De reden waarom je een schommelstoel moet hebben!


De schommelstoel is een stoel die al eeuwenlang wereldwijd wordt gebruikt, en nog steeds is het een stoel die super populair is. Maar waarom eigenlijk? Waarom is een schommelstoel zo populair? Benieuwd? Lees dan snel verder!

Schommelstoel

Schommelstoel

Het effect van een schommelstoel

De populariteit van de schommelstoel is te danken aan twee factoren. De eerste factor is het comfort. Niet zozeer het zitcomfort, want dat verschilt niet heel veel van een normale stoel. Het is vooral de beweging die een schommelstoel maakt, wat ervoor zorgt dat het zo’n bijzondere stoel is. De poten van de schommelstoel hebben aan de onderkant twee halve bogen, waardoor de stoel kan schommelen. Het effect van het schommelen geeft een bepaalde rust en kalme, en kan voor sommige mensen zelfs therapeutisch werken. Baby’s worden niet voor niets heen en weer gewiebeld om gekalmeerd te worden door de ouders. Er zijn therapeuten die beweren dat een eenvoudige schommelstoel de gezondheid en het algemene welzijn van de mens kan verbeteren.

Schommelstoel

Schommelstoel

Schommelstoelen zijn leuk

Je kunt bovenstaande wel of niet geloven, maar de populariteit van de schommelstoel heeft ook te maken met de esthetiek. Een schommelstoel ziet er ook gewoon erg leuk uit, en het geeft een interieur een speels tintje. Niet alleen voor de kinderkamer, maar ook in de slaapkamer, woonkamer of keuken.

Schommelstoel

Schommelstoel

Schommelstoel

Schommelstoel

Schommelstoel

Schommelstoel

Mooie schommelstoel kopen

Schommelstoelen heb je in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Wij hebben de vokf mooiste schommelstoelen voor je op een rijtje gezet. Welke vind jij leuk?

Vitra Eames RAR schommelstoel

De meest bekende schommelstoel is de Eames RAR schommelstoel van Vitra, die ontworpen is door Charles & Ray Eames. Deze originele iconische designklassieker is hier verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Kartell Comeback schommelstoel

De Kartell Comeback schommelstoel is een ontwerp van ontwerper Patricia Urquiola. Een hele mooie spijlenstoel, die hier verkrijgbaar is in verschillende kleuren.

Gervasoni‏ Gray 09 schommelstoel

Wil je een mooie luxe houten schommelstoel? Dan zal de Gervasoni Gray 09 schommelstoel je wellicht aanspreken. Het is hier verkrigjbaar met een frame van eikenhout of walnoothout inclusief twee comfortabele kussens.

Laforma Kenna schommelstoel

De Laforma Kenna schommelstoel heeft een stijlvol Scandinavisch ontwerp. De gestoffeerde zitting zorgt ervoor dat je heerlijk! Het is hier verkrijgbaar!

Laforma Phylip schommelstoel

Laforma heeft ook een hele mooie houten schommelstoel, namelijk de Phylip schommelstoel. Deze is hier verkrijgbaar.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate