Visgraat houten vloer


Een visgraat houten vloer is een echte klassieke houten vloer die op een bepaalde patroon gelegd is. Door het klassieke patroon, geeft een visgraat houten vloer een sfeer aan je interieur, die niet zo mogelijk te bereiken is met andere vloeren. Alleen deze eigenschap maakt het al heel bijzonder om zo’n vloer te hebben in huis.

Hieronder hebben we een aantal mooie foto’s en voorbeelden op een rijtje gezet, om je wat ideeen en inspiratie te geven van wat er mogelijk is met een visgraat houten vloer.

Visgraat houten vloer

Om even terug in de tijd te gaan, werd het visgraat motief al voor het jaar 0 gebruikt. In Nederland werd dit motief al in de Gouden Eeuw gebruikt. Deze periode van welvaart maakte het voor veel mensen mogelijk om een duurdere vloer te nemen. Dit is ook de reden waarom je in oude grachtenpanden en herenhuizen vaak een prachtige klassieke houten vloer ziet. Meestal is dat alleen op de begane grond in de woonkamer en keuken, zodat het bezoek deze mooie vloer kon zien. Op de andere etages werden meestal minder exclusieve vloeren gelegd. Maar eigenlijk is het natuurlijk veel mooier om je gehele huis inclusief de slaapkamers te voorzien van een visgraat houten vloer.

Houtsoorten en formaten

Zoals eigenlijk alle houten vloeren, heb je voor de visgraat houten vloer ook keuze uit verschillende houtsoorten. Parket en Tapis lijken heel erg op elkaar, hoewel een tapis vloer strakker gemaakt kan worden. De meeste mensen kiezen echter voor eiken hout. De reden is omdat eiken niet heel erg werkt, is slijtvast en heeft een neutrale kleur. Verder heb je bijvoorbeeld ook nog Afzelia, teak, Merbau , beuken hout, etc.

De houten planken voor een visgraat houten vloer kunnen bovendien geleverd worden in verschillende formaten. Zowel in de breedte, van 14 – 18 cm, als de lengte, van 70 – 90 cm, heb je meerdere keuzes.

Visgraat houten vloer

Bron: Uipkes Houten Vloeren

Visgraat houten vloer

Visgraat houten vloer

Visgraat houten vloer

Visgraat houten vloer

Visgraat houten vloer

Visgraat houten vloer

Visgraat houten vloer

2 Comments

  1. Pingback: Hongaarse punt vloer | HOMEASE

  2. Pingback: Inspirerend mooie badkamer van een woonboerderij | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate