10x Interieur met pastelkleuren


Onlangs hadden we het over pastelkleuren, en hoe je het op een leuke en niet te overdreven manier in je interieur kunt gebruiken. Vandaag willen we daar verder op ingaan met tien inspirerende interieurs, waar pastelkleuren een belangrijk onderdeel vormen van het interieurontwerp. Hier zitten niet alleen mooie woningen tussen, maar ook openbare ruimtes zoals restaurants, kantoren en hotels. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van de leuke ideeën!

1. Theeshop Spiritea

Spiritea is een bar die kruidenthee en cafeïnehoudende thee serveert in het Oekraïense dorp in New York. Het is de derde buitenpost van het theehuismerk, dat ook vestigingen heeft in Irvine, Californië en Richmond, British Columbia. Gebogen bleke houten meubels en zachte roze, groene en blauwe pasteltinten sieren deze theewinkel in New York, ontworpen door de lokale designstudio New Practice Studio. Het interieur kenmerkt zich met een gedempt kleurenpalet, bestaande uit een stoffig roze plafond, crèmekleurige muren en ter plaatse gegoten terrazzovloeren met lichte tinten, naast gestoffeerde stoelen met zachte groene en blauwe stoffen.

pastelkleuren theeshop spiritea

pastelkleuren theeshop spiritea

pastelkleuren theeshop spiritea

2. Starburst House

HAO Design profiteerde van het puntige dak van dit appartement om er een lichte en ruime gezinswoning van te maken en het interieur af te werken met een selectie pastelkleurige meubels. Het appartement – dat 116 vierkante meter meet – werd gekocht als een lege schil, waarbij het steil aflopende dak het enige opvallende kenmerk was. Op de begane grond is er een open woonkamer, die is aangekleed met een grijze bank, babyroze eetkamerstoelen en een mintgroene hanglamp. Lichte tinten zijn toegepast in de keuken, die lichtblauwe kasten heeft en een witte tegeltableau. Hier heeft de studio een reeks schuifdeuren geïnstalleerd die heen en weer kunnen worden getrokken om verschillende niveaus van privacy te bieden.

pastelkleuren starburst house

pastelkleuren starburst house

pastelkleuren starburst house

3. Hidden Tints

In plaats van te kiezen voor het Scandinavische minimalisme van veel hedendaagse renovaties, koos Note Design Studio ervoor om tinten geel, groen en roze te gebruiken bij het transformeren van dit oude kantoor in Stockholm tot een thuis.

Het meer dan een eeuw oude pand van 200 vierkante meter was voorheen het hoofdkantoor van een modemerk. De klanten vroegen het lokale designcollectief Note Design Studio om het te transformeren tot een gezinswoning die zijn “19e eeuwse pracht” heeft behouden.

De reactie van de ontwerpers was om een kleurenpalet te creëren op basis van enkele van de reeds aanwezige tinten. Vervolgens pasten ze deze pasteltinten toe op muren, lijstwerk en deur- en raamkozijnen. Ze noemen het project Hidden Tints.

pastelkleuren hidden tints

pastelkleuren hidden tints

pastelkleuren hidden tints

4. High House extension

Deze hoge uitbouw met puntgevel is verscholen achter de Victoriaanse voorgevel van een tussenwoning in de buitenwijk Fitzroy North in Melbourne, en de buitenkant is bekleed met pastelblauwe tegels. Ontworpen door de lokale firma Dan Gayfer Design, vormt de betegelde High House-uitbreiding een contrast met de rijkelijk versierde veranda aan de straatkant, waardoor het pand een eigentijdse en een historische gevel krijgt. De pastelkleurige tegels die op de achtergevel worden gebruikt, strekken zich uit over elementen van het geïntegreerde meubilair van het pand en naar oppervlakken in badkamers, het terras en de keuken.

pastelkleuren tiled high house

pastelkleuren tiled high house

pastelkleuren tiled high house

5. Muuto

Het Deense meubelmerk Muuto had onlangs zijn bestaande kantoren in Kopenhagen uitgebreid met een showroom en een reeks veelzijdige werkplekken in pastelkleuren. Het hoofdkantoor bevindt zich boven de bruisende winkelstraat Østergade in het centrum van Kopenhagen en biedt onderdak aan de kantoren en showroom van Muuto. De ruimte van 1.400 vierkante meter is gecreëerd in samenwerking met het lokale ontwerpbureau Briq en biedt een groter huis voor Muuto, dat voorheen vanuit slechts één verdieping in het gebouw opereerde. Naast pastelgekleurde muren, vind je in de inrichting natuurlijk ook prachtige meubels en accessoires in pastelkleuren van Muuto zelf.

pastelkleuren muuto

pastelkleuren muuto

pastelkleuren muuto

6. Nagatacho Apartment

De in Londen wonende kunstenaar en ontwerper Adam Nathaniel Furman heeft een speelgoedachtige binnenruimte ontworpen voor een appartement in Tokio, Japan. Genaamd Nagatacho Apartment, het interieur kenmerkt zich met een rijk palet van pastelkleuren die zijn aangebracht op deuren, muren, vloeren, meubels en armaturen. Het gebouw beslaat een totale oppervlakte van 165 vierkante meter en bevindt zich in het hart van het regeringsdistrict van centraal Tokio. De ontwerper creëerde een theatrale uitstraling door te spelen met kleuren en texturen om sensuele gevoelens aan te raken.

pastelkleuren Nagatacho Apartment

pastelkleuren Nagatacho Apartment

pastelkleuren Nagatacho Apartment

7. Kiev Appartement

Dit appartement, ontworpen door Ruslan Kovalchuk & Stephen Tsimbalyuk,
is overspoeld met mooie zachte pastelkleuren blauw, roze en groen. In het midden van de leefruimte ziet de roze bank eruit als een rij zachte marshmallows, maar heeft deze een no-nonsense eigentijdse stijl. In direct contact en contrast met de centraal geplaatste bank, past een hemelsblauw vloerkleed bij de poederblauwe gordijnen en een lichtblauwe salontafel. Om deze luchtige kleuren te aarden, sieren een selectie van amberkleurige glazen vazen het tafeloppervlak. Deze tinten worden weerspiegeld in het eetgedeelte achter de bank, waar zes eetkamerstoelen in natuurlijk rotan staan.

pastelkleuren kiev appartement

pastelkleuren kiev appartement

pastelkleuren kiev appartement

8. Tones of Macarons

Tones of Macarons is een stijlvol pastelkleurig appartement in Boekarest, Roemenië, ontworpen in 2018 door Jooca Studio. Een verhaal geschetst met pasteltinten, dit is de juiste beschrijving voor Tones of Macarons Apartment. Je kunt de snoepachtige patelkleuren in elke ruimte van het appartement ontdekken en het resultaat is het hele jaar door een vrolijke frisse lentesfeer. Heel stoer dat ze de pastelkleuren gecombineerd hebben met zwarte metalen accenten – grafische elementen die de pasteltinten aanvullen en benadrukken in het ontwerpproces van dit appartement.

pastelkleuren interieur tones of macarons

pastelkleuren interieur tones of macarons

pastelkleuren interieur tones of macarons

9. Pied-a-terre

De Britse studio Nimtim heeft een Londense flat vernieuwd met mooie pastelkleuren, zigzaggend parket en marmer om een stedelijk toevluchtsoord te creëren voor een kinderhartchirurg. Het appartement met één bed bevindt zich op de eerste verdieping van een vroeg-Victoriaans terras in Westbourne Gardens, West-Londen. Met een oppervlakte van 45 vierkante meter voldoet het net niet aan de minimale ruimte-eisen van de London Housing Design Guide. De opdrachtgever – die haar tijd verdeelt tussen Londen, Leeds en Zuid-Egypte – vroeg Nimtim om de flat te moderniseren om beter gebruik te maken van de kleine ruimte, die voorheen in drie smalle stroken was opgedeeld.

pastelkleuren interieur pied a terre

pastelkleuren interieur pied a terre

pastelkleuren interieur pied a terre

10. Leman Locke hotel

Het interieur van het Leman Locke hotel, ontworpen door de New Yorkse firma Grzywinski + Pons, is bedoeld om de kloof tussen thuis en hotelverblijf te overbruggen. Het bedrijf gebruikte een palet van gedempte en pastelkleuren voor elk van de 168 kamers in het Leman Locke hotel, gelegen in de wijk Aldgate in Oost-Londen. De kamers in het Leman Locke hotel werden afgewerkt met houten vloeren en blauwe en witte muren – sommige delen bleven als kaal beton – en er werden minimale keukenunits geïnstalleerd in de 63 grotere suites van het gebouw. Verlichting omvat vrijdragende staande lampen gemaakt van contrasterend hout en metalen elementen, en minimale wandlampen aan het bed.

pastelkleuren lemon locke hotel

pastelkleuren lemon locke hotel

pastelkleuren lemon locke hotel

Bekijk ook:
Pastelkleuren
Woonkamer met Scandinavisch design en pastelkleuren
Pastel muur inspiratiep

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate