Inspirerende vintage chique slaapkamer


Schuine wanden in een slaapkamer kunnen een hele uitdaging zijn. De schuine wanden zorgen ervoor dat je minder loopoppervlakte hebt, en je kunt er bijvoorbeeld ook geen grote kast plaatsen. Gelukkig zijn er genoeg leuke ideeën van hoe je met die schuine wanden om kunt gaan. Vandaag willen we daar een mooi voorbeeld laten zien. We gaan namelijk een kijkje nemen in een hele mooie slaapkamer, waar de schuine wand op een hele leuke en originele manier benut is. Kijk en huiver!

Inspirerende vintage chique slaapkamer

Maisonnette appartement

De slaapkamer hebben we gevonden in de indrukwekkende portfolio van Claudia Dorsch Interior Design Ltd. De interieurotnwerpers van het ontwerpbureau hadden begin dit jaar het Canary Wharf Home project gerealiseerd. Het ontwerp en inrichting van een maisonnette appartement gelegen in Londen. Op de beneden verdieping is de woonruimte met de woonkamer en keuken ingericht. En de privéruimtes met de slaapkamers en de badkamer vind je op de bovenverdieping. Dit is tevens ook de verdieping, waar je te maken hebt met schuine wanden, vooral in deze slaapkamer.

Inspirerende vintage chique slaapkamer

Daybed in dakkapel erker

Ze hebben ervoor gekozen om een dakkapel te realiseren. Een mooie grote dakkapel, die niet alleen voor meer ruimte en ruimtelijkheid zorgt in de slaapkamer, maar vooral ook heel veel natuurlijke lichtinval. Het is zelfs een soort erker geworden, die ingericht is als een loungeplek. Ze hebben er namelijk een hele chique daybed geplaatst. Het raam is bovendien erg mooi gedecoreerd met op maat gemaakte donkere houten shutters.

Inspirerende vintage chique slaapkamer

Vintage chique uitstraling

Ook de rest van de slaapkamer ziet er geweldig mooi uit. Er is gekozen voor een donkere eiken houten vloer, gecombineerd met strakke witte muren en een hoofdbord muur, die geschilderd is in een stijlvolle groene kleurtint. Tegen deze groene muur is het stoere bed geplaatst met het vintage cognac bruine leren hoofdbord. De grote schilderij daarboven, de chique nachtkastjes, de vintage hanglampen met de kooldraadlampen en de stalen kozijnen passen ook helemaal bij die chique vintage stijl.

Inspirerende vintage chique slaapkamer

Maatwerk boekenkast

Een andere blikvanger in deze slaapkamer wordt gevormd door de grote kast. Er is een op maat gemaakte inbouwkast tegen de schuine wand gerealiseerd, bestaande uit zowel open vakken als dichte kasten. Deze kast wordt voornamelijk gebruikt als boekenkast.

Meer slaapkamer inspiratie opdoen? Bekijk ook onze 30x slaapkamer ideeën!

Bron: Claudiainteriors.co.uk | Fotografie: Astrid Templier

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate