De String kast vormt dé blikvanger in deze woonkamer


Vandaag nemen we jullie mee naar Zweden, waar we een kijkje gaan nemen in een super leuk ingerichte woonkamer. Het is de woonkamer van een appartement uit 1897, die onlangs volledig is gerenoveerd. De woonkamer is een heerlijke lichte ruimte, met strak afgewerkte witte wanden en een mooie warme houten vloer. Het is weliswaar niet heel groot, maar tóch is het mogelijk om naast een ruime knusse zithoek, ook een grote tv meubel, een eettafel, een boekenkast én een fijne werkplek in te richten. Ze hebben namelijk gebruikgemaakt van de kasten van String!

leuke kleine woonkamer

Nils Strinning

Nils Strinning was een Zweedse architect die in het midden van de twintigste eeuw bekend werd. Hij werd geboren in Kramfors in 1917, en maakte deel uit van een groep ontwerpers die de basis hebben gelegd voor wat we nu Scandinavisch design noemen.

String kast tv meubel en bureau

In 1949 besefte de grootste uitgeverij van Zweden, Bonnier, dat als het wilde dat de Zweden boeken gingen kopen, ze een plek nodig hadden om ze op een leuke manier op te bergen. Daarom hadden ze een ontwerpwedstrijd georganiseerd. Bonnier ontving 194 inzendingen voor de competitie, maar het ontwerp van Nils en zijn vrouw Kajsa was een duidelijke winnaar: betaalbaar, eenvoudig te monteren en super veelzijdig.

In de jaren ’70 raakte het merk in een dip, waarbij de productie zelfs een periode stop werd gezet. Maar sinds de Zweedse ondernemers Peter Erlandsson en Pär Josefsson in 2005 nieuw leven hadden geblazen in het merk, zijn de String kasten niet meer weg te denken uit de wereld van Scandinavisch design.

String kast tv meubel en bureau

Veelzijdig

Het veelzijdige karakter is één van de belangrijkste krachten van de String kast. In deze woonkamer zie je dat perfect terugkomen. De grote muur is volledig ingericht met modulen van de String System collectie. Er is één dichte kast gebruikt, waar de televisie op is geplaatst. De rest van de kast bestaat voornamelijk uit open planken. Aan de rechterkant is een werkplek ingericht, gerealiseerd met de wandkast met tafel.

Het enige element wat geen onderdeel is van het String systeem, is de eettafel. Ze hebben een speciale houten tafel laten maken, die eenvoudig opgeklapt kan worden tegen de muur. Op die manier kan er heel veel ruimte bespaard worden in deze kleine woonkamer. De tafel heeft slechts één poot, omdat een element van een String kast als de tweede poot gebruikt wordt. Super leuk gedaan, toch?

vintage bureaustoel

String kast bureau

Knusse zithoek

De zithoek is tegen de andere muur ingericht. Daar vind je een mooi groot vloerkleed, waar de hoekbank op is geplaatst. Ze hebben gekozen voor de leuke NORSBORG bank van IKEA. Ook de ronde Muuto Around salontafel is super leuk, passend bij de ronde houten poten van de bank.

IKEA NORSBORG bank

De muur boven de bank is gedecoreerd met een stoere groene wandlamp en twee lijsten naast elkaar. En aan de muur naast de deuropening, is een collage gecreëerd met vier grote ingelijste vintage posters met dieren.

groene wandlamp boven bank

vintage posters dieren

Bekijk ook:
String kast inspiratie
Open werkplek met string kast
Werkplek in een klein studio appartement van 32m2

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate