Glazen schuifpui


Denk je erover na om een glazen schuifpui te nemen? Dit kan inderdaad een goed idee zijn, maar het is wel handig om eerst meer informatie te vergaren over glazen schuifpuien. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat zijn de kosten? Wat zijn de alternatieven? Daar gaan we het vandaag uitgebreid over hebben. Lees dit artikel eerst rustig door, bekijk de mooie inspiratie voorbeelden, en naam daarna pas je besluit. Wij zijn benieuwd!

Glazen schuifpui

Wat is een glazen schuifpui?

Glazen schuifpuien worden gebruikt om toegang te verkrijgen tot een buitenruimte. Dit kan bijvoorbeeld een tuin zijn, maar een glazen schuifpui is ook geschikt voor een balkon. Een schuifpui kan bestaan uit een vaste glazen wand en een schuifdeur of meerdere vaste glazen wanden en schuifdeuren. Dit is afhankelijk van hoe breed de ruimte is. Het belangrijkste voordeel van een glazen schuifpui, is dat je binnen en buiten bij elkaar kunt betrekken. Hoe groot dit effect is, is afhankelijk van hoe groot de schuifpui is. Hoe groter de schuifpui, hoe meer je het gevoel krijgt dat de tuin of balkon een verlengde is van de woning. Je zou zelfs de gehele buitenmuur over de hele breedte kunnen vervangen door een glazen schuifpui. Vooral in de zomer kan het heerlijk zijn om de glazen schuifpui open te zetten, en bijvoorbeeld het terras als verlengde te gebruiken van je woonkamer of keuken.

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Voordelen

De integratie tussen binnen en buiten is de reden waarom mensen voor een glazen schuifpui kiezen, maar er zijn nog meer voordelen. Deze voordelen hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • Met een glazen schuifpui creëer je meer licht en ruimtelijkheid in je woning. Je woning lijkt dus groter;
 • Je creëert een meerwaarde voor je woning met een glazen schuifpui;
 • Het is relatief goedkoop, vergeleken met de alternatieven;
 • Een glazen schuifpui kan snel en eenvoudig geplaatst worden.

Glazen schuifpui

Materialen

Net als met ‘normale’ deuren en kozijnen, zijn glazen schuifpuien ook verkrijgbaar in verschillende materialen. Kunststof puien zijn erg populair, vanwege de lage kosten en het onderhoudsvriendelijke karakter. Daarnaast kan je ook denken aan houten schuifpuien of stalen schuifpuien. Ondanks dat deze iets duurder zijn, kiezen ook heel veel mensen hier voor, vanwege de specifieke uitstraling hout van en staal.

Glazen schuifpui

Kosten

Omdat glazen schuifpuien erg gewild zijn, zijn er ook heel veel leveranciers. Hierdoor zijn de schuifpuien goed betaalbaar. Zo is een glazen schuifpui al verkrijgbaar vanaf €2000,-. Voor een grote en luxe glazen schuifpui kunnen de prijzen oplopen tot €6000,- of meer. Zoals gezegd zijn de kosten ook sterk afhankelijk van het materiaal. Let we op dat goedkoop soms duurkoop is. Je kunt dus beter iets meer betalen voor kwaliteit. Vraag verschillende offertes op bij meerdere partijen en bekijk vooral ook de reviews.

Alternatieven

Met een glazen schuifpui kan je de tuin of balkon meer bij je woning betrekken, maar er zijn ook hele goede alternatieven. Openslaande deuren bestaan al heel lang, en zijn nog steeds heel erg populair. Daarnaast zijn er ook nieuwere trends, waar steeds meer mensen voor kiezen. Harmonica deuren zijn een mooi voorbeeld. Garagedeuren zijn ook super stoer!

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

Glazen schuifpui

3 Comments

 1. Wat een prachtige foto’s! Een schuifpui staat zo enorm luxe, ik denk dat het binnenkort tijd wordt om er een aan te schaffen 🙂 – Carla

 2. Evert Haaima Reply

  Beste Heer/Mevrouw,

  Stel ik heb 2 woningen met normale toegansdeuren en die doormiddel van een glazen hal met elkaar zijn verbonden, is het dan mogelijk om in deze glazen hal een toegansdeur te maken als zijnde schuifpui, waar in princiepe geen slot op hoeft te zitten, die zit op de deuren van de twee woningen maar wel een handle aan beide zijden om de glazen schuifdeur te openen.

  Bij voorbaat dank voor de informatie.

 3. Pingback: 22x Ibiza tuin ideeën - Creëer de perfecte bohemian sfeer in je eigen tuin - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate