12x Bijkeuken inspiratie


Niet iedereen heeft een bijkeuken. Maar het is altijd handig om een bijkeuken te hebben. Er zijn namelijk altijd wel dingen, die je liever niet in elke andere ruimte in huis wilt plaatsen.

Wil jij weten hoe je een bijkeuken kunt inrichten? Hieronder kan je een kijkje nemen in een aantal hele inspirerende bijkeukens, die op verschillende manieren zijn ingericht. De bijkeukens hebben we onderverdeeld in echte bijkeukens, washokken, voorraadkasten, garderobekasten, bergingen en bijkeukens waar honden en katten kunnen slapen en eten. Bekijk de mooie inspiratie voorbeelden en raak geïnspireerd van de leuke ideeën!

Echte bijkeuken

#1
The Block is een TV programma uit Australië, waar stelletjes beoordeeld worden op hun interieurontwerp talenten. In het seizoen van 2018 hadden Norm en Jess onderstaande geweldige keuken ingericht. Een super mooie moderne keuken met een grote kastenwand en een kookeiland. En achter de keuken is nog een extra bijkeuken ingericht.

Bijkeuken inspiratie Norm & Jess

De bijkeuken is ingericht achter de grote kastenwand. Het heeft een open indeling gekregen, waardoor het een soort inloop-bijkeuken is geworden. Binnen in de bijkeuken zijn aan twee wanden kasten gerealiseerd in dezelfde stijl als de hoofdkeuken.

Bijkeuken inspiratie Norm & Jess

Bijkeuken inspiratie Norm & Jess

Het is zo groot en het is voorzien van zoveel opbergruimte, waardoor het eigenlijk gewoon op een normale keuken lijkt. Lage dichte kasten zijn gecombineerd met open wandkasten en mooie houten wandplanken.

#2
Ook deze bijkeuken komt uit het 2018 seizoen van The Block. Dit ontwerp is gerealiseerd door Sara and Hayden. Het stel heeft een hele mooie moderne keuken ontworpen met lage kasten, kastenwanden en een eiland dat ook als bartafel wordt gebruikt.

Bijkeuken inspiratie Sara & Hayden

Maar dat is nog niet alles, want middels dubbele deuren heb je ook toegang tot de bijkeuken. Het is niet zo groot als de bijkeuken van Norm & Jess, maar ook Sara & Hayden hebben gekozen voor heel veel praktische kasten.

Bijkeuken inspiratie Sara & Hayden

De bijkeuken is ingericht als een echte bijkeuken, waar bijvoorbeeld de vuile was wordt afgewassen. Je vindt er dus de vaatwasser, de gootsteen en vooral heel vaal kastruimte.

Bijkeuken inspiratie Sara & Hayden

Washok in bijkeuken

#3
Dit is de bijkeuken van Bre. Bre is een freelance grafisch ontwerpster, die samen met haar gezin in een heel leuk huisje woont. Het is een hele ruime bijkeuken, waar heel lang niets mee werd gedaan. Maar na een tijdje was ze het zat en besloot werk te maken van de bijkeuken.

Bijkeuken washok Bre

Ze besloot om de bijkeuken in te richten als een washok. De vloer werd opnieuw betegeld met grote moderne grijze vloertegels, terwijl er voor de wanden gekozen is voor mooie moderne witte metrotegels. Voor een washok zijn de vloertegels vooral erg praktisch. Met een mooi vintage vloerkleed heeft Bre meer sfeer en warmte toegevoegd.

Bijkeuken washok Bre

De wasmachine en de droger zijn naast elkaar geplaatst. Daaromheen is een mooie ombouw gerealiseerd. Een blauwe ombouw met een mooie houten blad daarbovenop. Naast de wasmachine en droger is een grote witte landelijke gootsteen geïnstalleerd, gecombineerd met een bijpassende kast. Aan de muur zijn mooie wandplanken gemonteerd, waar kleine spullen en decoratie op geplaatst zijn.

Bijkeuken washok Bre

#4
Ook Thalita heeft haar bijkeuken ingericht als een washok. Ze gebruikte de bijkeuken al een tijdje als washok, maar onlangs had ze haar washok een makeover gegeven. Een hele leuke makeover met strakke roze muren en roze bloemetjesbehang.

Bijkeuken washok Thalita

De droger en wasmachine zijn naast elkaar geplaatst. De ruimte die aan de linkerkant overgebleven is heeft ze ingericht met handige opbergmanden. Over de gehele breedte, bovenop de droger en wasmachine is een houten blad gemonteerd, die het geheel mooi afwerkt.

Aan de roze muur daarboven zijn bovendien extra wandkasten gemonteerd, die in een mooie mosgroene kleur zijn geschilderd.

Bijkeuken washok Thalita

Aan de andere kant van de bijkeuken vind je de gootsteen. Een diepe witte gootsteen, die geplaatst is op een mooie kast in hetzelfde mosgroen als de wandkasten. De originele deur van de bijkeuken is vervangen door hele leuke donkerblauw geverfde schuifdeuren.

Bijkeuken washok Thalita

Voorraadkast in bijkeuken

#5
Teresa en Chad hebben ervoor gekozen om hun bijkeuken in te richten als een voorraadkast. Het interieur van hun mooie woning is ontworpen door ontwerpstudio Smith Hanes Studio, die de stijl omschrijft als zacht industrieel. Ze hebben een prachtige keuken gekregen met veel kastruimte en een groot kookeiland. En bij de keuken vind je aan de linkerkant de bijkeuken.

Bijkeuken voorraadkast Teresa Chad

Het is een prachtige ruimte geworden die middels een op maat gemaakte stalen scheidingswandkast en bijbehorende stalen deur van de keuken is gescheiden. De bijkeuken is niet heel groot, maar dankbij het glas is het wel lekker ruimtelijk. Het kan bovendien ook mee profiteren van het natuurlijke licht vanuit de keuken.

Bijkeuken voorraadkast Teresa Chad

De vintage houten vloer loopt van de keuken door naar de bijkeuken, die binnen in de bijkeuken gecombineerd is met stoere witte metrotegels aan de muren.

Bijkeuken voorraadkast Teresa Chad

Fotografie: Andrew Thomas Lee

#6
Deze bijkeuken is ontworpen door interieurarchitect en ontwerper Andrew Thomas Lee. Hij heeft een super stoere loft woning in Londen ontworpen en ingericht. Het is een echte loft woning, gekenmerkt door een open indeling en veel industriële details.

Bijkeuken voorraadkast loft Mark Thomas Lewis

De keuken vormt één van de blikvangers in het interieur. Er is gekozen voor hele mooie lage houten keukenkasten, die afgewerkt zijn met een marmeren werkblad. Het staat geweldig bij de rauwe bakstenen keuken achterwand.

Bijkeuken voorraadkast loft Mark Thomas Lewis

Bij de keuken, direct naast de grote Amerikaanse koelkast, is de bijkeuken ingericht. Een kleine bijkeuken, die ingericht is als een echte voorraadkast. Net als de bijkeken van Teresa en Chad, zijn alle wanden ook betegeld met witte metrotegels. Deze zijn ingericht met mooie houten wandplanken, waar potten, pannen en servies op geplaatst zijn. Daarnaast is er ook een op maat gemaakte wijnrek gemaakt, waar de grote wijnvoorraad opgeborgen kan worden.

Bijkeuken voorraadkast loft Mark Thomas Lewis

Fotografie: Rory Gardiner

Berging in bijkeuken

#7
Kennen jullie A beautiful mess van Elsie & Emma? De dames bloggen over hele leuke en inspirerende onderwerpen zoals style, crafts, recepten en vooral ook over interieur. Zo had Elsie ook een keer geschreven over de makeover van haar bijkeuken.

Bijkeuken berging Elsie

Lange tijd werd de bijkeuken niet goed benut, tot ze besefte dat het een hele nuttige ruimte kan zijn. Ze besloot er een berging in te richten. Gewoon een berging, waar spullen opgeborgen kunnen worden, die je liever niet elders in huis kwijt wilt.

Bijkeuken berging Elsie

Zo vind je er onder andere een grote koelkast en een gaatjesboard voor gereedschappen. Maar het grootste deel van de berging is ingericht met stellingkasten. Eenvoudige stellingkasten die ingericht zijn met alleen maar opbergboxen. Transparante opbergboxen voor het opbergen van spullen zoals oude kledingstukken, kerstdecoratie, speelgoed, pannen, noem maar op. Alle opbergboxen zijn transparant, dus je kunt zien wat erin zit. Elsie heeft alle opbergboxen bovendien gelabeld. Handig!

Bijkeuken berging Elsie

#8
Dit is de bijkeuken van Kathleen van Lindsay Hill Interiors. De ontwerpster woont samen met haar man in een super leuke woning in Utah, die ze uiteraard helemaal zelf heeft ingericht. Dat geldt ook voor haar bijkeuken.

Bijkeuken berging Kathleen

Vanuit de hoofdkeuken heeft ze toegang tot de kleine, maar zeer lichte bijkeuken. Ze had besloten om er een soort berging van te maken. Niet zomaar een berging, maar een hele stijlvolle berging. Lindsay koos bijvoorbeeld voor een prachtige stalen schuifdeur met heel veel glas.

Bijkeuken berging Kathleen

De vloer is betegeld met leuke zwart witte patroontegels, terwijl de muren strak zijn gestuukt en wit zijn geverfd. Aan de linkerkant zijn op maat gemaakte kasten gerealiseerd. Grote kasten met veel opbergruimte. Bovenaan zijn open vakken gecreëerd, waarin opbergmanden zijn geplaatst. Aan de andere kant van de berging is een leuk bankje geplaatst.

Bijkeuken berging Kathleen

Garderobakast in bijkeuken

#9
Deze bijkeuken hebben we gevonden in de portfolio van Humphrey Munson. Een Britse keuken ontwerpbureau, dat gespecialiseerd is handgemaakte keukens. Naast normale kasten voor de keuken, hebben zij ook prachtige bijkeukenkasten ontworpen. Deze bijkeuken is daar een heel mooi voorbeeld van, die ingericht is met super mooie en praktische garderobekasten.

Bijkeuken garderobekast inspiratie

De bijkeuken grenst aan de hoofdkeuken, die middels mooie dubbele deuren van elkaar gescheiden zijn. Het is een hele fijne ruime met heel veel licht. De kasten zijn volledig in dezelfde chique landelijke stijl als de keukenkasten.

Bijkeuken garderobekast inspiratie

Aan de rechterkant vind je de grote garderobekast, die over de gehele breedte van de muur loopt. Deze mooie kast is gecombineerd met een grote l-vormige bank. Op die manier is de bijkeuken dus ingericht als een echte garderobekamer, waar de kinderen op hun gemak kunnen omkleden.

Bijkeuken garderobekast inspiratie

#10
Ook deze bijkeuken is ontworpen door Humphrey Munson. De klassieke landelijke stijl is ook te herkennen, maar het is wel een hele andere bijkeuken.

Mosgroene bijkeukenkasten garderobekast

Onder het raam zijn lage keukenkasten gerealiseerd. Hele chique mosgroene kasten, die afgewerkt zijn met gouden deurgrepen en een donkerbruine houten werkblad. In het midden tref je een diepe witte gootsteen aan, wat altijd handig is in een bijkeuken. En de gouden wandlampen passen ook heel mooi bij de bijkeukenkasten.

Mosgroene bijkeukenkasten garderobekast

Het is lekker ruim, en dankzij het grote raam is het er ook heerlijk licht. Aan de twee grote muren tegenover elkaar zijn zijn grote maatwerk garderobekasten gebouwd. Alle jassen en schoenen van heel het gezin worden hier opgeborgen. Super mooi.

Mosgroene bijkeukenkasten garderobekast

Huisdieren in bijkeuken

#11
Dit is de bijkeuken van ontwerper en blogger Sarah. Een geweldige bijkeuken, die ze ingericht heeft als een combinatie van een washok en een plekje voor haar huisdieren, namelijk haar twee honden.

Bijkeuken washok huisdieren honden

Omdat ze klein woont, had Sarah heel erg behoefte aan een plekje in huis, waar de ‘lelijke’ spullen geplaatst konden worden. Denk aan het eten voor de honden, waterkommen, hondenriemen, hondenbakken, noem maar op. Daarom besloot ze dat dus te combineren met de washok.

Bijkeuken washok huisdieren honden

Aan de rechterkant zijn de droger en de wasmachine op elkaar gestapeld. Daarnaast is een hondenhok gerealiseerd voor haar honden. Daaromheen zijn de ruimtes ingericht met handige kasten, die heel veel opbergruimte bieden voor alles en nog wat.

Bijkeuken washok huisdieren honden

#12
Hierboven hebben we heel veen leuke bijkeuken ideeën laten zien. De laatste bijkeuken die je hieronder ziet, combineert verschillende functies.

Bijkeuken washok honden garderobekast

Het ontwerp is gerealiseerd door M House Development, die deze ruime bijkeuken ingericht heeft als een washok met de droger en wasmachine naast elkaar, als garderobekast én als ruimte voor de honden.

Bijkeuken washok honden garderobekast

Alle kasten zijn op maat gemaakt. Er is gekozen voor mooie donkergrijze kasten, die afgewerkt zijn met strakke witte werkbladen en gouden accenten. Dit hebben ze gecombineerd met strakke witte muren en een chique lichte visgraat vloer.

Bijkeuken washok honden garderobekast

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate