12x Kapstok inspiratie


Iedereen zou een goede praktische kapstok in huis moeten hebben. Of dat nou de hal is, de slaapkamer of de berging. Iedereen heeft een plek nodig waar je de meest gedragen jassen en accessoires zoals sjaals en hoeden kunt ophangen. Negen van de tien keer is de hal de aanwezige plek voor de kapstok, maar soms komt het beter uit om het ergens anders in huis in te richten. Vandaag willen we jullie inspireren met de leukste en mooiste kapstok inspiratie voorbeelden!

hakstok-kledingrek
Dat een kledingrek een absolute musthave is in huis, wordt hier wederom bewezen. Hier wordt de kledingrek als kapstok gebruikt in de hal.

Soorten kapstokken

Kapstokken heb je in heel veel verschillende soorten. Zo heb je wandkapstokken die je aan de muur monteert. Plafond kapstokken voor aan het plafond. Je hebt staande kapstokken die je op de vloer plaatst. Je hebt losse kapstokhaken die ook erg populair zijn. Deurkapstokken kan je aan de deur monteren. En daarnaast kan je ook kledingrekken als kapstok gebruiken in de hal en slaapkamer. Genoeg mogelijkheden dus!

Kapstok kopen of zelf maken

Er zijn heel veel standaard kapstokken verkrijgbaar, die heel erg op elkaar lijken. Maar wij nemen zoals gewoonlijk natuurlijk niet genoeg met standaard. Ook een kapstok hoort naast een praktische kant ook mooi te zijn. Hieronder zie je mooie inspiratie voorbeelden van kapstokken, die je kant en klaar in de winkel kunt kopen, en leuke DIY kapstokken die je vrij eenvoudig zelf kunt maken.

kapstok-aan-plafond
Super stijlvol, een minimalistische zwarte stalen kapstok die aan het plafond is gemonteerd.
kapstok-grote-haken
Grote haken naast elkaar zijn erg traditioneel, maar bieden enorm veel ruimte om jassen en accessoires aan te hangen.
kapstok-hertengewei
Wil je jouw een unieke traditionele kapstok? Neem er een met hergengeweien als haken.
kapstok-muuto-dots-haken
De Dots haken van Muuto zijn enorm populair, vooral als kapstok haken om jassen en tassen aan te hangen!
kapstok-nisje-hal
Een nisje in de hal is de ideale plek voor het creëren van een kapstok. Naast een kapstok met haken of een stang, zou je ook extra planken kunnen monteren voor extra opbergruimte voor bijvoorbeeld schoenen.

kapstok-pegboard

kapstok-plank-haken
Als je de mogelijkheid hebt om een kapstok over de breedte van een smalle muur te maken, doen! Hier een voorbeeld van stoere planken en stoere zwarte haakjes daaronder.
kapstok-steigerbuizen
Steigerbuizen zijn super handig. Daarmee kan je dus ook heel eenvoudig een stoere kapstok maken. Combineer het met oude houten fruistkisten voor het opbergen van schoenen om de stoere look compleet te maken!
kapstok-tak
Maak je eigen kapstok met een dikke tak. Middels touwen of leren straps kan je de tak aan het plafond monteren.
kapstok-vloer-muur
Een zwarte steigerbuis, die zowel op de vloer als aan de muur is gemonteerd.
koperen-kapstok
Een ander DIY kapstok idee is met houten planken en koperen buizen. Stijlvol en stoer!

Shop de look

Natuurlijk hebben we ook de mooiste kapstokken en benodigheden gevonden, waarmee jij jouw ideale kapstok kunnen creëren in de hal, slaapkamer of berging.

4 Comments

 1. Goedemorgen,

  Vraagje!
  Van welk merk is de minimalistische zwarte stalen kapstok die aan het plafond is gemonteerd? Indien verkoopadressen voorradig zijn, verneem ik dat graag.
  Ik ben helemaal verliefd!

  Bijvoorbaat hartelijk dank!

  Met vriendelijke groet,

  Karlijn van Grinsven
  06-41613348

 2. Pingback: 12x DIY steigerbuizen inspiratie | HOMEASE

 3. Pingback: De super leuke kinderkamer van Luna! | HOMEASE

 4. Pingback: Grote spiegel in huis | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate