Moderne onderhoudsvriendelijke tuin


Iedereen wilt een tuin hebben. Sommige mensen beweren van niet, maar eigenlijk bedoelen ze dat ze geen zin hebben om de tuin te moeten onderhouden. Ze willen dus een onderhoudsvriendelijke tuin hebben. Hoe onderhoudsvriendelijk een tuin ook is, het is tóch nodig om de tuin af en toen een beetje schoon te maken. Daar ontkom je helaas niet aan. Daartegenover krijg je er wel heel veel voor terug. Een heerlijke buitenruimte, waar je kunt chillen, zonnen, barbecueën, eten, of gewoon een lekker kopje koffie kunt drinken. Vandaag willen we jullie inspireren met een prachtige moderne onderhoudsvriendelijke tuin!

Moderne onderhoudsvriendelijke tuin

Openslaande deuren naar de tuin

Het is een tuin van een prachtige woning gelegen in Richmond in Australië. Een project van Techne Architecture + Interior Design, die zowel het interieur als het exterieur heeft ontworpen. Het interieurontwerp combineert op meesterlijke wijze een monochroom kleurenpalet met textuurafwerkingen, waardoor een ruimte ontstaat die zowel eigentijds als gastvrij is. Zowel aan de voorkant als de achterkant is er gekozen voor stoere zwarte stalen kozijnen met open slaande deuren. Vanuit de woonkamer heb je dus hele mooie openslaande deuren naar de onderhoudsvriendelijke tuin.

Moderne onderhoudsvriendelijke tuin

Houten vlonders

Het is niet een mega grote tuin, maar een kleine intieme tuin van ongeveer vijf bij vijf meter. De gevel van de woning is volledig wit geverfd. Dit hebben ze in de tuin gecombineerd met bijpassende wit geverfde stenen muren. Deze muren zijn nog wel verhoogd met mooie houten planken, die ook als vlonders op de vloer terugkomen. Met diezelfde houten planken zijn bovendien een bank gemaakt. Een op maat gemaakte zwevende houten bank tegen de achterste schutting, die over de hele breedte van de tuin loopt. Het hout geeft de tuin een moderne en warme uitstraling.

Moderne onderhoudsvriendelijke tuin

Vaste houten bank en plantenbak

De leuning van de bank is ook een mooie vaste plantenbak. En planten hebben ook op andere manieren een plekje in de tuin gekregen. Zo is er aan de rechterkant een verticale plantenwand gecreëerd, en zijn er verschillende stoere grote plantenpotten verspreid in de tuin. Ondanks dat de tuin erg onderhoudsvriendelijk is, kan je op deze manier tóch heel veel groen in de tuin hebben.

Moderne onderhoudsvriendelijke tuin

Moderne luxe buitenkeuken

Er is nog een andere grote blikvanger in de tuin. Aan de linkerkant is namelijk een buitenkeuken gerealiseerd. Een luxe moderne buitenkeuken, die over de vanaf de gevel helemaal tot de achterste schutting loopt. De moderne grijze keukenkasten zijn afgewerkt met een hele chique carrara witte marmeren werkblad.

Fotografie: Tom Blachford

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate