5x Designer bureaustoelen


Eergisteren hebben we het super leuk ingerichte thuiskantoor van Zoé, die de witte Eames stoel gebruikt heeft als bureaustoel. De Eames stoel is natuurlijk altijd een goed idee om in huis te halen. Het is echter geen echte bureaustoel. En als je vaak thuiswerkt en lang achter het bureau zit, is het wel heel verstandig om een echte bureaustoel te nemen. Zitten is al geen natuurlijke houding voor de mens. Daarom is het erg belangrijk om een bureaustoel te nemen waarmee je ergonomisch en comfortabel kunt zitten. Dit om eventuele lichamelijke blessures en klachten te voorkomen. Bureaustoelen staan erom bekend dat ze niet echt mooi zijn, maar vandaag willen we laten zien dat er wel degelijk mooie bureaustoelen bestaan. We hebben vijf mooie designer bureaustoelen voor je verzameld. Welke vind jij het mooist!?

Vitra Soft Pad Chair EA 219 Bureaustoel

Dit is de Vitra Soft Pad Chair EA 219 Bureaustoel. De bureaustoel is in 1969 ontworpen en ontwikkeld door niemand meer dan Charles & Ray Eames. Het bekende ontwerpduo staat bekend om hun prachtige designerstoelen, met name eetkamerstoelen en lougnestoelen. Maar met de Vitra Soft Pad Chair EA 219 Bureaustoel, hebben ze ook een echte designer bureaustoel ontworpen!

De Vitra Soft Pad Chair EA 219 Bureaustoel is hier in het zwart en bruin leer verkrijgbaar.

Vitra Soft Pad Chair EA 219 Bureaustoel

Vitra Soft Pad Chair EA 219 Bureaustoel

Kartell Maui Soft bureaustoel

Dit is de Kartell Maui Soft Bureaustoel, ontworpen door Italiaanse ontwerper Vico Magistretti. Het is ontworpen tussen 1995 en 1996, toen de Maui stoel het brandpunt was van een ontwerponderzoek in de jaren negentig. Het is de eerste stoel die geen ribbels, tracering, metalen steuen of versterkingen heeft om de rug te ondersteunen. De elegante lijnen en praktische eigenschappen maken de Kartell Maui Soft bureaustoel tot een uiterst veelzijdig ontwerp. Het is een super functionele bureaustoel op wieltjes, die draaibaar en in hoogte te verstellen is.

De Kartell Maui Soft bureaustoel is hier verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Kartell Maui Soft bureaustoel

Kartell Maui Soft bureaustoel

Vitra Lobby Chair ES 104 bureaustoel

Wil je kunnen zitten en werken als een echte baas of directeur? Dan is deze bureaustoel jouw stoel! Het is wederom een ontwerp van Charles & Ray Eames, die de stoel in 1960 hebben ontworpen. Het structurele ontwerp van de Lobby Chair maakt het qua comfort vergelijkbaar met de populaire Eames Lounge Chair. Het bestaat uit drie afzonderlijke kussens, die met elkaar verbonden zijn door aluminium zijframes. De fauteuil is oorspronkelijk ontworpen om lobbyruimtes in te richten in het Time Life Building in New York. In de volgende jaren werden verschillende versies gemaakt die allemaal één fundamenteel ding gemeen hebben: uitzonderlijk comfort.

De Vitra Lobby Chair ES 104 bureaustoel is hier verkrijgbaar!

Vitra Lobby Chair ES 104 bureaustoel

Vitra Lobby Chair ES 104 bureaustoel

HAY AAC14 bureaustoel

Dit is de HAY AAC14 bureaustoel, die behoort tot de super populaire About A Chair serie van HAY. Het is niet echt een ergonomische bureaustoel, en het zit zéker niet zo lekker als de bureaustoelen die we hierboven hebben genoemd, maar het is wel een hele stijlvolle bureaustoel. Vooral als je een fan bent van minimalistisch Scandinavisch design. Met een extra zitkussen van Hay, kan je deze bureaustoel wel comfortabeler maken.

De HAY AAC14 bureaustoel is in de kleuren zwart en wit hier verkrijgbaar.

HAY AAC14 bureaustoel

HAY AAC14 bureaustoel

Vitra Grand Executive Lowback Bureaustoel

Dit is de Vitra Grand Executive Lowback Bureaustoel. Deze prachtige bureaustoel, een échte designstoel, is ontworpen door Antonio Citterio. DEze bureaustoel is voorzien van een luxe vijfteens-onderstel, vervaardigd uit gepolijst, gegoten aluminium en een kunststof rugleuning. Dankzij de polyurethaanschuim en met kwalitatief lederen beklede rugleuning en zitting, is zitcomfort gegarandeerd!

De Vitra Grand Executive Lowback Bureaustoel is hier verkrijgbaar.

Vitra Grand Executive Lowback Bureaustoel

Vitra Grand Executive Lowback Bureaustoel

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate