String kast


De String kast is een super mooi wandkastsysteem, gekenmerkt door een modulair karakter. Het is oorspronkelijk in 1949 ontworpen door de Zweedse ontwerper, maar nog steeds is het modulaire kastensysteem wereldwijd enorm populair. Het is dan ook uitgegroeid tot een echte designklassieker. De kracht zit in het prachtige minimalistische ontwerp, terwijl de String kast een erg veelzijdig product is die je voor verschillende doeleinden in verschillende ruimtes kunt gebruiken. Het lijkt misschien vreemd dat zoiets simpels als de String kast uitgroeit tot een designklassieker, maar soms is kunst nou eenmaal lastig uit te leggen.

String kast

Nils Strinning

Nils Strinning was een Zweedse architect en ontwerper. Hij studeerde aan de Koninklijke Technische Academie in Stockholm, waar hij zijn vrouw ontmoette als Kajsa Strinning. Tijdens zijn studie ontwierp hij een rek met de naam Elfa, gemaakt van met plastic bedekte draad. Het ontwerp op basis van draad was een hint naar wat zijn signature-ontwerp zou worden; de String Shelf.

Eenvoudige boekenplank

Het verhaal van de Stringkast begint in 1949 met een Bonnier ontwerpwedstrijd voor een boekenplank, 194 deelnemers en één winnaar. De boekenplank had drie vereisten. Het moest veelzijdig zijn, gemakkelijk te vervoeren en eenvoudig te monteren. Het concept was eenvoudig; twee haakjes en drie planken. De inspiratie voor de beklede draadbeugels was afkomstig van een ontwerp met een schaal dat Nisse Strinning jaren geleden had ontworpen, en maakte de weg vrij voor wat een van de meest iconische ontwerpen van Scandinavië zou worden.

De eenvoudige plank van metalen beugels en drie houten planken was meteen een succes en is vandaag een tijdloze designklassieker. Door de jaren heen is het String-assortiment uitgebreid met bureaus, kasten en krantenkiosken. Voor zijn dood, op 89-jarige leeftijd, ontwierp Nils String ook een kleinere versie van de String kast, genaamd String Pocket.

String kast inspiratie

Hoewel de plank in de jaren rond 1940 werd ontworpen, voelt het tijdloze ontwerp nog steeds zo eigentijds als altijd. De String kast past eenvoudig in elk huis en elke kamer. Tegenwoordig is de String kast verkrijgbaar in een hele reeks kleuren met een aantal accessoires om het ontwerp voor elke woning aan te passen en te personaliseren. De String kast is een modulair systeem, waarbij je de kast of rek helemaal zelf naar wens kunt samen stellen. Er zijn populaire standaard varianten verkrijgbaar, verschillend van kleine Pocket wandkast tot populaire uitgebreide combinaties. De basis wordt opgebouwd uit zogenaamde wandbeugels, en met legplanken, bureaubladen, roedes, organizers, tijdschriftrekken, klaptafels, noem maar op, kan je jouw ideale String kast helemaal naar wens samenstellen. Hieronder vind je een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden van de String kast.

String kast

String kast

String kast

String kast

String kast

String kast

String kast

String kast

String kast

String kast configurator

Vanwege het modulaire karakter, zijn er super veel combinaties mogelijk. Je kunt het helemaal naar je eigen wens en smaak inrichten met de verschillende onderdelen. Om het je makkelijker te maken, heeft String de String kast configurator in het leven geroepen. De String kast configurator is een online tool die je helpt bij het samenstellen van jouw ideale String kast. Het werkt op basis van drag en drop, waarbij je de kast heel gemakkelijk bij elkaar kunt slepen. Het door jouw uiteindelijk gemaakte ontwerp kan uiteraard opgeslagen en geprint worden. Klik hier om naar de String kast configurator te gaan.

String kast kopen

Ben je er al uit hoe jouw String kast moet worden? Hieronder zie je een aantal populaire String kast combinaties.

Wil je liever je eigen String kast samenstellen? Of wil je een String kast combinatie uitbreiden? Dat kan met onderstaande onderdelen.

Replica’s en vintage tweedehandse String kast

Tegenwoordig worden er overal replica’s van gemaakt, vooral van echte designklassiekers. Maar voor zover wij weten zijn er geen hele goede String kast replica’s verkrijgbaar. Dit heeft ook te maken de prijs van de originele string kasten, die relatief betaalbaar zijn. Ben jij een echte vintage liefhebber, dan kan je ook een kijkje op Marktplaats nemen voor vintage tweedehandse String kasten, die niet meer nieuw in de winkel verkrijgbaar zijn.

2 Comments

  1. Pingback: Open werkplek met string kast | HOMEASE

  2. Pingback: 12x Zwevend nachtkastje - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate