Tapijttegels


Ontdek de mogelijkheden en voordelen van tapijttegels, en bekijk mooie inspiratie voorbeelden!

Als je tegenwoordig op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan is tapijt voor velen niet het eerste waaraan gedacht wordt. De meeste mensen gaan voor een sfeervolle warme houten vloer, een onderhoudsvriendelijke PVC vloer of een strakke gietvloer. Maar tapijt heeft tegenwoordig veel interessante mogelijkheden gekregen, dankzij een kleine innovatie genaamd tapijttegels.

Voordelen van tapijttegels

Tapijttegels, tapijt dat wordt geleverd in kleine vierkanten in plaats van grote rollen, zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, kleuren, patronen, vormen en texturen. En ze kunnen worden gecombineerd bijna elk patroon dat je maar kunt bedenken. Maar naast dat tapijttegels er heel mooi uit kunnen zien in een ruimte, heeft het vooral ook heel veel voordelen die je niet hebt bij andere soorten vloeren. Bekijk hieronder wat de voordelen zijn van tapijttegels.

tapijttegels

Comfortabel zacht en warm

Tapijttegels hebben, net als traditioneel tapijt, het voordeel dat ze lekker comfortabel, zacht en warm aanvoelen. Je zal dus nooit meer last hebben van koude voeten. Super fijn in de slaapkamer, omdat je altijd met een zachte warme vloer uit bed kunt stappen. Maar ook in de woonkamer, kinderkamer of speelkamer is zo’n comfortabele vloer natuurlijk geen overbodige luxe, vooral als je te maken hebt met kleine kinderen die overal op de vloer spelen.

Eenvoudig zelf te leggen

Tapijttegels zijn veel eenvoudiger te installeren dan traditionele vloerbedekking. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende installatietypen, zoals: Peel and Stick, Interlocking, Glue down, Adhesive Tabs of Loose Lay tapijttegels. Zelfklevende tapijttegels zijn zeer eenvoudig te installeren, omdat je alleen de zelfklevende achterkant hoeft eraf hoeft te trekken en de tapijttegel op de ondervloer hoeft te plakken. Het werkt dus als het plakken van een sticker.

tapijttegels

Onderhoudsvriendelijk

Een ander voordeel van tapijttegels is dat erg onderhoudsvriendelijk is. Je kunt het heel eenvoudig schoonmaken. Tapijtvierkanten zijn gemaakt van een verscheidenheid aan synthetische materialen zoals polypropyleen of polyester en nylon die uitstekende vlekbestendige en waterbestendige eigenschappen hebben. Mocht het toch vies worden, dan kan je een vloer van tapijttegels heel gemakkelijk schoonmaken. Als een tapijttegels vies is, kun je het eruit halen, eraf schrobben en het terug op zijn plaats. Is het dusdanig hardnekkig, dat je de vlek er niet meer uitkrijgt, dan kan je de tapijttegels ook heel eenvoudig en goedkoop vervangen.

Warmte- en geluidsisolerend

Tapijttegels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, van dun tot dik. Er zijn zelfs hele luxe tapijttegels verkrijgbaar met speciale vulling, waardoor de vloer niet alleen erg zacht aanvoelen onder de voet, maar ook een warmte- en geluidsisolerende werking heeft. Hierdoor heb je niet alleen minder last van kou en geluid, maar ze kunnen er zelfs voor zorgen dat je minder vermoeid raakt.

Inspiratie voorbeelden

Zoals gezegd zijn tapijttegels verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, kleuren, patronen, vormen en texturen. Om je een idee te geven hoe mooi en leuk een vloer van tapijttegels kan zijn, hebben we de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

1. Hal

Dit is de mooie serre van Kate van Wit & Delight. Deze hal was een doorn in het oog sinds toen ze dit huis waren ingetrokken, maar nu zijn er helemaal verliefd op geworden. De ramen zijn prachtig en ze maken de ruimte heerlijk licht, maar de vloer was gewoon een koude betonnen plaat. Daarom koos ze voor tapijttegels. Ze zijn gemakkelijk te vervangen, dus ze hoeven zich geen zorgen te maken dat deze ruimte momenteel als geïmproviseerde bijkeuken/hal is. Ze besloot het patroon hier echt te omarmen en koos voor een neutrale tartan plaid met heldere koraalranden. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

tapijttegels hal

2. Speelkamer

Lauren en Matt hebben een super leuke speelkamer ingericht voor hun kinderen. In plaats van een houten vloer, die te vinden is in de woonkamer en keuken, hebben ze in deze ruimte gekozen voor mooie tapijttegels. Omdat de tapijttegels heel eenvoudig schoon te maken zijn, is het niet erg dat de kinderen daar gaan eten. Met smalle rechthoekige tapijttegels in verschillende blauw-, grijs- en bruintinten, is een mooi visgraat patroon gelegd. Klik hier om meer van het huis te bekijken.

tapijttegels speelkamer

3. Inside Shapes – Shaw Contract

Zweedse studio Form Us With Love heeft in samenwerking met vloermerk Shaw Contract een nieuw tapijttegels concept ontwikkeld, genaamd Inside Shapes. De innovatieve collectie markeert de eerste samenwerking tussen de twee merken en markeert een nieuwe manier van denken over tapijttegels.

tapijttegels Inside Shapes Shaw FormUsWithLove

Inside Shapes heeft een andere aanpak met de standaard tapijttegel die veel verder gaat dan alleen patroon en kleur. Het begint met vier geometrische vormen – vierkant, diagonaal, punt en curve – en 12 kleurkeuzes in lichte en donkere tinten. Tussen de vormen, kleuren en tinten zijn de resulterende configuraties onbeperkt, met alleen de verbeeldingskracht die er een tegenhoudt. Als de open parameters te veel zijn, hebben ze 17 vooraf gemengde opties gemaakt die behoorlijk overtuigend zijn. Hoe dan ook, het eindproduct maakt van elke vloer een dynamisch kunstwerk.

tapijttegels Inside Shapes Shaw FormUsWithLove

Als je je verloren voelt met alle mogelijkheden, heeft Shaw Contract een digitale tool ontwikkeld die ontwerpers de mogelijkheid biedt om alle mogelijke configuraties te zien. Een leeg canvas start het proces waarbij gebruikers de tapijttegels kunnen rangschikken en herschikken zoals ze willen, samen met het veranderen van de kleuren.

Hoewel Inside Shapes is ontworpen met het oog op commerciële interieurs, zoals winkels en kantoren, zouden deze mooie tapijttegels ook heel goed werken in woningen. Klik hier voor meer informatie.

tapijttegels Inside Shapes Shaw FormUsWithLove

4. Vorwerk Scale Living

Scale Living is een collectie vrij gevormde tapijttegels van het Duitse bedrijf Vorwerk Carpet en ontwerper Hadi Teherani. De collectie bevat drie vormen: CUT, BLOOM en MESH_S. Naast deze slimme vormen, zijn ze ook verkrijgbaar in leer en een afwerking van geborsteld roestvrij staal. Evenals een veelvoud aan kleuren. Je mag dus niet alleen de vorm, het materiaal en de kleur kiezen, je kunt ook een patroon kiezen en hoe je ze wilt rangschikken. De opties zijn dus eindeloos.

tapijttegels scale living vorwerk

tapijttegels scale living vorwerk

tapijttegels scale living vorwerk

5. Artefact

Patcraft experimenteert graag met vloeren. Experimenten met oxidatie van metalen, het verkennen van de nevenschikking van mat en glans, en het opnieuw interpreteren van de textuur en houtnerven. Een tijdje geleden hebben ze niet één, maar vijf nieuwe commerciële vloerencollecties uitgebracht op de NeoCon. Ze gebruikten een uniek proces dat ze gebruikten om hun nieuwe Artefact collectie te creëren, en raakten toen geboeid door de innovatie en interessante technieken die het Patcraft-team gebruikte in zowel hun ontwerp- als drukprocessen voor alle vijf collecties.

tapijttegels artefact

Geïnspireerd door de verkenning van de natuurlijke invloeden van de natuur, experimenteerde het ontwerpteam met oxidatie, waarbij afgedankte items werden blootgesteld aan roest en water om een geleidelijke verschuiving in de oppervlaktetextuur te ontdekken. De materialiteit van Artefact brengt de geschiedenis en toekomst van de natuur met zich mee, en verbindt inspiratie, intuïtie en methode met aardse hulpbronnen.

tapijttegels artefact

Het resultaat is een verzameling van vier tapijttegels producten: Patina, Etched, Relic en React, gezamenlijk Artifact genoemd, maar elk met zijn eigen textuur en tinten die afkomstig zijn van de organische, aardse en door de tijd versleten experimenten die ruimtes dichterbij zullen brengen hun omgeving. Klik hier voor meer informatie.

tapijttegels artefact

tapijttegels artefact

6. LIUNI MODULE VELVET&

De VELVET collectie van Liuni is een luxe collectie tapijttegels, gekenmerkt door een weelderig textuurcontrast en rijke kleuren die heel elegant met elkaar gecombineerd kunnen worden.

IUNI MODULE VELVET&

Luxueuze tinten met in de hoofdrollen roest, marine, oceaan, bordeaux, jade, oker, paars en grijs krijgen tonale dualiteit door een willekeurige tip-sheared textuur; een strakke en dichte structuur afgewisseld met velours voor een rijk fluweelachtig gevoel.

IUNI MODULE VELVET&

Omarm de sierlijke stijl van Velvet en wanneer gebruikt in betoverende singulariteit. Of mix & match de 17 koninklijke tinten van de collectie met geselecteerde kleuren van Fashion & voor een ton sur ton effect dat verfijnde tapijtluxe opnieuw definieert. Klik hier voor meer informatie.

IUNI MODULE VELVET&

7. Tarkett Jeans

Jeans is een moderne stijlsetter en is een nieuwe tapijttegel die diepte geeft aan karakter in hedendaagse inkttinten. Voor velen staat denim voor comfort en persoonlijke stijl – het is het archetypische kledingstuk. Jeans haalt inspiratie uit ondernemende bedrijven en brengt jeans een gevoel van vertrouwdheid – en democratie – voor kantoren die de veranderende werkplek weerspiegelen met plattere organisatiestructuren en nieuwe manieren van werken en samenwerken.

tapijttegels jeans

De Jeans tapijttegels heeft zes prachtige op denim geïnspireerde tinten in drie verschillende structuren om grote ruimtes te creëren of te creëren door middel van verschillende texturen en subtiele van een licht steengewassen effect tot een uitgesproken denim geweven look. Ontwerpers kunnen coördineren en contrasteren in drie verschillende patrooncombinaties om een dynamische toon op de werkplek te creëren. Het onregelmatige karakter van Jeans geeft de ruimte karakter en een gevoel van identiteit om ruimtes te creëren waar mensen zich prettig voelen om samen te werken, te focussen en te ontspannen.

tapijttegels jeans

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate