Modern industrieel nieuwbouwappartement


We gaan binnenkijken in het Panamby Apartment, een project van Braziliaanse architectenbureau LCAC Arquitetura. Een nieuwbouwappartement uit São Paulo met een woonoppervlakte van 137m2. Het is een modern en stoer gebouw met industriële betonnen wanden en balken, en stenen muren. De interieur architecten hebben een super mooi en strak afgewerkt interieur voor ontworpen. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van alle leuke en originele ideeën!

Een jong stel kocht het appartement, vier maanden voordat het werd opgeleverd. Omdat het appartement casco wordt opgeleverd, hebben zij LCAC Arquitetura ingeschakeld voor het ontwerp en inrichting van het interieur.

Ze waren nog net op tijd om de indeling van het appartement te bepalen samen met de architecten. Om gebruik te maken van de dubbele hoogte, is er in de woonkamer een mezzanine gebouwd. Daarnaast is er een grote slaapkamer ensuite ingericht met twee individuele badkamers.

hoog plafond mezzanine

Mezzanine met wenteltrap

Om de mezzanine te kunnen bouwen, werd de structuur van het gebouw eerst geanalyseerd op de juiste structurering van de nieuwe omgeving. Vervolgens werd het gedefinieerd als een metalen structuur, omdat het montage ter plaatse mogelijk maakt en in overeenstemming is met het industriële karakter van het appartement. Tot slot is er ook een grote zwarte wenteltrap geplaatst, die de benedenverdieping met de mezzanine verbindt. Deze trap is een echte blikvanger geworden in de ruimte.

mezzanine woonkamer wenteltrap

Houten wandbekleding

In de woonkamer zijn de betonnen balken en muren zichtbaar gehouden. Die betonnen details zijn afgewisseld met strak afgewerkte witte wanden en mooie houten wandbekleding en plafondbekleding. Het hout geeft het interieur heel veel sfeer en warmte, en het ziet er ook veel luxer uit. Vooral in combinatie met de mooie inbouwspots in het plafond.

l-vormige loungebank beige

Houten wand- en plafondbekleding

betonnen muur houten wandbekleding

De grote l-vormige loungebank is in de zithoek geplaatst onder de mezzanine, maar loopt door tot naast de wenteltrap. Daar waar grote ramen aanwezig zijn, en je van het mooie uitzicht kunt genieten.

l-vormige loungebank woonkamer

Verborgen slaapkamers

In de wanden van de houten wandbekleding zijn de deuren strak verwerkt, die toegang bieden tot de hal, het toilet en de slaapkamers. Naast een logeerkamer, vind je daar dus ook de andere belangrijke woonwens, de creatie van een grote master bedroom ensuite met twee badkamers. Daar moesten twee slaapkamers voor samengevoegd worden. De ene badkamer bevindt zich aan de linkerkant van het bed en de andere badkamer aan de rechterkant.

kleine inloopdouche kleine badkamer

kleine badkamer inloopdouche

houten wandbekleding slaapkamer

stalen industriële tv meubel slaapkamer

houten schuifdeur badkamer

Stoere half open keuken met kookeiland

De keuken was ook een andere plek in het appartement waar grote veranderingen heeft plaatsgevonden. Er is gekozen voor een stoere moderne zwarte keuken met open houten wandkasten aan de bovenkant. De keuken achterwand is betegeld met leuke delftsblauwe patchwork tegels. Een groot kookeiland van beton is om de keuken te verbinden met de woonkamer. Op die manier is het voor degenen die aan het koken zijn, socializen met de mensen in de woonkamer. Naast de werkbank is er een metalen constructie gemaakt om de afzuigkap op te hangen.

Om de keuken en de bijkeuken gescheiden te houden, hebben ze een scheidingswand gemaakt met geel geëmailleerde cobogo’s, die ook een kunstwerk an sich is.

zwarte keuken delftsblauwe wandtegels

kookeiland betonnen werkblad

gele scheidingswand keuken

betonnen structuur keuken

betonnen kookeiland zwarte kasten

barkrukken aan kookeiland beton

Fotografie: Romulo Fialdini

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate