Kunstgras in de tuin


Het onderhouden van de tuin kan een flinke klus zijn, zeker wanneer je veel groen in de tuin hebt staan dat elk jaar gesnoeid moet worden. Maar niet alleen bloemen, planten en bloemen vergen onderhoud, ook het gras is een belangrijk aandachtspunt in de tuin. Het onderhouden van het gras begint bij de elementen van de natuur. Zonneschijn, regen en lucht moeten voornamelijk het werk doen, maar het bijhouden van het gras is de taak van ons.

Kunstgras in de tuin

Wanneer een mooi grasveld in de tuin maar niet lijkt te groeien of wanneer het gewoonweg teveel werk is, is een kunstgras een mooi alternatief. Maar kunstgras heeft een behoorlijk slecht imago gekregen waardoor we dit niet gauw gebruiken in onze tuinen. Wat zijn de voordelen van een kunstgazon in de tuin? En wat zijn de nadelen ervan?

De voordelen van kunstgras

Een kunstgras veld heeft nagenoeg geen onderhoud nodig, een groot voordeel wanneer je hier geen tijd voor hebt. Daarnaast heeft een mooi kunst grasveld altijd een mooie groene en natuurlijke uitstraling. Vanwege het materiaal kan een grasveld jaren meegaan zonder er maar al teveel aandacht aan de moeten besteden. Het is ook ideaal voor de kinderen omdat het gras lekker zacht aanvoelt en veilig is.

Kunstgras in de tuin

Kunstgras in de tuin

De nadelen van kunstgras

Het grootste nadeel is natuurlijk dat het geen natuurlijk product is en dat de uitstraling van het gras er altijd hetzelfde uitziet. Daarnaast moet het ook af en toe geborsteld worden om het schoon te houden.

Het zijn maar een aantal kleine nadelen ten opzichte van de vele voordelen van een kunstgras veld in de tuin. Het past perfect in een kindvriendelijke tuin of een onderhoudsvriendelijke tuin met een strakke en moderne look!

Kunstgras in de tuin

Kunstgras in de tuin

Kunstgras in de tuin

Kunstgras in de tuin

Kunstgras in de tuin

1 Comment

  1. Zeer inspirerende kunstgras ideeën, bedankt! Vooral de derde afbeelding spreekt mij erg aan, waar je slechts een kleine strook gras hebt gebruikt. Even een vraag over diezelfde afbeelding: hoe zijn de planten aan de muur bevestigd? MVG, Monique

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate