Werkplek in een klein studio appartement van 32m2


Sommige dingen lijken onmogelijk, maar in de wereld van interieur & design is eigenlijk alles mogelijk. Het vereist alleen wat creativiteit. De creativiteit om out of the box te kunnen denken. Vandaag willen we laten zien dat het mogelijk is om een leuke praktische werkplek in te richten in een super klein studio appartement!

werkplek-klein-studio-appartement-32m2

Inspiratie voor studentenkamers

Het kleine eenkamerappartement is gelegen in Stockholm en heeft een woonoppervlak van slechts 32m2. Dit betekent dat de woonkamer en slaapkamer in dezelfde ruimte ingericht moeten worden. En dan moet er ook nog een werkplek bij komen. Het lijkt een onmogelijke taak, maar dit appartement bewijst dat het wel degelijk mogelijk is, en wel op een leuke manier. Er is dus goede hoop voor studenten die op kamers wonen van 15m2.

werkplek-klein-studio-appartement-32m2-5

Praktische indeling met hoogslaper, zithoek en werkplek

Ze hebben hier een praktische indeling gemaakt, die de basis vormt waarom dit mogelijk is. Er is een soort hoogslaper gecreëerd met ladekasten. Door middel van open wandplanken en een super leuke vintage stringkast boven het bed is die hoek in ieder geval erg goed benut.

werkplek-klein-studio-appartement-32m2-3

werkplek-klein-studio-appartement-32m2-2

De zithoek is ingericht in de andere hoek van deze ruimte. Een eenvoudige maar knus en stijlvol ingerichte zithoek met een comfortabele bank, een vintage salontafel, een stoel, een staande lamp en een grote lichte vloerkleed. De muur boven de bank is bovendien erg leuk gedecoreerd met een collage van verschillende leuke prints in verschillende formaten lijsten.

hoogslaper-eetkamerappartement

Kleine praktische werkplek

En dan de werkplek. Deze vind je tegenover de zithoek, tegen het bed. Het bureau heeft exact dezelfde breedte als het bed, waardoor de werkplek eigenlijk niet zichtbaar is als je vanuit de hal in deze ruimte kijkt. Hierdoor oogt het goed georganiseerd. Aan de muur naast het bureau zijn ook wandplanken opgehangen voor extra opbergruimte. Aan de onderste plank is een stoere klemlamp gemonteerd, die als bureaulamp wordt gebruikt. Dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk voor een werkplek.

Achter het bureau is zelfs plek over voor een leuke kledingrek.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate