12x Groene muur


Ben je van plan om voor een groene muur of zelfs meerdere groene muren te gaan in jouw interieur? Goed idee, want groene muren zijn de nieuwe witte muren. Groen is niet alleen een hele mooie muurkleur, het is ook een hele veelzijdige en flexibele kleur. Er zijn heel veel verschillende mooie groene tinten, die super leuk staan in verschillende ruimtes in huis. Of dat nou de woonkamer, slaapkamer, keuken of hal gaat, een groene muur is altijd een goed idee. De grote vraag is voor welke groene kleurtint van welk merk je gaat. Wij hebben van de drie populaire verfmerken Flexa, Histor en Farrow & Ball een aantal groene muurverf tinten geselecteerd, die wij in ieder geval helemaal leuk vinden. Voor welke groene muurverf ga jij?

1. Flexa – Monumentengroen – Strak

De Flexa Monumentengroen is een hele stoere donkergroene kleurtint. Vanuit bepaalde hoeken lijkt het zelfs een beetje op donkergrijs. In deze klassieke hal zijn de plinten, de deur en deurposten én de radiator in monumentengroen geschilderd. Super nice!

Groene muur - Flexa - Monumentengroen - Strak

2. Flexa – Wit Eucalyptus

In deze slaapkamer is de muur geschilderd een pastelgroene kleurtint. Het is de Flexa Wit Eucalyptus, een frisse lichte groene kleur, die, zoals in deze slaapkamer te zien is, heel mooi gecombineerd kan worden met een houten vloer.

Groene muur - Flexa - Wit Eucalyptus

3. Flexa – Midden Tijm

Ook de Flexa Midden Tijm is een hele frisse groene kleurtint. Het is iets donkerder en blauwer dan Wit Eucalyptus, maar het is op z’n minst net zo fris. Zoals hier te zien, is het een hele mooie groene kleur voor de muren van de kinderkamer!

Groene muur - Flexa - Midden Tijm-flexa-midden-tijm

4. Flexa – Iets Salie – Mengkleuren Collectie

De Iets Salie kleur is een hele andere groene tint dan bovenstaande groene tinten. Het is een gedempte groengrijze kleurtint, die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Onderstaande foto hebben we gevonden bij Inrichting-huis.com, waarin je kan zien dat de muren van een super mooie Scandinavische woonkamer met deze groene muurverf is geschilderd.

Groene muur - Flexa - Iets Salie - Mengkleuren Collectie

5. Histor – S 8010 B90G

Hier zie je de Histor – S 8010 B90G. Zoals je kan zien is hier gekozen voor een groene muur, maar ook de ladekasten is in dezelfde groene kleurtint geschilderd. Het staat prachtig bij houten accenten, zoals de houten vloer, de houten wandplanken maar ook de leren deurgrepen van de ladekasten.

Groene muur - Histor - S 8010 B90G

6. Histor – Gezond S 2010 G10Y

Hierboven was al te zien dat een groene muur een goed idee is voor de kinderkamer. Daar is deze kinderkamer wederom een mooi bewijs van. Daar zijn de groene muren gerealiseerd met de Histor – Gezond S 2010 G10Y muurverf, een frisse lichtgroene muurkleur!

Histor - Gezond S 2010 G10Y

7. Histor – Laurier S 7020 B90G

Ben je een liefhebber van een mosgroene muur? Dan is Laurier S 7020 B90G van Histor wellicht een mooie optie. Het is een échte donkergroene muur. Om alle muren in deze kleur te schilderen kan daarom best heftig zijn, maar je kan het wel heel mooi combineren met een lichte kleur.

Groene muur - Histor - Laurier S 7020 B90G

8. Histor – Charisma 7907 B76G

De kleur Charisma 7907 B76G van Histor is ook een donkergroene kleur. Net als Monumentengroen van Flexa is het ook een beetje een grijsgroene tint. Hieronder zie je dat de muren, inclusief de keuken achterwand in deze mooie kleur zijn geschilderd.

Groene muur - Histor - Charisma 7907 B76G

9. Farrow & Ball – Bancha

De Farrow & Ball Bancha groene muurverf is vernoemd naar Japanse theebladeren. Net als een kop groene thee, geeft het een gevoel van veiligheid. Bancha is een donkerdere versie van de zeer geliefde archiefkleur Olive. Een perfecte groene muurkleur voor degenen die een sterkere kleur willen omarmen in huis, de sobere toon creëert kamers die kalm en rustig aanvoelen. Het staat vooral heel mooi in combinatie met zacht roze en bruin.

Groene muur - Farrow & Ball - Bancha

10. Farrow & Ball – Treron® No.292

Deze duurzame kleur is een donkergroene versie van de klassieke Farrow & Ball Pigeon, vandaar dat deze is vernoemd naar de groene variant van dezelfde soort. Het heeft iets wel van olijfgroen. Hoewel het traditioneel van smaak is, is Treron perfect voor moderne interieurs waar veel natuurlijke materialen worden gebruikt of als een accent voor zowel French Gray als de traditionele neutrale kleuren van Farrow & Ball.

Groene muur - Farrow & Ball - Treron® No.292

11. Farrow & Ball – Studio Green

Deze muur is geschilderd in de mooie Studio Green, een diepe donkergroene kleurtint. Sterker zelfs, het is dé meest donkergroene tint van Farrow & Ball. Het mooie van deze kleur, is dat het reageert op verschillende sterke lichtinvallen. Binnenin huis kan het erg donker overkomen, waardoor het zelfs op zwart lijkt.

Groene muur - Farrow & Ball - Studio Green

12. Farrow & Ball – Calke Green

Calke Green van Farrow & Ball is een hele mooie groene muurverf, maar ook op hout kan het prachtig zijn. Het is met name geschikt voor kleinere ruimtes, vanwege het donkere en mannelijke gevoel. Je ziet het in deze klassieke eetkamer heel mooi tot z’n recht komen, in combinatie met de klassieke houten eettafel en bijbehorende stoelen en de gouden kandelaren aan de muur.

Groene muur - Farrow & Ball - Calke Green

Een groene muur kan je verven, maar je kunt er ook één creëren met verticaal tuinieren!

2 Comments

  1. Ellen Triemstra Reply

    Goedemorgen,

    Bij foto 1 geven jullie aan dat het om Flexa monumentengroen gaat. Toen ik bij de bouwmarkt kwam gaven ze daar aan dat Flexa meerdere varianten op monumentengroen heeft (ik had al aangegeven dat ik zijdeglans voor op een kastje wilde). Ik heb de strak in de lak genomen maar deze vind ik toch niet erg lijken op de kleur van jullie foto. Kunnen jullie aangeven welke Flexa monumentengroen hier is gebruikt? Is het de strak op de muur of toch een andere?
    Alvast dank!

    Mvg Ellen Triemstra

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate