IKEA viert het 75 jarig bestaan met vintage collectie GRATULERA!


Het leuke van IKEA, is dat zij regelmatig nieuwe leuke collecties uitbrengen. Dit kunnen blijvende collecties zijn, maar dit kunnen ook limited editions zijn, die tijdelijk en gelimiteerd verkrijgbaar zullen zijn. GRATULERA is zo’n nieuwe limited edition collectie. GRATULERA betekent gefeliciteerd in het Zweeds. Ze hebben deze collectie niet voor niets zo genoemd, want dit jaar bestaat IKEA 75 jaar! En dat vieren ze met een hele bijzondere vintage collectie!

IKEA GRATULERA vintage collectie

GRATULERA vintage collectie

Het is alweer 75 jaar, sinds Ingvar Kamprad IKEA heeft opgericht. Sindsdien is het Zweedse woonwarenhuis niet meer weg te denken uit de wereld. In al die tijd hebben ook wel iconische meubels en accessoires gemaakt, die door miljoenen mensen van over heel de wereld worden gebruikt. Met de nieuwe GRATULERA vintage collectie, gaat IKEA terug in de tijd, met een selectie favorieten uit de jaren ’50, ’60, ’70, ’80, ’90 en zelfs uit de 21e eeuw.

Lanceringsdatum

Deze GRATULERA collectie wordt op drie verschillende datums gelanceerd. Ze beginnen in augustus met meubels en accessoires met somber getinte ontwerpen, donker hout en klassieke lijnen uit de jaren ’50 en ’60. In Oktober draait het om de jaren ’70 en ’80, gekenmerkt door bont, kleurrijk en vrolijkheid. En vanaf december zullen de jaren ’90 en daarna aan bod komen. Toen kenmerkten de ontwerpen zich met strakke, simpele en minimalistische lijnen.

Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van onze favoriete IKEA vintage items uit de nieuwe limited editon GRATULERA vintage collectie. Wat voor item zou jij heel graag in huis willen halen?

IKEA GRATULERA vintage collectie
IKEA heeft de handgemaakte rotan GANGET stoel gelanceerd in 1958, toen de eerste winkel opende in Älmhult, Zweden. Tijdens de grote opening hadden alle journalisten de kans de stoel uit te proberen.
IKEA GRATULERA vintage collectie
Wist je dat de STRANDMON feautuil één van de favorieten was van Ingvar? In de GRATULERA collectie wordt het uitgebracht in een nieuwe kleur!
IKEA GRATULERA vintage collectie
Toen de RÅANE armchair in 1983 gelanceerd werd, heette het JÄRPEN. Ontwerper Niels
Gammelgaard ging de uitdaging aan om een comfortabele loungechair te ontwerpen, zonder het gebruik van vulling en stoffen. Dit is het resultaat!
IKEA GRATULERA vintage collectie
De mooie BJURÅN café eetkamerstoel!
IKEA GRATULERA vintage collectie
De mooie en comfortabele EKENÄSET fauteuil!
IKEA GRATULERA vintage collectie
“Een icoon is een icoon, omdat het dat is onverwacht is, of beschouwd wordt als een innovatie van zijn tijd. Zoals de LÖVBACKEN tafel (voorheen bekend als LÖVET), een cool statement item, met slechts drie poten, de uiteinden bedekt met metaal.” Aldus Karin Gustavsson.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate