De olijfgroene muren in dit appartement zien er geweldig uit!


Steeds vaker zien we dat mensen voor een groene muur kiezen in huis. Misschien is groen zelfs dé meest gekozen muurkleur na wit en grijs. Dat groen een hele mooie en eigentijdse kleur is, wordt ook in de binnenkijker van vandaag bewezen. We gaan een kijkje nemen in een prachtig appartement gelegen in het hart van Vasastaden, een leuke en levendige wijk in het stadsdeel Norrmalm in Stockholm. Het is een karakteristiek appartement uit de 19e eeuw, die niet zo lang geleden volledig is verbouwd. Benieuwd naar het resultaat? Kijk snel verder!

de olijfgroene muren in dit appartement zien er geweldig uit

Praktische indeling

Het appartement heeft een woonoppervlakte van slechts 62m2. Dankzij een praktische indeling en een mooie inrichting, is het hier tóch heel fijn wonen. Vanuit de voordeur kom je terecht in een lange open hal, waar je zowel toegang hebt tot de keuken en de slaapkamer aan de rechterkant, als de heerlijke woonkamer aan het einde van de hal. De grote muur in de hal is super leuk gedecoreerd met een collage van verschillende grote lijsten. In de woonkamer is bovendien de eethoek ingericht. Daar heb je ook toegang tot het fijne zonnige balkon.

collage lijsten hal

Veel originele Renaissancestijl details zijn mooi bewaard gebleven, zoals de 19e-eeuwse vloer met hoge plafonds, originele ramen, spiegeldeuren, lijstwerk, stucwerk, rozetten, noem maar op. Deze mooie details geven het interieur enorm veel karakter.

Olijfgroene muren

In de ruime leefruimte met de woonkamer en de eetkamer, zijn de muren groen geverfd. Er is gekozen voor een mooie olijfgroene kleurtint, die super mooi staan bij de originele houten vloer. En ook alle meubels en accessoires passen er prachtig bij. De grijze fluwelen bank, de vintage leren lounge chair, het grote ivoorwitte vloerkleed, de designlampen, de strakke salontafel, de witte vlinderstoelen rondom de eettafel, etc.

vintage lounge chair woonkamer

spiegeldeuren

olijfgroene muren woonkamer

olijfgroene muren interieur

lijsten boven bank

Grijze keuken met bartafel

De keuken is een andere noemenswaardige ruimte in dit appartement. Voor een klein appartement is het een vrij ruime keuken. Daarnaast is het dankzij het grote raam ook heerlijk licht. Ze hebben het bovendien erg praktisch en vooral erg stijlvol ingericht. Er is gekozen voor donkergrijze keukenkasten, die afgewerkt zijn met een carrara wit marmeren werkblad en een stoere witte afzuigkap. In plaats van een ‘normale’ eettafel, is er aan de linkerkant van de keuken een bartafel gecreëerd waar twee moderne barkrukken tegenaan zijn geschoven. Let ook op de kleine details, zoals de verzonken gootsteen is afkomstig van Nordic Tech en de ingebouwde stopcontacten van Buster en Punch. Dit soort details maken een interieur écht af.

grijze keuken

donkergrijze muren slaapkamer

bartafel keuken

vensterbank decoratie

tafel klein balkon

spiegeldeuren slaapkamer

open inbouwkast slaapkamer

klein balkon inrichting

klein balkon inrichting

1 Comment

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate