12x Erker ideeën!


Vandaag willen we het hebben over de erker. Wat is en erker en hoe richt je een erker in? Laten we beginnen bij het eerste. Wat is een erker eigenlijk? Een erker herken je al aan de buitenkant van een huis. Je herkent het aan een stuk raam, die buiten de gevel uitsteekt. Dit kan op de begane grond zijn, maar dit kan ook op een bovenverdieping zijn. Erkers worden gebouwd als een stukje uitbreiding aan een woning. Dit kan in verschillende vormen, van rechthoekig tot halfrond, en er zijn zelfs erkers in de vorm van een trapezium. Net als een ‘normale’ uitbouw van een woning, kan je een erker ook op opzettend veel mogelijke manieren benutten. Vandaag gaan we de leukste erker ideeën laten zien!

erker ideeën boekenkast
Een op maat gemaakte boekenkast in de erker. Super nice!

Hoe een erker wordt ingericht, is natuurlijk grotendeels afhankelijk waar de erker zich bevindt, in welke ruimte. Dit kan de woonkamer zijn, maar het kan ook de slaapkamer of zelfs de badkamer zijn. Het grote voordeel van een erker is dat het een plek is, die altijd heel veel licht heeft. Je zit immers bij het raam. Hieronder zie je enkele leuke en inspirerende ideeën.

(Vaste) bank in erker

Als het gaat om een erker in de woonkamer, dan zou je het kunnen gebruiken voor de bank. Dit kan een normale bank zijn, maar wat vooral ook heel erg populair is, is een vaste bank in de erker. Daarmee bedoelen we de gehele erker, die ingericht wordt met een volledig op maat gemaakte vaste bank. Dit heb je natuurlijk niet altijd per se nodig, maar als je het eenmaal hebt, wil je het nooit meer kwijt!

(Vaste) bank in erker

(Vaste) bank in erker

(Vaste) bank in erker

(Vaste) bank in erker

(Vaste) bank in erker

(Vaste) bank in erker

Erker loungeplek

De vaste bank in de erker kan je gebruiken als een loungeplek, maar er zijn ook andere ideeën om er een loungeplek van te maken. Je zou bijvoorbeeld een fauteuil of een loungestoel in de erker kunnen plaatsen. Een hangstoel zou ook erg leuk staan, wat natuurlijk altijd een leuk idee is. Je zou de erker zelfs volledig in kunnen richten met mooie comfortabele kussens.

Erker loungeplek

Erker loungeplek

Erker werkplek

Omdat de erker altijd een hele fijne lichte plek is, is het een ideale plek om er een werkplek in te richten. Je kunt super mooie op maat gemaakte wandbureau’s creëren bij een erker. Een bijkomend voordeel is dat dit heel goed mogelijk is met een laag budget.

erker werkplek

erker werkplek

Erker in badkamer

Er zijn ook heel veel badkamers, die voorzien zijn van een erker. Vooral in karakteristieke woningen heb je daarmee te maken. Daar zal je natuurlijk niet zo snel een vaste bank of een loungeplek creëren, alhoewel dat nog niet eens zo’n heel raar idee is als je de ruimte hebt. Maar een veel populairder idee voor de erker in de badkamer is een bad. Een mooi vrijstaand bad, zodat je heerlijk badderend kunt genieten van het uitzicht.

Erker in badkamer

Erker in badkamer

Erker in badkamer

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate