5x Designer wandlamp


Het grote voordeel van wandlampen is dat ze weinig ruimte in beslag nemen. Wandlampen heb je natuurlijk in verschillende soorten en maten. Welke hanglamp je moet nemen, is afhankelijk van je interieurstijl en waar je het voor gaat gebruiken. Je eigen smaak speelt uiteraard ook een belangrijke rol. Vandaag willen we vijf designer wandlampen met jullie delen, die niet alleen multifunctioneel zijn, maar ook in vrijwel elke interieurstijl passen. Welke designer wandlamp vind jij het mooist?

Potence wandlamp

De Potence wandlamp is een echte designklassieker, die in 1950 ontworpen is door Jean Prouvé. Het ontwerp kenmerkt zich met een enorme lange stalen buis van maar liefst twee meter, met aan één kant een bedieningshendel en aan de andere kant de fitting met de lichtbron. Met de bedieningshendel kan je de Potence wandlamp horizontaal swingen. Daarom wordt het ook wel de Potence swinglamp genoemd. De Potence wandlamp is hier verkrijgbaar.

Potence wandlamp

Potence wandlamp

Potence wandlamp

FLOS 265 wandlamp

Hoewel de FLOS 265 wandlamp een vrij modern ontwerp heeft, stampt de lamp uit 1973. Een prachtige designer wandlamp, die ontworpen is door de Italiaanse architect en ontwerper Paolo Rizzatto. Het flexibele en zwenkbare karakter van de FLOS 265 wandlamp zorgt ervoor dat je de verlichting precies op de plek kunt krijgen waar het nodig is. De FLOS 265 wandlamp is hier verkrijgbaar.

FLOS 265 wandlamp

FLOS 265 wandlamp

FLOS 265 wandlamp

Dcw éditions Lampe gras wandlamp

Lampe Gras is één van de vijf lampencollecties van het Franse designlabel DCW éditions, die ontworpen is door Bernard-Albin Gras. Het ontwerp van deze collectie kenmerkt zicht met een lange knikbare arm, met aan het uiteinde een mooie kap. Sommigen varianten, zoals de Lampe Gras N214 wandlamp, zijn voorzien van een verticale stang, zodat de lamp in hoogte verstelbaar is.

Dcw éditions Lampe gras wandlamp

Dcw éditions Lampe gras wandlamp

Dcw éditions Lampe gras wandlamp

De Dcw éditions Lampe gras wandlamp is hier verkrijgbaar.

Jieldé wandlamp

Een Jieldé lamp herken je meteen. Een iconische lamp met twee armen en een draaibare lampenkap. De lamp is bovendien ook 360 graden draaibaar in zijn geheel. Daarmee is Jieldé wandlamp een super flexibele lamp die ideaal is voor bijvoorbeeld boven je bureau, boven de bank, naast je bed, aan de keuken achterwand of boven de eettafel. Een super multifunctionele designklassieker.

Jieldé wandlamp

Jieldé wandlamp

Jieldé wandlamp

De Jieldé wandlamp is hier verkrijgbaar.

Artemide Tolomeo wandlamp

De Artemide Tolomeo wandlamp is ontworpen door Giancarlo Fassina en Michele De Lucchi. De lamp kenmerkt zich met een tijdloos ontwerp en past daarmee in elke interieurstijl. Of je nou een modern interieur of een industrieel interieur hebt. De Artemide Tolomeo wandlamp past overal!Artemide Tolomeo wandlamp

Artemide Tolomeo wandlamp

Artemide Tolomeo wandlamp

De Artemide Tolomeo wandlamp is hier verkrijgbaar.

1 Comment

  1. Pingback: 5x Designer tafellamp | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate