Badkamer idee: wastafelblad


Een badkamer is niet compleet zonder een wastafel. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten wastafels. Denk aan vrijstaande wastafels die je op de vloer kunt plaatsen, zwevende wastafels die je aan de muur kunt monteren of inbouwwastafels die onderdeel zijn van een badkamermeubel. Daarnaast heb je ook opbouwwastafels. Opbouwwastafels zijn wastafels, die je zoals het woord al omschrijft, op iets moet plaatsen. Dit kan ook een badkamermeubel zijn, maar wat ook een erg leuk idee is, is een wastafelblad. Een eenvoudig wastafelblad, die je aan de muur monteert, waarop de wastafel op geplaatst kan worden.

Badkamer idee: wastafelblad

Wastafelblad materiaal: hout, marmer, betegeld of gestuukt

Net als een ‘normaal’ badkamermeubel, heb je ook heel veel keuze als het gaat om wastafelbladen. Het materiaal speelt daarbij een belangrijke rol. Houten wastafelbladen zijn bijvoorbeeld erg populair. Strakke houten werkbladen of juist rustieke asymmetrische boomstam wastafelbladen. Daarnaast heb je ook betonnen wastafelbladen, marmeren wastafelbladen, betegelde wastafelbladen en wastafelbladen die gestuukt zijn. Allemaal verschillende materialen en afwerkingen die een andere uitstraling hebben.

marmeren wastafelblad

rustiek houten wastafelblad

betegelde wastafelblad

betonnen wastafelblad inbouw-wastafels

Wastafelblad op maat

Er zijn wastafelbladen in standaard formaten die kant en klaar te koop zijn. Bij alle badkamerleveranciers, bij IKEA, bij alle bekende bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma, noem maar op. Maar je zou ook een wastafelblad op maat kunnen laten maken. Het grote voordeel is natuurlijk dat je helemaal zelf kunt beslissen hoe breed en hoe lang het wastafelblad wordt. Je zou bijvoorbeeld een blad kunnen nemen, die over de hele breedte van de muur loopt. Hoe breder het wastafelblad, hoe meer je er op kwijt kunt. Een brede wastafel, dubbele wastafel, en extra ruimte voor overige spullen is altijd mooi meegenomen. Denk aan de tandenborstels, make-up, een plantje, een vaasje, noem maar op. Ook de dikte kan je zelf bepalen. Sommigen vinden stoere dikke werkbladen mooi, terwijl anderen juist de voorkeur geven aan subtiele dunne werkbladen.

houten werkblad badkamer granieten wastafel

op maat gemaakte gestuukte wastafelblad

boomstam wastafelblad

groen marmeren wastafelblad

Meerdere werkbladen voor extra opbergruimte

Het nadeel van een wastafelblad in de badkamer, is dat je geen opbergruimte hebt. Een badkamermeubel bevat kasten of ladekasten, waar spullen opgeborgen kunnen worden. Bij een wastafelblad heb je enkel een werkblad. Als je behoefte hebt aan meer opbergruimte, dan is het een goed idee om meerdere werkbladen boven elkaar te monteren. Meestal gaat het om een extra werkblad, maar je zou eventueel ook twee extra werkbladen boven elkaar kunnen monteren. Super leuk en handig voor bijvoorbeeld het opbergen van handdoeken, flesjes, etc.

dubbele wastafelblad

houten wastafel blad op maat

klein houten wastafelblad waskom

klein wastafelblad betegeld

luxe marmeren werkblad wastafel badkamer

marmeren wastafel houten werkblad

strak wastafelblad badkamer

wastafelblad badkamer mozaïektegels

wastafelblad badkamer mozaïektegels

betonnen wastafelblad houten kast

dikke betonnen wastafelblad

dik marmern wastafelblad

dubbele gestuukte wastafelbladen

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate