Charmante idyllische slaapkamer op zolder


Zolder slaapkamers kunnen erg mooi en charmant zijn. We hebben daar een aantal mooie voorbeelden van laten zien, zoals de zolder slaapkamer met een schuine wand en de slaapkamer met de strakke moderne inbouwkasten. De zolder slaapkamer die we vandaag willen laten zien is daar nogmaals het bewijs van. We hebben het gevonden in de portfolio van interieur- en architectenbureau Inside Rénovation & Décoration d’intérieurs, die in 2016 een super charmant en idyllisch huisje in Noord Frankrijk hebben ontworpen en ingericht.

Charmante idyllische slaapkamer op zolder

Wenteltrap

Het is een super leuk vrijstaand idyllisch huisje met twee verdiepingen. Op de begane grond vind je de leefruimte met de woonkamer en open keuken. Middels een leuke wenteltrap heb je toegang tot de zolderverdieping, waar de twee slaapkamers en de badkamer zijn ingericht.

Charmante idyllische slaapkamer op zolder

Verrassend genoeg kom je boven direct terecht in de badkamer. Daar vanuit heb je toegang tot de twee slaapkamer. De ene slaapkamer is volledig afgesloten, terwijl de andere slaapkamer een open indeling heeft gekregen. Je zou dus kunnen zeggen dat dit de badkamer en suite is van die slaapkamer.

Wit geschilderde houten balken en stenen muur

Je hebt hier te maken met karakteristieke schuine wanden van het dak. Dit is niet altijd praktisch, maar het past wel erg leuk bij het charmante en idyllische karakter van het huisje. De originele houten balken en de stenen muren zijn volledig wit geschilderd, samen met de muren. Dit hebben ze gecombineerd met een sfeervolle lichte houten vloer.

Charmante idyllische slaapkamer op zolder

Charmante idyllische slaapkamer op zolder

Slaapkamer badkamer decoratie

De open slaapkamer is eenvoudig ingericht met enkele accessoires zoals de houten decoratieladder, een kleurrijk vloerkleedje, een rotan bankje en een fauteuil in de hoek. Maar doordat de badkamer bij de slaapkamer is betrokken, is er tóch heel veel te zien. Onder de schuine wand is een super leuk klassiek vrijstaand bad op pootjes geplaatst. En daaromheen vind je ook heel veel leuke spullen, zoals de gevlochten rieten manden, het Marokkaanse dienblad tafeltje met de kaarsen erop, de plantjes en de vrijstaande wastafel.

Aan de andere kant is een soort open kledingkast ingericht. Dit hebben ze gedaan met stoere koperen buizen, die aan de houten balk is vastgemaakt. De grote vloerlamp is ook een leuke eyecatcher.

Charmante idyllische slaapkamer op zolder

Charmante idyllische slaapkamer op zolder

Fotografie: Gilles de Caevel

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate