Containerwoning als buitenverblijf


Ben je op zoek naar een ideaal buitenverblijf en wil je alles uit een beperkt budget halen? Overweeg dan eens een containerwoning.

Modulair ontwerp

Ondanks de naam doet vermoeden kan de uitwerking super mooi, stijlvol en praktisch worden. Meer dan een of meerdere zeecontainers en een dosis creativiteit heb je niet nodig. Zeecontainers hebben een lengte van 12 meter en kunnen naar modulair inzicht samen worden gecombineerd en gevormd tot een woning. Het zal je verbazen hoe mooi en ruimtelijk een goed doordacht modulair ontwerp van zeecontainers kan uitpakken.

Voorbeeld containerwoning

Onderstaand vind je een voorbeeld  van een sterk staaltje architectuur met twee zeecontainers als basis. Het ontwerp komt van de hand van architect Benjamin Garcia Saxe die deze containerwoning in Costa Rica liet bouwen.

Containerwoning als buitenverblijf Containerwoning als buitenverblijf Containerwoning als buitenverblijf Containerwoning als buitenverblijf Containerwoning als buitenverblijf Containerwoning als buitenverblijf Containerwoning als buitenverblijf Containerwoning als buitenverblijf

Containerwoning populair

Wonen in een combinatie van een of meerdere containers wint aan populariteit. Sterk, design, modulair en ecologisch: dat is waar wonen in een container voor staat. Samen met de betaalbare prijs maakt dit van een wooncontainer een concurrent voor de traditionele bouwmethodes of prefab woningen. Klein nadeel. In Nederland is het met name in de kustgebieden niet eenvoudig om een dergelijke vergunning te krijgen.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate