Flexa kleur van het jaar 2021: Brave Ground!


Brave Ground is door Flexa uitgekozen tot kleur van het jaar 2021 – Een prachtige neutrale kleur die de basis vormt voor verandering. Benieuwd hoe je deze mooie aardetint in jouw interieur kunt toepassen? Lees snel verder!

Kleurentrends

Het seizoen van verfkleurtrends voor volgend jaar is zojuist begonnen, met de eerste Kleur van het jaar 2021 van Flexa. Brave Ground is uitgeroepen tot Flexa kleur van het jaar. Denk aan het gevoel omringd te zijn door klei, aarde of zand en de behoefte aan nuchtere beslissingen en omgevingen. Denk aan een tijdloze tint die je makkelijk kunt combineren – een tint waar je je goed bij voelt en die tegelijkertijd flexibel is. Een tint die in elke kamer in huis kan worden gebruikt, die niet al te hip is en een gevoel van comfort en veiligheid geeft.

flexa kleur van het jaar 2021 brave ground

De Flexa kleur van het jaar zorgt voor sfeer en gevoel. De prognose analyseert sociale, culturele en designtrends van over de hele wereld, waarbij experts op het gebied van architectuur, design en technologie bijeenkomen in het AkzoNobel Global Aesthetic Center om de enige kleur te definiëren die het moment omvat.

Het was dit jaar een uitdaging om de belangrijkste wereldwijde trends om te zetten in inspirerende kleurenpaletten. We hebben een ongekende wereldwijde verandering gezien, waarbij we allemaal te maken hebben gehad met ervaringen die niet passen bij de moderne wereld.

Met de wereldwijde pandemie van het coronavirus dit jaar, diende lockdown om te benadrukken hoe belangrijk onze thuisomgeving is geworden; een plek waar we werken, leren, ontspannen en een ruimte die ons verheft, koestert en troost.

We blijven onzekere tijden doormaken. In 2021 zullen de warme en aardende tonen van Brave Ground ons in staat stellen zekerheid te vinden in de kracht van de grond onder onze voeten, wat ons aanmoedigt om vooruit te gaan en weer te leven en ons de flexibiliteit te geven om ons aan te passen aan het steeds veranderende omstandigheden waarmee we worden geconfronteerd.

flexa kleur van het jaar 2021 brave ground

De kleur is gekozen vóór de pandemie van het coronavirus en is niet veranderd. Ondanks COVID-19 is de koers van de toekomst van het bedrijf nog steeds hetzelfde. De sfeer van het moment is moed hebben, de moed om te veranderen.

We hebben meer positieve dingen herontdekt: solidariteit in gemeenschappen, vrijgevigheid van vreemden en het besef dat we samen buitengewone dingen kunnen doen. We vinden de moed om op te pakken en verder te gaan.

Brave Ground gebruiken in huis

De Flexa kleur van het jaar 2021 wordt als ‘de basis van decoreren’ en een ‘warme elementaire neutraal die andere kleuren laat schijnen’. De kleur bevordert stabiliteit, groei en potentieel, en biedt het een stevige basis voor verandering en creativiteit in huis.

Dit is de moederaarde van kleuren, het is organisch, vertrouwd en veelzijdig. Het is ook een betrouwbaar tint en ondersteunt alle andere kleuren in het spectrum.

flexa kleur van het jaar 2021 brave ground

Met een warme, aardse toon verbindt de versterkende tint ons terug met de natuur en de simpele dingen in het leven. Experts geloven dat Brave Ground een verzorgende ruimte zal creëren. Een kleur die bijzonder goed zal werken in de woonkamer.

Onze huizen bieden een toevluchtsoord: een plek om onszelf te herstellen, repareren en opnieuw te kalibreren op weg naar herstel.

De moed om te veranderen

Brave Ground verandert van toon afhankelijk van het tijdstip en de omgeving, waardoor een subtiel reagerende omgeving wordt gecreëerd die een afspiegeling is van ons groeiende verlangen om onze manier van leven af te stemmen op onze planeet. Als we deze verfkleur op muren in huis gebruiken, zullen we merken dat het ’s nachts vrij donker en poederachtig is, terwijl we ’s ochtends roze tonen zien doorkomen.

Naast de kleur van het jaar bevat Dulux vier complementaire kleurverhalen om Brave Ground te combineren of alleen te gebruiken. Als opvolger van Tranquil Dawn werd Flexa’s Kleur van het jaar 2021 aangekondigd onderstaande vier inspirerende kleurenpaletten: Expressive, Trust, Timeless en Earth.

1. Expressive kleuren

Zin in wat meer energieke en ook subtiele tinten? Het expressive palet is gemaakt om op te vallen door rode en roze tinten toe te passen. Deze kunnen worden gebalanceerd met meer neutrale tinten als je van warme expressieve kleuren houdt, maar niet 24/7 energiek hoeft te zijn.

flexa kleur van het jaar expressieve kleuren

flexa kleur van het jaar 2021 brave ground expressive tinten

2. Trust kleuren

We voelen ons het meest verbonden met de natuur, haar groene en bruine tinten. Het is waar we de verbinding verbreken en opladen. Het spectrum van bruin staat voor comfort, een veilig gevoel en geaardheid. Het doet denken aan een lekker dekentje, een kopje thee of koffie, een goed boek en een weekendverblijf in een hut.

flexa kleur van het jaar trust kleuren

flexa kleur van het jaar brave ground trust kleuren

3. Timeless kleuren

Geel bestaat al een tijdje in verschillende tinten en tinten, van helder tot aards, en biedt momenten van warmte en energie zonder te overweldigen. Dit palet doet denken aan langere dagen, een zonnebloemveld en de oogst in de nazomer. De eerste drie neutrale kleuren voegen licht en een tijdloze achtergrond toe.

flexa kleur van het jaar timeless kleuren

flexa kleur van het jaar 2021 brave ground timeless tinten

4. Earth kleuren

De naam spreekt voor zich – het palet weerspiegelt het luchtbeeld van onze planeet, inclusief de (bewolkte) lucht, meren en oceanen. De groenachtige en blauwe paletkleuren beginnen weer met pastelneutralen om te eindigen met een bijna zwarte tint.

flexa kleur van het jaar eurth kleuren

flexa kleur van het jaar 2021 brave ground earth tinten

Bekijk ook:
Flexa kleur van het jaar 2019: Spiced Honey!
Muur kleuren
Histor muurverf inspiratie

1 Comment

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate