Ode aan de wenteltrap


Een ode aan de wenteltrap. We hebben in de moderne ruimtelijke woonkamer al eens laten zien hoe mooi het kan zijn. En ook in deze speelse slaapkamer is de wenteltrap een echte eyecatcher.

Wenteltrap

Voordelen en nadelen

Een belangrijk nadeel van een wenteltrap is dat het relatief moeilijk te beklimmen is. Voor oudere en niet mobiele mensen is het dus echt niet aan te raden. Hiertegenover heeft een wenteltrap als voordeel dat het weinig ruimte in beslag neemt. Voor kleine ruimtes zoals een kleine woonkamer of een kleine slaapkamer is het dus een ideale oplossing. Maar buiten dit belangrijk voordeel, is dat een spiraalvormige wenteltrap ook gewoon erg mooi. Het ziet er prachtig uit en geeft elke ruimte een speels, ruimtelijk en uniek effect.

Wenteltrap

Wenteltrap

Klassieke en vintage wenteltrappen

Wenteltrappen heb je net als normale vaste trappen in heel veel verschillende stijlen, kleuren en maten. Maar de twee meest populaire stijlen zijn de klassieke en vintage wenteltrappen. Prachtige klassieke gietijzeren wenteltrappen met mooie sierlijke treden, leuningen en balustrades. Perfect voor een klassiek interieur, maar ook in een modern interieur of industrieel interieur staat een klassieke wenteltrap prachtig. En in industriële loft woningen kies je voor stoere stalen vintage wenteltrappen, die afgewerkt zijn met vintage houten treden.

Wenteltrap

Wenteltrap

Wenteltrap

Wenteltrap

Wenteltrap

Wenteltrap

Wenteltrap

Wenteltrap buiten

De meeste wenteltrappen worden binnen geplaatst in huis. Als verbindingselement tussen de woonkamer en slaapkamer bijvoorbeeld of als toegang naar de zolderverdieping. Maar naast binnentrappen zie je de wenteltrap ook heel vaak buiten in de tuin. Denk aan woningen waarbij de woonkamer op de eerste verdieping is ingericht, maar wel toegang biedt naar de tuin. En soms heb je ook te maken dat je vanuit een hoog balkon via de trap naar de tuin kunt lopen.

Wenteltrap buiten

Wenteltrap buiten

5 Comments

 1. Leida Reijmer Reply

  Beste,

  Ik had een vraag over de wentel trap die boven de tekst van:
  Klassiek en vintage wenteltrap
  Afgebeeld staat.
  Weten jullie hoe deze is bewerkt/geschilderd??
  Wij hebben namelijk zelf een oer lelijke wenteltrap en deze sprak ons erg aan!

  • Hoi Leida,
   We hebben helaas geen idee hoe de trap is bewerkt of geschilderd. We raden aan om deze foto mee te nemen naar de bouwmarkt of een verfspecialist. Zij kunnen je vast er wel meer over vertellen en de nodige informatie geven. Heel veel succes!

 2. Pingback: Trap decoreren | HOMEASE

 3. Ik vraag me af waar de groene eerste wenteltrap vandaan komt. Wij zouden graag eens kijken in die winkel. Weten jullie dat?

  • Lotte,

   heb jij het gevonden?
   wij willen ook zo’n trap… help!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate