5x Grote plant in huis


Als het gaat om woondecoratie, dan mogen planten niet ontbreken in huis. Planten zijn niet alleen decoratief mooi, maar het is ook gewoon goed voor je gezondheid. Planten verbeteren de kwaliteit van de luchtcirculatie en luchtvochtigheid. Ons advies is dan ook altijd: doen!

Grote plant in huis

Planten heb je natuurlijk in ontzettend veel soorten en maten. Je hebt hele leuke kleine plantjes, die je op verschillende manieren een plekje kunt geven in huis. Kleine plantjes zijn altijd een goed idee. Daarnaast kan het soms ook leuk zijn om een grote plant te nemen. Daar gaan we het vandaag over hebben.

Dat planten erg decoratief zijn, wisten we al. Vind je alleen decoratief niet genoeg, dan kan je een grote plant overwegen. Met een grote plant maak je namelijk een echt statement in een interieur. Je kunt het een beetje vergelijken met een groot kunstwerk die je op de vloer of op een lage kast plaatst. Dit kan bovendien in elke ruimte in huis, van de keuken tot de woonkamer tot de slaapkamer.

Grote plant in huis

Grote plant in huis

Grote plant in huis

Er zijn veel opties als het gaat om een grote plant in huis. Hieronder hebben wij vijf mooie grote planten voor je op een rijtje staat. Vijf verschillende planten die allemaal hun eigen schoonheid hebben. We zijn benieuwd welke grote plant jij het mooist vindt!

1. Geldboom – Pachira aquatica

De Geldboom. Dat klinkt goed toch? Helaas groeit er geen echt geld aan, maar de mooie bladeren aan de lange stelen en de gevlochten stam mogen er ook wezen! De officiele naam van de Geldboom is Pachira aquatica, een van oorsprong Zuid-Amerikaanse boom. Zet het half in de schaduw en zorgt ervoor dat de kluit van de Geldboom niet uitdroogt.

Geldboom - Pachira aquatica

2. Philodendron xanadu

De Philodendron xanadu is een echte tropische plant. En zo ziet het er ook zo uit! De plant heeft meerdere stammen, waar prachtige weelderige bladeren aan groeien. Je kunt de Philodendron xanadu klein aankopen, maar ze hebben een maximale groeihoogte van maar liefst 150 cm. Het grote voordeel is dat deze prachtige plant niet heel veel verzorging nodig heeft.

Philodendron xanadu

3. Palmlelie – Yucca elephantipes

De Palmlelie, oftewel de Yucca elephantipes, is een super stoere plant met een dikke stam en stevige puntige bladeren. Hij groeit Zuid-Amerika en in West-India. Als je van hele grote planten houdt, dan is de Palmlelie zéker een goede optie, want hij kan wel hoger dan twee meter worden!

Palmlelie - Yucca elephantipes

4. Cactus – Euphorbia ingens

Natuurlijk mag de cactus niet ontbreken in het lijstje van grote planten in huis. Iedereen kent de cactus, maar niet iedereen weet dat het heel hoog kan worden. Het kan wel twee meter hoog worden! De Euphorbia ingens wordt ook wel de cowboy cactus. Wat bijzonder is, is dat het lid is van de wolfsmelkfamilie en niet van de cactussenfamilie.

Cactus - Euphorbia ingens

5. Gatenplant – Monstera Pertusum

De Monstera Pertusum plant, is één van de meest populaire planten, ongeacht of het om een kleine of een grote variant gaat. Je herkent de Monstera aan de grote ronde bladeren met de gaten. Vandaar dat de bijnaam van de plant de Gatenplant is. Naast dat het er heel mooi eruit ziet, is het ook een hele onderhoudsvriendelijke plant.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate