Deskopolitan Parijs – Coworking op z’n best


Coworking is één van de laatste trends op het gebied van kantoren en werkplekken. Ideaal voor studenten, bloggers en freelancers, maar ook kleine bedrijven kiezen er steeds vaker voor om in een pand te werken, die ingericht is als flexkantoor. Overal ter wereld worden coworking kantoren geopend. Van Amsterdam tot Dubai. Vandaag gaan we een kijkje nemen in een coworking kantoor uit Parijs, genaamd Deskopolitan. Love it!

Creativiteit en flexibiliteit

Deskopolitan is verscholen achter een prachtige historische façade aan de rue Chateau d’Eau in Parijs. Eens een industrieel gebouw, maar het pand gelegen in het 10e arrondissement werd omgevormd tot een innovatieve co-workingruimte door het Briste architectenbureau MoreySmith.

De focus bij Deskopolitan ligt op het bevorderen van creativiteit en flexibiliteit. ‘Alles draaide om de noodzaak om af te stappen van de traditionele werkruimtes en kantoren en om de manier te betwisten waarop werkruimten worden ontworpen’, zegt Linda Morey-Burrows, hoofddirecteur van MoreySmith, die ook de HQ’s voor Coca-Cola en ASOS had ontworpen.Deskopolitan Parijs - Coworking op z'n best

Deskopolitan Parijs - Coworking op z'n best

Voorzieningen

Verspreid over vier verdiepingen en 4.430 m², balanceert de coworking ruimte open werkruimtes met afgesloten zones gericht op kleine bedrijven en besloten vergaderingen. Er is een café, kunstenaarsstudio’s, health & beauty-suites, telefooncellen, persoonlijke kluisjes en een externe binnenplaats met vel groen. Voor Morey-Burrows was het van groot belang om ‘verschillende werkomgevingen in het gebouw te creëren om werknemers de keuze en flexibiliteit te bieden over hoe, waar en wanneer ze werken.’

Het was heel belangrijk voor ons om zoveel mogelijk van het bestaande weefsel van het gebouw te behouden en eer te bewijzen aan het industriële erfgoed.

Deskopolitan Parijs - Coworking op z'n best

Deskopolitan Parijs - Coworking op z'n best

Deskopolitan Parijs - Coworking op z'n best

Industrieel interieur

Er is een een ontwerpesthetiek geïntroduceerd om een ​​eigentijdse kijk te bieden op de industriële geschiedenis van het gebouw, waarbij materialen zoals geglazuurde baksteentegels, zichtbaar beton, geregenereerd hout, multiplex, terrazzo en gepolijst koper worden gecombineerd met frisse, heldere kleuren. Zo zijn houten vloeren afgewisseld met betonlook pvc vloertegels en verschillende gietvloeren. En zijn strakke witte wanden gecombineerd met houten wandbekleding en met witte metrotegels betegelde wanden. Kleuren komen terug in de kleine details, zoals de stoere gele industriële spots boven de werkplekken, blauwe ladeblokken onder de bureaus, roze hanglampen boven de toonbank in de kantine en de verschillende kleurrijke stoelen.

Coworking is nog steeds een nieuw fenomeen voor Parijzenaars, die het werk en het leven strenger afscheiden dan hun Britse buren, maar Morey-Burrows gelooft dat de houding verschuift.

Dit relatief nieuwe concept wordt nu door de Franse markt omarmd, vooral in Parijs, waar de internationale banden meer voorkomen en van invloed zijn.

Deskopolitan Parijs - Coworking op z'n best

Deskopolitan Parijs - Coworking op z'n best

Deskopolitan Parijs - Coworking op z'n best

Bron: Thespaces.com

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate