Verstopte WC; Zelf maken of Professional inschakelen?


Als je met een verstopte WC te maken hebt, is het belangrijk om te bepalen of je het zelf moet oplossen of dat je beter een professionele loodgieter kan inhuren. Het voordeel van het zelf oplossen van het probleem is dat het relatief voordelig is. Aan de andere kant kan het moeilijk zijn om als leek het probleem op te lossen. Het inhuren van een professionele loodgieter heeft het voordeel dat hij of zij specifieke kennis heeft van het verhelpen van verstopte toiletten. Bovendien kan je er zeker van zijn dat het probleem op de juiste manier wordt opgelost en dat de kans op verdere schade minimaal is. Lees verder om een keuze te maken welke oplossing het best past bij jouw situatie.

Voordelen van zelf de WC ontstoppen

De voordelen van zelf een WC ontstoppen zijn talrijk. Ten eerste kan je geld besparen door de kosten van het inhuren van een professionele loodgieter te vermijden. Als je de benodigde gereedschappen hebt om de WC correct te ontstoppen, kan je deze gebruiken om de WC alleen te ontstoppen. Je kan ook de tevredenheid ervaren dat je de klus zelf hebt geklaard en er niet professionele hulp hebt hoeven zoeken.

Het ontstoppen van een WC kan ook je behendigheid en technische kennis verbeteren. Je leert meer over de constructie van de WC en wat de meest voorkomende oorzaken zijn voor verstoppingen. Door ervaring op te doen met het ontstoppen van de WC kun je eenvoudiger problemen met andere sanitair aanpakken of terugkerende problemen oplossen.

Het is dus een leerzame klusje waar je zelf uit kan komen als je er genoeg moeite in stopt. Wel is het belangrijk om te overwegen of het het waard is om dit zelf aan te pakken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de problemen sneller terug komen doordat de WC niet grondig is aangepakt en als er schade is aan het riool door je werk, dan valt dit niet onder garantie.
Voordelen van de WC laten ontstoppen door een Professional

Er zijn verschillende voordelen aan het laten ontstoppen van een WC door een professionele loodgieter. Allereerst heeft een loodgieter specifieke kennis van het ontstoppen van toiletten, waardoor je er zeker van kan zijn dat het probleem op de juiste manier wordt opgelost. Ook is er minder kans op beschadiging van je toilet, omdat een loodgieter de juiste tools heeft om het probleem op te lossen.

Bovendien kun je er zeker van zijn dat de verstopping wordt opgelost zonder dat er schade aan je woning wordt veroorzaakt en als er wel schade is valt deze in onder garantie. Daarnaast is het inhuren van een loodgieter vaak ook een goedkoper alternatief dan het aanschaffen van allerlei producten om je toilet te ontstoppen. Kortom, het inhuren van een professional is de beste manier om een WC te ontstoppen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je woning.

Bekijk ook:
10x Toilet inspiratie
Toiletbril vervangen – handleiding

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate