Toiletbril vervangen – handleiding


Wil je de toiletbril vervangen in je toilet of de badkamer, omdat de oude kapot is of omdat je bezig bent met een leuke makeover? Goed idee! Een toiletbril vervangen is een super eenvoudige klus. Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal basisgereedschappen en een paar minuten. Wij laten in deze 5 stappen handleiding zien hoe je heel eenvoudig een toiletbril kan vervangen!

1. Opmeten

Meet de huidige toiletpot voordat je een nieuwe toiletbril koopt. De meeste toiletten hebben standaardafmetingen, dus de meeste toiletbrillen zouden gewoon moeten passen. Wil je zeker weten dat het past, meet dan de afstand op tussen de boutgaten in de toiletpot. Controleer vervolgens of de afstand tussen de bouten op de nieuwe toiletbril hetzelfde is.

toiletbril vervangen 1 opmeten

2. Een nieuwe toiletbril kopen

Als je de afmetingen hebt, dan kan je op zoek gaan naar een nieuwe toiletbril. Toiletbrillen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten stijlen en kleuren. Zwarte toiletbrillen waren vroeger super populair, maar tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een witte toiletbril. Maar er zijn genoeg andere mooie kleuren en motieven. Kies een toiletbril die bij de stijl van je badkamer of toilet past. Daarnaast heb je ook zogenaamde soft close toiletbrillen, waarbij de deksel van de toiletbril langzaam naar beneden gaat. Je hoeft bij een soft close toiletbril dus geen rekening te houden met harde klappen.

3. Verzamel het gereedschap

    Verzamel het gereedschap. Je hebt slechts een paar simpele nodig om een toiletbril te vervangen:

  • Verstelbare moersleutel;
  • Platte schroevendraaier (optioneel).

toiletbril vervangen verstelbare moersleutel

4. Oude toiletbril verwijderen

Verwijder allereerst de moerdoppen van de oude toiletbril. Deze vind je aan de onderkant van de rand van de toiletpot, links en rechts. Deze doppen kunnen vaak met de hand losgedraaid worden. Als dat niet lukt, dan zou je ook een verstelbare moersleutel kunnen gebruiken. Als de doppen eraf gedraaid zijn, kan de toiletbril eenvoudig van de toiletpot gehaald worden.

toiletbril vervangen oude toiletbril verwijderen

5. Nieuwe toiletbril bevestigen

Daarna kan de nieuwe toiletbril bevestigd worden. Bij elke standaard toiletbril wordt een handleiding en bevestigingsmateriaal geleverd. Plaats de toiletbril op de toiletpot, waarbij de bouten door de gaten gaan. Deze kan je vervolgens vastmaken met de nieuwe bijgeleverde moerdoppen. Draai het in eerste instantie vast met je handen, daarna kan je het stevig vastdraaien met de verstelbare moersleutel.

toiletbril vervangen nieuwe toiletbril bevestigen

That’s it, zo eenvoudig is het vervangen van een toiletbril!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate