12x DIY steigerbuizen inspiratie


Steigerbuizen werden vroeger vooral in de bouw gebruikt, voor het bouwen van steigers. Tijdelijke constructies die gebruikt worden om te bouwen of onderhoud te plegen op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn vanaf de grond. Maar tegenwoordig zie je steigerbuizen ook heel vaak in het interieur terugkomen. Sterker, steigerbuizen zijn niet meer weg te denken uit de wereld van interieur & design. Het leuke is dat het super multifunctioneel is. Je kunt er van alles en nog wat mee maken. Wat het ook is, het geeft elke ruimte een stoer en industrieel tintje. Vandaag willen we de leukste DIY steigerbuizen inspiratie ideeën met jullie delen!

diy steigerbuizen inspiratie
In deze slaapkamer hebben ze twee kledingrekken boven elkaar aan de muur gemonteerd van steigerbuizen. Super stoer!

Steigerbuizen en koppelingen

Met alleen een steigerbuis heb je niet zoveel. Wat je ook maakt, je hebt altijd bijbehorende koppelingen nodig, zodat je de steigerbuizen op een eenvoudige manier ergens aan vast kunt monteren. Op de vloer, tegen de muur of steigerbuizen aan elkaar. De vele verschillende soorten koppelingen zorgen ervoor dat je de steigerbuizen op verschillende manieren kunt gebruiken in huis. Samen met de steigerbuizen, zijn deze tegenwoordig op veel plekken verkrijgbaar. Er zijn heel veel speciaalzaken online en offline. En ook de bekende bouwmarkten zoals Gamma, Karwei en Praxis hebben steigerbuizen en bijbehorende koppelingen in hun assortiment.

steigerbuis kapstok
Een leuke kapstok van steigerbuizen!
steigerbuis lamp
In deze badkamer hebben ze twee keer steigerbuizen gebruikt. Zwarte steigerbuizen aan het plafond, waar hanglampen aan gemonteerd zijn. En aan de deur is een stang gemonteerd voor het ophangen van de handdoeken. Allebei super stoer!
steigerbuis plankdragers
Combineer stoere houten wandplanken met steigerbuizen plankdragers!
steigerbuis schoenenrek
Een stoere schoenenrek met steigerbuizen poten.
steigerbuis tafelonderstel
Het steigerbuizen onderstel van deze eettafel is wit gespoten!
steigerbuizen bed
Je kunt zelfs een heel bed maken van steigerbuizen en koppelingen!
steigerbuizen kledingrek open kledingkast
Een stoere open kledingkast in een zolderslaapkamer. De ruimte onder het schuine dak is optimaal benut met aan de bovenkant steigerbuizen kledingrekken en aan de onderkant ladekasten van IKEA.
wandrek steigerbuizen
Steigerbuizen kan je ook een mooie kleur geven. Deze wandrek is gemaakt van steigerbuizen die volledig geel zijn gespoten.
steigerbuis eettafel wielen
Deze steigerhouten eettafel heeft een steigerhouten onderstel op wielen. Handig!
steigerbuis haken
Op zoek naar industriële haken? Gebruik steigerbuizen!
steigerbuis trapleuning
Maak een stoere trapleuning van steigerbuizen. Het staat super leuk bij een houten trap!

2 Comments

  1. Pingback: 12x Kapstok inspiratie | HOMEASE

  2. Pingback: 12x Soorten trapleuningen | HOMEASE

  3. Beste Homease, wat een leuke voorbeelden! Ik zou graag de wandplankdragers maken, maar kan nergens die hoek qua koppelstuk vinden. Kunnen jullie mij vertellen waar ik dat kan vinden of me op weg helpen? Alvast bedankt!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate