Aquarium inspiratie


Als je huisdieren hebt, dan moet je daar op de een of andere manier rekening mee houden in de inrichting van je huis. Dit geldt vooral als je een honden of poezen hebt, maar dat geldt ook als je een goudvis in huis wilt nemen. Je hebt op z’n minst een vissenkom nodig. En als je meerdere vissen wilt, dan zou een aquarium een betere optie zijn. Interieurliefhebbers zijn niet zo dol op aquariums. Het idee is natuurlijk erg leuk, een transparante bak met mooie visjes, maar het moet natuurlijk wel in je interieur passen. Vandaag willen we laten zien dat een aquarium wel een goed idee is, met de mooiste aquarium inspiratie voorbeelden!

Aquarium inspiratie

Vissenkommen zijn leuk!

Aquariums worden vaak op een ‘verkeerde’ manier in huis geplaatst. Op de verkeerde plek of bijvoorbeeld te overdreven, waardoor het eerder een lelijk is dan decoratief mooi. Met vissenkommen heb je dat veel minder. Ten eerste is een vissenkom een stuk kleiner, en het heeft veel meer een neutrale minimalistische uitstraling dan een aquarium.

minimalistische vissenkom

vissenkom aan muur

De juiste manier

Een aquarium is in principe gewoon een transparante bak met water, goudvissen en eventueel wat waterplantjes. Het probleem is dat veel mensen het op een overdreven manier doet. De kunst is om het lekker eenvoudig te houden. Je kunt het op of in een kast plaatsen. En als je dat op een leuke manier doet, op een mooie kast, met de juiste achtergrond, en leuke styling eromheen, kan een aquarium zelfs heel leuk zijn.

aquarium inspiratie

Inbouwaquarium

Wat ook een leuk idee kan zijn, is dat je een aquarium laat inbouwen. Je kunt het in een muur laten inbouwen, zodat het een soort roomdivider wordt. En jee kunt het bijvoorbeeld ook laten inbouwen in een maatkast. Het grote voordeel van een inbouwaquarium is dat het altijd in je interieur past. Het geeft je interieur zelfs een strakke en exclusieve uitstraling.

aquarium inspiratie

aquarium inspiratie

aquarium inspiratie

aquarium inspiratie

aquarium inspiratie

aquarium inspiratie

aquarium inspiratie

aquarium inspiratie

aquarium inspiratie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate