Een kleine hal inrichten doe je zo!


Of je vanuit je voordeur binnen komt in een prachtige grote hal (in je droomhuis!) of in de donkere hoek van je keuken (realiteit), dat is plek waarbij je gasten de eerste indruk krijgen van je huis. Ook voor jezelf is de hal de eerste plek in huis die je betreedt na een lange zware werkdag. Zelfs kleine hallen vormen de eerste indruk. En juist kleine hallen verdienen het om met zorg en aandacht behandeld te worden. Die zorg en aandacht willen we vandaag dus geven aan jouw kleine hal, met de onderstaande leuke en handige tips en ideeën. Tijd voor jou om dat ook te doen!

1. Haken aan de wand

Haken in de hal doen het altijd goed. Ze nemen weinig ruimte in beslag, maar ze zorgen er wel voor dat je gasten het gevoel krijgen, dat je bij het inrichten van de de hal rekening hebt gehouden met hen. Neem je tijd in je zoektocht naar de perfecte wandhaken. Haken die zowel mooi als praktisch zijn.

Een kleine hal inrichten doe je zo!
Dit zijn de populaire Muuto Dots haken, ontworpen door Lars Tornøe. De haken zijn hier verkrijgbaar in verschillende aantallen, kleuren en materialen. Het is leuk om de varianten met elkaar te combineren. En je kunt er zoveel gebruiken als je zelf wilt.

2. Een klein bankje

De hal is een plek waar je je schoenen uit- en aantrekt. Soms gaat heel eenvoudig, maar je hebt ook schoenen of laarzen, waarbij je iets meer moeite hebt. Een bankje zou dan heel goed van pas komen. Het is niet alleen handig, het neemt ook weinig plek in beslag. Een bankje ziet er bovendien ook gewoon erg leuk uit.

Een kleine hal inrichten doe je zo!
Dit is het mooie Stick bankje van Ligne Roset. Het ziet er eerste instantie eenvoudig uit, maar als je goed kijkt, dan zie je hele mooie en verrassende details. Het is volledig gemaakt van massief teakhout, en met een breedte van 140cm, een hoogte van 44cm en een diepte van 32,5cm, is dit het ideale bankje voor een kleine hal.

3. Leuk behang

Hoe klein een hal ook is, decoratie mag absoluut niet ontbreken. En een manier om een ruimte te decoreren, zonder dat het ruimte kost, is natuurlijk middels behang. Het is niet noodzakelijk om alle muren te behangen. Met één muur die gedecoreerd is met leuk behang, kan je al een heel groot verschil maken.

Een kleine hal inrichten doe je zo!
Je ziet hier het Woods behang van Cole & Son. Het oorspronkelijke ontwerp met de mooie bomen was in 1959 door Michael Clark ontworpen.

4. Smal vloerkleed

Met een vloerkleed kan je een lange hal optisch nog langer maken. Met een vloerkleed voorkom je daarnaast ook dat je direct koude voeten krijgt na het uittrekken van je schoenen. De uitdaging is om het perfecte vloerkleed te vinden, die mooi in de ruimte past van je hal. Mooie smalle lange vloerkleden zijn namelijk schaars.

Een kleine hal inrichten doe je zo!
Bovenstaand kleed, het Gan Single Bandas vloerkleed ontworpen door Patricia Urquiola, heeft een breedte van 60cm en een lengte van 240cm.

5. Wandplankje

Het is altijd fijn om een plekje te hebben, waar je kleine dagelijkse spullen kunt opbergen. Denk aan kleingeld, sleutels, post (brieven), noem maar op. De hal zou daar een geschikte ruimte voor kunnen zijn. Daarom is een wandplankje een goed idee. Dit hoeft geen hele grote plank te zijn, een klein smal plankje kan al voldoende zijn.

Een kleine hal inrichten doe je zo!
Dit super mooie wandplankje is ontworpen door Rotterdammer Johan van Hengel. Het is de Folded Wandplank, die hij voor het Scandinavische Hay heeft ontworpen. Mooi, functioneel en hier verkrijgbaar in vier mooie kleuren.

6. Hanglamp

Met een mooie hanglamp kan je een statement maken in je hal. Dit hoeft geen super grote hanglamp te zijn. Een bescheiden hanglamp kan ook heel leuk zijn. Heb je een hoog plafond, laat de hanglamp lekker laag hangen. Heb je een laag plafond, rol het draad op een stijlvolle manier op.

Een kleine hal inrichten doe je zo!
Ontwerper Mattias Ståhlbom heeft de populaire Muuto E27 Hanglamp ontworpen. De mooie hanglamp kenmerkt zich met een eenvoudig en minimalistisch ontwerp. Het leuke is, is dat het verkrijgbaar is in heel veel mooie en vrolijke kleuren.

7. De kleur van de voordeur

Naast de muren, kan het ook een leuk idee zijn om iets met je voordeur te doen. Door de voordeur in een mooie opvallende kleur te schilderen, creëer je op een heel eenvoudige manier een blikvanger in je hal. Hieronder kan je heel mooi zien hoe de geel geschilderde voordeur in het oog springt, ten op zichte van de neutrale witte muren.

Een kleine hal inrichten doe je zo!

8. Smalle schoenenkast

Een schoenenkast is een absolute musthave in de hal, vooral in een kleine smalle hal. Het hoeft geen grote schoenenkast te zijn. Er zijn heel veel smalle schoenenkasten verkrijgbaar, die bijna geen ruimte in beslag nemen, maar wel veel opbergruimte biedt voor je schoenen.

Een kleine hal inrichten doe je zo!
De Ethnicraft Horizon Schoenenkast is een ontwerp van Philippe Delaisse . Dit van teakhout – FSC-gecertificeerd – vervaardigde kastje is een echte blikvanger voor in uw hal of gang. Met twee planken én een ladekast, kan je er heel veel schoenen in kwijt!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate