Stijlvolle minimalistische werkplek in Scandinavisch appartement


Voor een stijlvol ingericht Scandinavisch appartement gelegen in Stockholm, hebben de Zweedse interieurontwerpers Pella Hedeby en Marie Ramse onderstaand kantoor ingericht. Een aparte werkplek in het appartement, die eigenlijk erg eenvoudig maar erg stijlvol is ingericht. Dit project bewijst dat een mooi ontwerp niet duur en veel tijd hoeft te kosten. We like!

Stijlvolle minimalistische werkplek in Scandinavisch appartement

Muur schilderen met twee kleuren

Door heel het appartement ligt een stoere houten vloer, die ook doorloopt naar het kantoor. De muren zijn strak gestuukt en geschilderd. Drie van de vuur muren zijn egaal zwart geschilderd. Eén muur is geschilderd met twee kleuren. De onderste helft is zwart geschilderd, terwijl de bovenste helft oud roze is geschilderd. Een mooie kleurencombinatie die sfeerbepalend is voor deze werkplek.

Dit effect is super eenvoudig te realiseren. Bepaal eerst waar de grenst moet komen. Deze grens plak je nauwkeurig af met tape. Vervolgens kan je aan de slag met het schilderwerk. Let op dat het belangrijk is om het tape direct te verwijderen nadat je klaar bent met schilderen. Dan krijg je het meest strakke resultaat.

Precies op de grens van het zwarte gedeelte zijn een aantal mooie prints opgehangen middels handige klemmen.

Stijlvolle minimalistische werkplek in Scandinavisch appartement

Op maat gemaakt bureau

Over de gehele breedte van de muur is een op maat gemaakt bureau gerealiseerd. Wederom een eenvoudig bureau, bestaande uit een smalle zwarte plank, die ondersteund wordt door diezelfde zwarte planken als poten. Boven het bureau zin twee stijlvolle hanglampen opgehangen in een minimalistisch Scandinavisch design.

Aan de muur aan de rechterkant is ook nog voorzien van een aantal open planken. Daar zijn dezelfde zwarte planken gebruikt als voor het bureau.

Stijlvolle minimalistische werkplek in Scandinavisch appartement

Fotografie: Kristofer Johnsson

1 Comment

  1. Pingback: Landelijke slaapkamer van stylist Pella Hedeby | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate