De beste koffiemachine voor thuis!


Op zoek naar de beste koffiemachine voor thuis? Wij hebben de beste koffiemachines voor je op een rijtje gezet in elke categorie!

Een koffiemachine is een apparaat die thuis niet mag ontbreken, of je nou een echte liefhebber bent of helemaal niet van koffie houdt. Als echte koffieliefhebber wil je thuis natuurlijk elke dag genieten van de beste koffie. En als je helemaal niet van koffie houdt, dan wil je in ieder wel je gasten een degelijk kopje koffie, espresso of cappuccino kunnen aanbieden.

Een koffiemachine kopen kan echter een hele uitdaging zijn. Het punt is dat het kiezen van de beste koffiemachine voor jou niet alleen afhangt van je favoriete koffiesoort, maar ook van de hoeveelheid tijd, moeite en geld die je wilt investeren in het brouwproces. Een dure koffiemachine hoeft dus niet beter te zijn dan de goedkope variant.

We kunnen ons daarom heel goed voorstellen dat je wel wat hulp kan gebruiken bij het kopen van de beste koffiemachine voor jou. Lees wat de verschillen zijn tussen de verschillende categorieën en soorten koffiemachines, de voordelen en nadelen, en bekijk wat de beste koffiemachines zijn in elke categorie. Voor elke categorie, hebben we verschillende koffiemachines in verschillende prijsklasses benoemd.

Handmatige koffiemachine

Als je de flexibiliteit wilt om alles te maken, van espresso tot ristretto tot cappuccino, is een handmatige koffiemachine of espressomachine, waarmee je kwalitatieve koffie kunt maken die vergelijkbaar zijn met wat je in coffeeshops krijgt, de beste keuze. Het nadeel is dat je moet leren om de koffie handmatig te malen en aan te drukken, je eigen melk tot in de perfectie te stomen, de machine schoon te maken en het proces voor elk kopje te herhalen. Maar die extra controle maakt het mogelijk om het beste uit elke kop koffie te halen.

1. Sage Bambino Plus

Koffiekenners spotten met machines als de Sage Bambino Plus. Toegegeven, dit is niet wat we zouden aanraden voor mensen die hun vaardigheden al hebben aangescherpt op een goedkopere, volledig handmatige machine. Maar net zoals de high-end Touch-modellen handmatige espresso-excellentie binnen het bereik van minder ervaren thuisbarista’s brachten, wil Sage nu iedereen aanmoedigen om de handmatige espresso-duik te nemen.

De belangrijkste aantrekkingskracht is dat, in tegenstelling tot de meeste volledig handmatige espressomachines, het verrassend moeilijk is om een slecht kopje koffie te zetten met de Bambino Plus. De meegeleverde accessoires en duidelijke instructies demystificeren het koffiezetproces en de automatische melkopschuimer bespaart niet alleen tijd, maar werkt ook uitstekend. Als je je eerste stappen in de wereld van echte espresso wilt zetten, is dit een geweldige keuze om te beginnen.

Prijs: €365,- | Hier verkrijgbaar.

beste koffiemachine thuis sage bambino plus

2. Sage Barista Express

De Sage Barista Express is een stuk duurder dan de meeste handmatige espressomachines met één ketel. Er zijn echter twee dingen die de prijs helpen rechtvaardigen: het heeft een ingebouwde freesmolen en hij geeft je veel meer handmatige bediening dan goedkopere machines. De resultaten spreken voor zich, met uitstekende espresso en schitterend gestructureerde melk. De molen is een beetje inflexibel omdat je hem niet gemakkelijk kunt gebruiken met andere machines, maar als dat geen probleem is, is dit alles-in-één pakket een goede keuze.

Prijs: €599,- | Hier verkrijgbaar.

beste koffiemachine thuis Sage Barista Express

3. Sage Barista Pro

De Sage Barista Pro is een flinke stap hoger dan de Barista Express hierboven en onze nieuwe maatstaf voor excellente handmatige espresso in het middensegment. Hoewel goedkopere machines een halfwaardige espresso kunnen maken, kan de Barista Pro bijna elke smaakdruppel van de beste koffiebonen halen. Het is ook veel consistenter: de geïntegreerde koffiemolen levert keer op keer nauwkeurig dezelfde hoeveelheid gemalen koffie, en de volumetrische sensor duwt dezelfde hoeveelheid water door de koffie voor een eenvoudig perfecte espresso. In tegenstelling tot sommige recente modellen van Sage, is de Pro een volledig handmatige machine, maar het is de moeite waard om de tijd te nemen om de perfecte instellingen in te stellen. Doe dat en de kwaliteit van de koffie is onberispelijk. Dankzij de thermojet-technologie hoef je ook niet te wachten, want het duurt slechts 3 seconden om op temperatuur te komen.

Prijs: € 899,90 | Hier verkrijgbaar.

beste koffiemachine thuis sage barista pro

Bean-to-cup koffiemachine

Als handmatige koffie als te veel werk klinkt, maar je nog steeds de vrijheid wilt om koffiebonen te gebruiken, is een bean-to-cup-machine de juiste keuze, aangezien deze automatisch koffie maalt en schenkt. Doe gewoon water en koffiebonen in de machine en je kunt met één druk op de knop een kop koffie maken – en zonder de machine tussen elke opname schoon te maken. Met iets meer budget, zijn er koffiemachines verkrijgbaar die een geïntegreerde melkopschuimer bevatten die de melk voor je op exact de juiste temperatuur verwarmd. Daarmee maak je met één druk op de knop een heerlijk kopje cappuccino of latte macchiato.

1. Gaggia Naviglio

Als je een budgetvriendelijke top bean-to-cup koffiemachine wilt kopen, dan zit je goed met de Gaggia Naviglio. Hoewel het relatief goedkoop is, produceert het uitstekende espresso. Je hoeft het slechts een klein beetje aan te passen om de beste smaak te krijgen. Met een handmatig stoompijpje kun je melk opschuimen in een kan en heerlijke melkdrankjes maken, zoals latte of cappuccino. Voor deze prijs is deze bean-to-cup koffiemachine de beste keus, en je moet een stuk meer geld uitgeven voordat je echt betere resultaten krijgt.

Prijs: €564,85 | Hier verkrijgbaar

Beste koffiemachine thuis Gaggia Naviglio

2. Gaggia Naviglio

Terwijl veel bean-to-cup koffiemachines moeiteloos €1000,- kosten, raakt is de Gaggia Anima koffiemachine relatief scherp geprijsd. Je krijgt geen luxe zoals cappuccino-opties met één druk op de knop, maar de Anima is in staat om een zeer degelijke espresso lungo te maken, en je krijgt de kans om je eigen melkopschuimvaardigheden te verfijnen met de Anima’s stoompijp. Er zijn een paar kleine nadelen. Zo is de espresso is niet helemaal de beste, en we willen een fijnere maaloptie van de ingebouwde grinder van Gaggia, maar de algehele kwaliteit is goed.
Prijs: € 863,42 | Hier verkrijgbaar

beste koffiemachine thuis Gaggia anima

3. Melitta Caffeo Barista TS Smart

De Melitta Caffeo Barista TS behoort tot één van onze favoriete volautomatische koffiemachines. Het produceert een reeks op espresso gebaseerde dranken die bijna net zo goed zijn als een handmatige machine. Bijna.

Het is ongelooflijk volledig uitgerust, met twee bonencontainers waarmee je verschillende soorten koffie kunt maken. Het kan een grote verscheidenheid aan verschillende dranken produceren, rechtstreeks vanaf het de touchscreen aan de voorkant. De nieuwe Smart-versie, die momenteel dezelfde prijs heeft, voegt Bluetooth toe, waarmee je het hele proces van het maken van drankjes kunt regelen tot aan de temperatuur en de volgorde waarin de verschillende elementen aan uw kopje worden geleverd.

Je kunt er ook nieuwe recepten mee downloaden en zelfs rechtstreeks door de verschillende onderhoudstaken van de machine bladeren op het scherm van je smartphone. De Melitta Caffeo Barista TS en TS Smart zijn de koningen van automatische koffiemachines: ze produceren geweldige koffie en zijn ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.

Prijs: €1099,- | Hier verkrijgbaar

Beste koffiemachine Melitta Caffeo Barista TS Smart

Koffiecupmachine

Koffiecupmachines zijn super populair, waarvan de Nespresso machines hét populairst zijn. Deze kunnen uiteindelijk per kopje koffie meer kosten dan de andere soorten koffiemachines, maar het voordeel is eenvoud – en je kunt een basismachine kopen voor minder dan €100. Elke pad of capsule bevat de perfecte hoeveelheid koffie, dus je koopt gewoon het type met de sterkte en smaak die je het lekkerst vindt. Voor probleemloze koffie zonder rommel die elke keer consistent goed smaakt, zijn deze koffiemachines de perfecte keus. Sommige koffiemachines voegen zelfs ingebouwde melkschuim toe, zodat je met één druk op de knop een latte of cappuccino kunt krijgen. Het nadeel is dat je niet de beste koffiebonen kunt kiezen, en de resultaten smaken niet zo goed als handmatig gezette koffies of bean-to-cup-koffiemachines.

1. Krups Inissia

De Krups Inissia is de nieuwe instapmodel Nespresso-machine. Om de prijs laag te houden, is het gemaakt van plastic, maar je moet je er niet door laten afschrikken. Het ziet er prachtig uit en is verkrijgbaar in een reeks mooie kleuren die bij elke kamer passen. Het enige dat het niet doet, is automatisch melk stomen, hoewel je een Aeroccino 3-opschuimer afzonderlijk kunt kopen. Voor deze prijs is dit een geweldige introductie tot echte koffie.

Prijs: € 145,20 | Hier verkrijgbaar

beste koffiemachine thuis krups inissia

2. Lavazza Jolie Plus

Lavazza’s antwoord op Nestlé’s Nespresso-familie is het assortiment A Modo Mio-koffiecapsules en compatibele machines, en het is redelijk om te zeggen dat ze net zo goed zijn als de concurrentie.

Het ontwerp is buitengewoon eenvoudig. De capsules vallen eenvoudig op hun plaats in de bovenkant van de machine en de grote zilveren hendel vergrendelt ze op hun plaats. Met twee verlichte knoppen aan de bovenkant kun je kiezen tussen espresso (30 ml) of lungo (100 ml) koffie, en je kunt deze aanpassen om precies de juiste hoeveelheid koffie in je kopje te krijgen. Druk op één van beide knoppen en je krijgt binnen 30 seconden een verse kop koffie. Daarnaast kan je grotere kopjes of mokken plaatsen door het plastic inzetstuk te verwijderen.

De watercapaciteit is wat aan de lage kant, maar het is alleen een probleem als je van plan bent veel koffie te gaan zetten. Anders kun je kiezen uit 16 verschillende sterktes en melanges van A Modo Mio-capsules – aanzienlijk minder dan Nespresso, maar er is een cafeïnevrije optie als dat belangrijk voor je is – en de Jolie Plus serveert fatsoenlijke koffie zonder poespas.

Prijs: €93,03 | Hier verkrijgbaar

beste koffiemachine thuis lavazza jolie plus

3. Nespresso Sage Creatista Plus

Als je op zoek bent naar meer vrijheid dan een Nespresso-apparaat, dan is de Nespresso Sage koffieapparaat Creatista Plus een hele goede keus. Het maakt een snelle opname van Nespresso – maar in plaats van automatisch melk bovenop te doppen, geeft het het stokje terug aan jou.

Je hoeft echter geen expert op het gebied van melkschuim te zijn. Vul gewoon de roestvrijstalen kan met melk, steek de toverstaf erin, selecteer hoe heet en schuimig je wilt en druk op de stoomknop. Een speciale temperatuursensor in de lekbak houdt in de gaten hoe warm de kan wordt en stopt het opschuimen als hij klaar is. Dit betekent dat als je eenmaal een kop koffie hebt gezet, je de melk erin kunt gieten om elke gewenste vorm op de bovenkant te krijgen. Bovendien reinigt de toverstaf zichzelf elke keer dat hij wordt gebruikt met een paar sprays water.

Dat wil niet zeggen dat de Creatista Uno andere slimme functies mist – het ontwerp ervan als een capsulemachine is met grote sprongen vooruit gegaan. Je vindt er dus een push-to-open gebruikte capsulehouder en een handig espressokopplatform, een royale watertank en een lekbak die breed genoeg is voor de grootste mok.

Prijs: €428,95 | Hier verkrijgbaar:

Beste koffiemachine thuis Nespresso Sage Creatista Plus

Filterkoffiezetapparaat

Als je gewoon een eenvoudig kopje koffie wilt, of als je genoeg koffie voor meerdere mensen tegelijk wilt kunnen zetten, dan is een filterkoffiezetapparaat een goede keuze. Hiervoor moet je over het algemeen gemalen koffie gebruiken (hoewel enkelen wel een geïntegreerde molen hebben), maar ze perfect voor het maken van eenvoudige, no-nonsense zwarte koffie.

1. Melitta Look Timer

Filterkoffie van goede kwaliteit hoeft niet duur te zijn, zoals de Melitta Look Timer laat zien. Ondanks de redelijke prijs is dit één van de beste filtermachines die je kunt kopen.

Er zijn papieren filters nodig, die zorgen voor vers smakende koffie, terwijl je de mogelijkheid hebt om de smaak aan te passen door verschillende soorten filters te gebruiken. Het is ook stevig gebouwd: er is zelfs een draaiknop om de sterkte en smaak van je koffie aan te passen.

Een glazen wordt gevuld met de koffie, terwijl een kookplaat het warm houdt als je het niet allemaal tegelijk kunt drinken. Bewaar de koffie daar echter niet te lang, want de smaak zal verslechteren. Wil je dat je koffie langer warm blijft, ruil dan het glazen karaf in voor een metalen geïsoleerde kan.

Prijs: €89,95 | Hier verkrijgbaar

beste koffiemachine thuis Melitta Look Timer

2. Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

Wil je de beste kwaliteit filterkoffie, dan is de Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe de machine voor jou. Het is extreem gemakkelijk te gebruiken, heeft een verwijderbaar waterreservoir voor eenvoudig vullen en, het belangrijkste, produceert uitstekende koffie zonder gedoe. Dankzij het gebruik van papieren filters krijg je de beste kwaliteit en de mogelijkheid om de smaak aan te passen door van papier te wisselen.

Deze machine schenkt koffie in een thermoskan, die je koffie warm houdt zonder constant te verhitten en de smaak te verpesten. Eindelijk, met een klok en timer aan de voorkant, kan je snel je koffie instellen om te beginnen met brouwen op een tijdstip dat bij jou past.

Prijs: €139,- | Hier verkrijgbaar

Beste koffiemachine thuis Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

3. Technivorm Moccamaster KBG741

Welke test je ook bekijkt, de Technivorm Moccamaster KBG741 komt altijd als beste naar boven als het gaat om het beste filterkoffiezetapparaat. De met de hand gemaakte Technivorm Moccamaster KBG741 combineert duurzaamheid met finesse door zijn hoogwaardige koperen ketel, het constante debiet en de gemakkelijk vervangbare onderdelen. Deze brouwer maakt ook gebruik van een glazen karaf en warmere plaat om je koffie tussen kopjes heet te houden. De Moccamaster KBG741 van Technivorm is met zorg gemaakt om heerlijke hete koffie te maken – pot na pot en jaar na jaar. Het apparaat ziet er bovendien bijzonder mooi uit, en is verkrijgbaar in verschillende geweldige kleuren!

Prijs: €235,12 | Hier verkrijgbaar

Beste koffiemachine thuis Technivorm Moccamaster KBG741

Bekijk ook:
Koffiehoekje inspiratie
De leukste koffiebars!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate