Moderne design woonkamer met tinten blauw


Neutrale kleuren zijn super populair als het gaat om interieurs. De meeste mensen kiezen vaak voor ‘veilige’ kleuren zoals wit, grijs en zwart. Tegelijkertijd durven mensen steeds meer voor andere kleuren te kiezen. Daarom vinden we het bijzonder leuk om deze woonkamer te laten zien. Een moderne design woonkamer, die ingericht is met verschillende mooie opvallende kleuren. Verschillende tinten blauw spelen hier dan ook dé hoofdrol. Kijk mee en raak geïnspireerd door het mooie ontwerp!

Moderne design woonkamer met tinten blauw

Moderne gezinswoning

Het ontwerp is gerealiseerd door de interieurontwerpers en architecten van Nexus Designs en Pleysier Perkins. Samen hebben zij een moderne familiewoning ontworpen gelegen in Melbourne in Australië. Ze kregen de opdracht om een interieurontwerp te maken om een eenvoudige en praktische woning in te richten. Voor de rest waren ze vrij om hun eigen invulling te geven. Het resultaat is geweldig mooi en inspirerend. Zoals ze het zelf omschrijven, ze hebben een Victoriaanse woning gestroomlijnd tot een machine voor het moderne gezinsleven. Elke millimeter is zorgvuldig bekeken, wat resulteerde in een enorme en ruime sfeer. Een werkruimte op de vide, een speelruimte met praktische opbergmogelijkheden, een flexibele eetkamer bij de open keuken: allemaal ontworpen om zeer functioneel te zijn met intense kleuren en herhaling van patronen.

Moderne design woonkamer met tinten blauw

Lichte ruimtelijke woonkamer

De woning bestaat uit meerdere woonlagen, waarvan de begane grond ingericht is met de woonruimte met de woonkamer en open keuken. Het is een heerlijke lichte en ruimtelijke plek, dankzij het hoge plafond, de speelse indeling met de open trap en de vide. Daarnaast is de bijna gehele buitenwand van glas, en heb je middels een moderne glazen schuifpui toegang tot de kleine intieme terrastuin.

Moderne design woonkamer met tinten blauw

Blauwe tv meubel, loungebank en eetkamerstoelen

Er is gekozen voor een lichte basis, bestaande strakke lichtgrijze gietvloer gecombineerd met wit geverfde muren. Ook de originele stoere bakstenen muur is volledig wit geverfd. Deze lichte basis is verder ingevuld met mooie kleuren, waarvan de verschillende blauwe tinten de hoofdrol spelen. Het gebruik van blauw is een directe verwijzing naar het ingelijste luchtzicht vanuit de voordeur. In de woonkamer komt dat terug in de vorm van een moderne geometrische TV meubel, blauwe eetkamerstoelen rondom de ronde eettafel, en een heerlijke grote blauwe loungebank in de zithoek. In de zithoek vind je ook een heel mooi paars vloerkleed, die speciaal voor deze woonkamer op maat is gemaakt.

Moderne design woonkamer met tinten blauw

Aan de binnenkant van deze verdieping vind je dus de moderne open keuken. Naast lage keukenkasten en hoge wandkasten, is er ook een hele grote wandkast gerealiseerd. Deze kast loopt over op de super mooie open trap, die volledig bekleed is met hetzelfde hout als de kasten van de keuken.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate