Open huis!


Vandaag willen we het hebben over open huizen! Nee, geen open huis die je houdt als je een woning wilt verkopen. We willen het hebben over letterlijke open huizen. Hier in Nederland moeten we er niet aan denken om een huis te hebben, die volledig open staat, zonder deuren en muren. Als het tijdens de zomer écht warm wordt (boven de 30 graden) kan het wel fijn zijn. Maar in de koudere maanden moet je er niet aan denken! In warmere landen daarentegen, zoals Indonesië en Thailand, kom je regelmatig open huizen tegen. Daar is het juist weer heel normaal.

Open huis!

Binnen en buiten gevoel

Er is één belangrijke reden waarom mensen kiezen voor een volledige open woning. Op die manier kan je namelijk optimaal profiteren van de verfrissende briesjes! Er zijn verschillende manieren om een echt open huis te bouwen. Er wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor een open woonkamer, die direct grenst aan de tuin met het zwembad. We hebben het hier gehad over stoere harmonicadeuren, die ideaal zijn om de woonkamer met de tuin te integreren. Maar dat is niets vergeleken met een volledige open woonkamer. Er zijn zelfs mensen die kiezen voor een open badkamer of een open slaapkamer. Het is dan natuurlijk wel verstandig om een klamboe op te hangen boven het bed.

Open huis!

Open huis!

Het grote voordeel van een open huis is dus dat het erg verfrissend is. Een open huis heeft natuurlijk ook nadelen. Een groot nadeel is dat er gemakkelijker vuil en stof in je huis kunt waaien. Daarnaast hebben dieren zoals vogels en insecten vrij spel. Een ander nadeel is dat je een stuk minder privacy hebt met een open huis. Daar is wel wat op te verzinnen natuurlijk. Er zijn bijvoorbeeld mensen die gordijnen ophangen. Dit kan zelfs voor een heel fraai effect zorgen!

Open huis!

Open huis!

Open huis!

Open huis!

Open huis!

Open huis!

Open huis!

Open huis!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate