Butterfly Chair


Als je denkt aan een designer lounge chair, dan zijn er een aantal klassiekers waar je meteen aan denkt. De Eames lounge chair, die ontworpen is door het bekende ontwerpersduo Charles en Ray Eames, is daar een mooi voorbeeld van. Een andere lounge chair die ook een echte klassieker is, is de Butterfly Chair. De Butterfly Chair is een hele andere loungestoel dan de Eames Lounge chair, maar het is minstens net zo mooi!

Butterfly Chair

Geschiedenis

De Butterfly chair, ook wel bekend als de BKK Chair of de Hardoy Chair, was in 1938 ontworpen door de architecten Antonio Bonet, Juan Kurchan en Jorge Ferrari Hardoy. De stoel was ontworpen voor een appartementencomplex die zij hadden ontworpen in Buenos Aires in Argentinië. Op 6 maart in 1940, verscheen er een foto van de Butterfly Chair in de US publication Retailing Daily, die osmchreven werd als een nieuw uitgevonden Argentijnse easy-chair. Op 24 juli in datzelfde jaar won de Butterfly Chair de tweede plek van de National Cultural Commission en de derde plek van de Salón de Artistas Decoradores exhibition in Argentinië. Deze publiciteit zorgde ervoor dat de lounge chair uiteindelijk terecht kwam in de Museum of Modern Art in New York.

Butterfly Chair

Butterfly Chair

Ontwerp

De prachtige stoel heeft een kenmerkend ontwerp, bestaande uit een stalen frame met een mooie vlindervormige zitting. Dit verklaart natuurlijk de naam van de stoel. Het originele ontwerp had een zwarte frame, gecombineerd met een super stijlvolle cognac bruine leren zitting. De combinatie van staal en leer geven de stoel een stoere vintage uitstraling. Hierdoor past de Butterfly Chair in alle interieurstijlen. Of je nou een vintage, industrieel, modern of klassiek interieur hebt, de Butterfly Chair is altijd een goed idee! Tegenwoordig is de Butterfly Chair ook verkrijgbaar in meerdere kleuren en materialen, zoals canvas, katoen of acryl.

De Butterfly Chair kan je ook heel leuk combineren met leuke kussens, dekens of een zachte schapenvacht.

butterfly chair
Dit is de OX Denmarq KS Chair fauteuil, die ontworpen is door ontwerper Dennis Marquart. De stoel is hier verkrijgbaar in verschillende soorten leer en kleuren.

Butterfly Chair

Butterfly Chair

Butterfly Chair

Butterfly Chair

Butterfly Chair

Butterfly Chair

Butterfly Chair

Butterfly Chair

Butterfly Chair

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate