Mini loft van 45m2


Interieurontwerper Denis Krasikov heeft in het centrum van Praag een mini loft ontworpen en ingericht. De mini loft heeft een woonoppervlak van slechts 45m2. Super klein dus zou je zeggen. Maar als je de foto’s bekijkt lijkt de loft eigenlijk helemaal niet zo klein. Het ziet er juist super ruimtelijk uit.

mini-loft-45m2

Ruimtelijk
Het ruimtelijke gevoel is te danken aan een aantal aspecten. Het meest belangrijke aspect is het plafond. Deze zijn namelijk super hoog. Zo hoog zelfs, dat er de mogelijk is om een mezzanine in te richten. Op de mezzanine is de slaapkamer ingericht, terwijl onder de mezzanine een super stoere open inloopkast is gecreëerd. Deze inloopkast kan je wel volledig afsluiten middels gordijnen.

Mini loft van 45m2

Mini loft van 45m2

Mini loft van 45m2

Mini loft van 45m2

Mini loft van 45m2

Mini loft van 45m2

Mini loft van 45m2

DK2

De grote raampartijen spelen ook een belangrijke rol in de ruimtelijkheid van de loft, net als de strakke witte hoge muren. Deze vormen bovendien een stoer en mooi contrast met de donkerbruine warme houten vloer.

Smalle muur als roomdevider
Midden in de loft is een smalle muur geplaatst, bestaande uit mooie witte bakstenen. Deze muur wordt in de woonkamer gebruikt om de TV aan te hangen, terwijl aan de open keuken kant een eettafel tegenaan is geplaatst. Door een smalle muur te gebruiken, en bijvoorbeeld niet een volledige brede muur, blijft het open karakter in tact.

DK3

DK5

DK6

Mini loft van 45m2

mini-loft-45m2-10

Mini loft van 45m2

mini-loft-45m2-8

2 Comments

  1. Pingback: Klein maar super fijn appartement van 37m2 | HOMEASE

  2. Pingback: Klein appartement van 24m2 uit Madrid | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate