Binnenkijken bij Deense architect Jonas Bjerre-Poulsen


We nemen jullie vandaag mee naar Denemarken voor een binnenkijker bij Jonas Bjerre-Poulsen. De Deense architect, en oprichter van architectenbureau NORM Architects, woont samen met zijn gezin in een prachtige woning net buiten Kopenhagen. Een woning uit 1862, die volledig verbouwd is tot een waar droomhuis!

binnenkijken-deense-architect-jonas-bjerre-poulsen

Nieuwe indeling

Het eerste wat ze hebben gedaan, is het verwijderen van alle binnenmuren, zodat op de benedenverdieping een lichte open ruimte is ontstaan. Daar vind je nu de woonkamer en bijbehorende open keuken. Doordat de muren zijn verwijderd, is er bovendien plek ontstaan voor de prachtige unieke trap, die toegang biedt tot de de bovenverdieping met de slaapkamers en de badkamer.

binnenkijken-deense-architect-jonas-bjerre-poulsen-2

Binnenkijken bij Deense architect Jonas Bjerre-Poulsen

wit-interieur-deense-architect

binnenkijken-deense-architect-jonas-bjerre-poulsen-3

Oude wijnkelder

In het huis tref je nog veel prachtige originele elementen aan. Denk aan de originele houten vloer, een oude schoorsteen en de rustieke houten balken. En wat ook heel erg bijzonder is, is de oude wijnkelder onder de woonkamer. Het leuke is dat de wijnkelder ook daadwerkelijk als wijnkelder wordt gebruikt. Daarnaast is het ook erg mooi afgedekt met beloopbaar glas.

oude-wijnkelder

trap-wijnkelder

trap-wijnkelder-2

beloopbaar-glas

beloopbaar-glas-wijnkelder

Wit interieur met hout

De stijl van het interieur is typisch Scandinavisch. Wit, wit en nog eens wit. De originele houten vloer is volledig wit geverfd. De wanden zijn wit geverfd. Het plafond is wit. De moderne strakke keuken is wit. Maar naast al het wit, vind je ook heel veel houten elementen in het interieur. Houten wandplanken, houten krukjes, houten eettafel, houten deuren, noem maar op. Deze houten elementen geven het witte interieur meer warmte en sfeer.

witte-houten-vloer

witte-keuken

witte-slaapkamer-dakramen

witte-trap

doorkijkje-keuken

grote-dakramen

houten-tafel-wit-interieur

moderne-keuken

overloop-dakramen

Vedbaek-House-05-800x1160

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate