Hanglamp aan plafond verplaatsen


Iedereen heeft er een keer mee te maken. Het lichtpunt aan het plafond is op de verkeerde plek. Althans, het is niet de plek waar jij graag een hanglamp aan wilt hangen. Omdat het niet precies recht boven de eettafel of salontafel is. Soms komt het zelfs voor dat er een meter of zelfs twee meter verschil is. Vandaag willen we laten zien hoe je dit mooi kunt oplossen.

Voor dit probleem zijn er drie oplossingen, die we hieronder laten zien.

1. Lichtpunt verplaatsen

Je zou het lichtpunt kunnen verplaatsen. Dit is de meest lastige oplossing van de drie. Er moet vaak geboord en gefrezen worden. Wij adviseren om dit door een professional te laten doen, om het mooiste resultaat te krijgen.

lichtpunt-plafond-verplaatsen

2. Kabelgootje leggen

Deze oplossing wordt het meest gebruikt, het leggen van een kabelgootje. Het platte kabelgootje aan het plafond zorgt ervoor dat de kabels niet zichtbaar zijn. Hoewel dit een makkelijke en meest gekozen oplossing is, is een kabelgootje aan het plafond eigenlijk niet heel fraai. De kabelgootjes zijn verkrijgbaar bij alle bekende bouwmarkten.

kabelgootje-plafond-hanglamp-verplaatsen

kabelgootje-plafond

3. Haakje aan het plafond

De derde oplossing zie je steeds vaker. Dit kan echter alleen als je een hanglamp hebt met een lange draad. Monteer allereerst een haakje op de plek aan het plafond waar je jouw hanglamp wilt hangen. Het originele lichtpunt laat je onveranderd. Door de lange draad van de hanglamp aan het haakje te hangen, zorg je ervoor dat de hanglamp precies boven de gewenste plek hangt. Ondanks dat je het originele lichtpunt ziet, ziet het er tóch erg leuk uit.

haakje-plafond-hanglamp

hanglamp-aan-plafond-verplaatsen

hanglamp-verplaatsen-boven-eettafel

hanglamp-verplaatsen-naar-midden

hanglamp-verplaatsen-slaapkamer-plafond

hanglamp-woonkamer-plafond-verplaatsen

2 Comments

  1. Christiaan Deckers Reply

    Is die oplossing met het haakje bedoeld als grap of zo? In de schuur of als tijdelijke oplossing op een bouwwerf heb ik dit ooit wel gezien, maar in een woonkamer?

    • Jawel hoor komt vaak voor. Het geeft een beetje een industriële-look. Sommige vinden dat mooi. Alhoewel de voorbeelden hier niet heel fraai zijn.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate