. Er zijn ook vuurschalen verkrijgbaar in groot formaat, maar ook in een kleiner formaat. En er zijn er die je heel eenvoudig weer uit elkaar kunt halen en kunt opbergen in de schuur.

Vuurschaal tuin

De multifunctionaliteit van een vuurschaal

Maar wist je dat een vuurschaal heel multifunctioneel is? Een vuurschaal is niet alleen een prachtig element in elke tuin. Een vuurschaal is ook een uiterst praktisch element. Wat de mogelijkheden zijn van een vuurschaal laten we je zien in een paar praktische tips.

Geniet van warme en licht rondom de corten schaal

Een vuurschaal in de tuin is er in de eerste plaats voor bedoeld om rondom te zitten en te genieten van de warmte van het vuur en het licht dat het vuur uitstraalt. Een vuurschaal in je tuin zorgt er ook voor dat je langer van het buitenseizoen kunt genieten. Ook al is het nog best frisjes in de lente, rondom de vuurschaal blijf je behaaglijk warm. En het licht dat het vuur uitstraalt zorgt ervoor dat je elkaar kunt blijven zien, of dat je bij het vuur een boek kunt lezen.

Vuurschaal tuin

Rooster lekkere hapjes

In het vuur van de vuurschaal cortenstaal kun je lekkere dingen bereiden, om zo nog meer gezelligheid en sfeer te creëren. Prik wat marshmallows aan een stok en warm ze in het vuur. Of prik een klein bolletje brooddeeg aan een tak en maak je eigen broodje. Op deze manier kun je ook knakworstjes warmen. Of wat dacht je van een gepofte aardappel? Wikkel een aardappel in aluminiumfolie en leg deze aan de rand van de vuurschaal. Nu nog een lekker drankje erbij en het feest is compleet.

Vuurschaal tuin

Gebruik de grote schaal als barbecue

Bij veel vuurschalen kun je optioneel een grillrooster kopen die je op de vuurschaal kunt plaatsen. Op dit rooster kun je een heerlijk stukje vlees of vis grillen, of de lekkerste groenten kunnen bereid worden boven dit houtgestookt vuurtje. Op deze manier is een vuurschaal ook te gebruiken als barbecue.

Combineer met een tripod en stoofpot

Een vuurschaal kopen is één ding, maar als je ziet welke mogelijkheden een vuurschaal heeft, dan blijft het vast niet bij het kopen van alleen maar een vuurschaal. Wat ook een mogelijkheid is, is om een tripod (driepoot) aan te schaffen en deze boven de vuurschaal te plaatsen. In het midden van de tripod hangt een ketting waaraan je een grillrooster kunt hangen, maar ook een stoofpot. Bereid de lekkerste stoofpotjes of een heerlijke pan soep boven een houtgestookt vuur en geniet daarna met elkaar van een maaltijd.

Vuurschaal tuin

Zoals je ziet is een vuurschaal in de tuin een ware aanwinst. Niet alleen omdat het zo’n prachtig element in je tuin is, maar ook vanwege haar multifunctionaliteit. Vuurschalen zijn echte sfeermakers, zorgen voor warmte en licht en kunnen bovendien als buitenkeuken worden gebruikt. Laat oude tijden herleven; bekijk het assortiment vuurschalen op godu-tuin.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate